Welcome Back Log In Create Account

Problema abur lelit anita pl042temd

m-a pus dracu' sa decalcifiez espresoru (conform instructiunilor de aici https://www.youtube.com/watch?v=8nb2rkKwJuA&t=629s)
cu diferenta ca n-am avut Puly, am folosit o solutie de decalcifiat DeLonghi sper sa nu mi se traga de la asta :)
dupa decalcifiere aburul are o putere vizibil mai mare insa nu mai pot frota fara sa-mi coaguleze. am zis ca o fi vechi laptele, dar si cu lapte proaspat face la fel... face spuma si incalzeste extrem de repede si chiar daca am incercat sa scurtez timpul, imi coaguleaza aproape imediat, in 5 secunde e coagulat, sa-l ia naiba... am incercat de vreo 5 ori

stiu ca solutia de decalcifiere e acida deci poate coagula laptele, dar am clatit cu 4 rezervoare (in instructiuni zice 2) si am gustat apa care iese din aparat, n-are nici un gust. 

e totusi posibil sa fi ramas acid pe circuitul de abur sau e doar pur si simplu puterea prea mare cu care trebuie sa ma obisnuiesc? cum rezolv problema asta?
Lelit PL42TEMD, Kinu M47 Rebel, Cafelat Robot

Reply
salut, ai clatit doar prin grup? sau si prin wand?
GC E24 + PID + OPV 9 bar | Turin DF64 | Kinu M47 Classic / IMS shower screen / IMS Competition+Superfine 18gr / Bottomless PF / 58.5mm AVX tamper / WDT tool / Scale and timer

Reply
(13-01-2025, 15:32)staicueduard Wrote: salut, ai clatit doar prin grup? sau si prin wand?

prin ambele

Reply
hai ca s-a lamurit, am nimerit doua bidoane de lapte nasoale unul dupa altul si fix dupa decalcifiere. la al treilea bidon ca prin magie n-a mai coagulat. toate aveau acelasi termen de expirare...

Reply
Zuzu? Curios doar.
Intr-un post recent pe alt forum multa lume se plangea de el (versiunea in bidon de plastic), aceeasi experienta avand si eu, bine, n-am mai folosit de foarte mult timp, dar expira, se acrea, inainte de data de expirare inscrisa pe bidon.

Reply
(19-01-2025, 20:28)Fanfan Wrote: Zuzu? Curios doar.
Intr-un post recent pe alt forum multa lume se plangea de el (versiunea in bidon de plastic), aceeasi experienta avand si eu, bine, n-am mai folosit de foarte mult timp, dar expira, se acrea, inainte de data de expirare inscrisa pe bidon.
parca a fost si un zuzu, n-as zice ca am observat ca ar fi mai bun sau mai prost decit altfele in afara de faza aia

Reply
Zuzu face așa. La 3 zile de la desfacere se brânzește in momentul in care îl frotezi. 

Ceea ce înseamnă că ce e in el e destul de ok zic eu. 
Iar de la Lidl am nimerit atât pilos cât și Zuzu, pe timpul verii, direct branzite la prima desfacere (probabil stocate în condiții improprii, drumul până acasă a fost rapid și în pungă termo).
Home kit: Lelit Bianca V2, Eureka SD.
​​​​​​Remote kit: Staresso Mirage Pro, kinu m47 classic.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)