Hello There, Guest! Login Register


Problema Krups Piccolo

#1
Salutare,

Am o problema la un espressor Krups Piccolo pentru care as avea nevoie de ajutorul vostru. 
A mers ok espressorul dar am achizitionat unul de la Beanz iar el a ajuns in cutie. Dupa mai bine de un an de stat in cutie, am zis sa-l curat si sa-l dau mamei. L-am curatat de praf, i-am pus apa in rezervor, am apasat butonul de pornire, am asteptat sa se faca verde si cand i-am dat sa faca espresso-ul am constatat ca e mort. Pompa nu bazaie, nu trage apa, nu se aude nici un zgomot din interiorul lui.

Aveti idee cum l-as putea readuce la viata? 

Mersi
 
Reply
#2
La gunoi cu el. Wink

PS
Pe aici nu prea se vorbește despre acest tip de aparate.
Vibiemme Domobar Levetta (Piccolo) + IMS Competition E61 200IM + IMS 17g B70 Competition + PID REX C100. Rasnita Mazzer Super Jolly. OCD v2 by Kamasi. Tamper Etolia Competition 58,5 mm.
 
Reply
#3
cyrusct82 "nu frumos", stai jos, ai nota scazuta la purtare.
Am atâtea argumente pro si contra postului tau. STOP."Un cadou pentru mama." Unreal2 RESPECT.
Cafflano Kompresso, Clever Dripper, Kinu M47, Brewista Kettle.
 
Reply
#4
(27-01-2019, 16:13)unreal2 Wrote: ... am constatat ca e mort. Pompa nu bazaie, nu trage apa, nu se aude nici un zgomot din interiorul lui.
Aveti idee cum l-as putea readuce la viata? 

Daca nu ma insel, masina se porneste prin intermediul unui buton soft-touch, care dupa un timp (de ne-utilizare) nu mai face contact, probabil se oxideaza. Ideea mea ar fi sa desfaci aparatul, si sa incerci sa ajungi la acest buton, cel mai bine cu un spray de curatare de contacte. Banuiesc ca actiunea asta rezolva problema. Oricum, bagat-te in el, caci oricum nu merge, deci mai rau nu poate fi!

Succes!
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, MK K30 V
 
Reply
#5
Multumesc frumos pentru raspunsuri.

cyrusct82 stiu dar ma gandeam ca poate cineva dintre voi s-a mai lovit de problema asta si are o rezolvare.

Epopeea continua. Le-am scris celor de la Krups Romania si mi-au recomandat sa il curat. Si mi-au trimis manualul de utilizare. 
Cei de la Krups US mi-au cerut copie dupa bonul de achizitie pentru a-l rezolva in garantie (daca mai e) sau sa-l rezolve contra cost daca nu mai e.
Nici unii nu mi-au zis care ar putea fi problema.

Asa ca le-am scris celor de la Nescafe pe Facebook. Ei mi-au dat doua service-uri la care sa ma duc in Bucuresti.
Am discutat cu unul dintre ele iar daca pompa e arsa (ceea ce nu cred, functiona cand l-am pus in cutie), ar trebui sa platesc 170 lei manopera + piesa schimbata. Cam mult pentru un aparat de 240 lei.

De la cineva de la compania mama am primit recomandarea sa amorsez pompa. Nu crede ca e arsa. Asa ca m-am invartit un pic prin oras pana am gasit un torx TR10 security pentru a desface cele 4 suruburi care tin carcasa. Ajuns acasa pe ora 21.30, m-am apucat si am desfacut aparatul in bucati. Cu ajutorul unei seringi (din pacate cu varful mult prea subtire fata de cat de gros e furtunul), am incercat sa fortez apa sa intre in pompa (fara succes, din pacate, seringa nu are suficienta forta sa impinga apa in pompa).

O sa testez zilele viitoare cu o pompa manuala pentru umflat mingi daca pot sa bag apa.

Revin dupa ce mai imi vin idei.
 
Reply
#6
Eu am inteles ca pompa NU vibreaza, ca aparatul este mort, ca nimic nu se misca. Asta indica mai degraba ca aparatul nu ar fi alimentat cu curent (intern, dupa intrerupatorul de retea). La o probleme legata de pompa neamorsata, tot restul "se misca".
Deci, cum este? Se aprind becurile cand il pornesti de la butonul on/off, vibreaza pompa cand pornesti extractia, etc... Orice amanunt este important, altfel cred ca este mult mai practic (si ieftin), sa cumperi unul nou.

Succes!
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, MK K30 V
 
Reply
#7
(28-01-2019, 23:27)SIM78 Wrote: cyrusct82 "nu frumos", stai jos, ai nota scazuta la purtare.
Am atâtea argumente pro si contra postului tau. STOP."Un cadou pentru mama." Unreal2 RESPECT.
eh nu-i frumos dar e sănătos.
Tocmai din respect pentru mame, i-am spus să-l arunce.
Eu mamei mele nu i-aș servi otrava cadou.
Vibiemme Domobar Levetta (Piccolo) + IMS Competition E61 200IM + IMS 17g B70 Competition + PID REX C100. Rasnita Mazzer Super Jolly. OCD v2 by Kamasi. Tamper Etolia Competition 58,5 mm.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)