06-06-2025, 09:56 (Edited 06-06-2025, 09:57 by Tsquared.)
Salutare,
Am achizitionat un Espressor Gaggia Classic Pro EVO in noiembrie 2023 si l-am folosit mai des (aproape zilnic) in ultmul an de zile.
Zilele trecute l-am decalcifiat pentru prima data cu acest decalcifiant, pentru espressoarele Gaggia. Stiu ca poate a fost putin cam tarzie decalcifierea avand in vedere perioada de folosire.
Am urmat pasii cu exactitate conform instructiunilor de pe flaconul decalcifiantului.
Problema am observat-o chiar dupa 1 zi, cand am vrut sa-mi fac prima cafea de dupa. Cand dau drumul sa curga apa prin grup, se observa niste impuritati/pietricele foarte mici in apa scursa. Am tot dat sa curga apa prin grup si nu s-a modificat situatia. Cade cam aceeasi cantitate de impuritati si dupa cateva zile, in momentul in care dau drumul apei.
Stiti cumva de la ce ar putea sa fie si cum as putea sa repar acest lucru?
Salutare. Demontează sita de duș și ai să vezi de unde provin acele impurități + că vei avea un flow minunat după ce intervii acolo și asta este o operațiune ce trebuie făcută periodic la Evo'.
De asemenea, posibil sa fii victima "Boilergate", s-a mai discutat in forum, acoperirea interna gen teflon, care se decojeste, la unele modele de dupa 2023.
Decalcifiantul e agresiv, si formula lui e conceputa cu zeci de ani in urma, cand nu se banuia ca vor apare aceste gaselnite moderne, de a ascunde aluminiul blocului boiler.
Salut.
Primele Evo sunt cele cu boiler gate.
Classic 2019 Pro sunt cele fara probleme de genul.
La boiler gate, flakes erau cred negri.
Vezi aici daca ai cumva culoare mai spre alb / gri, sunt bucati desprinse din boiler din cauza desprinderii de pe corpul boilerului.
De aceea prefer la Gaggia-uri, sa scot complet boiler si solenoida si shower head etc si sa fac delcalcifieri hard, nu soft, intrucat nu doar odata apar probleme ulterioare la ele, inclusiv acel shower screen splash ciudat (flow aiurea). Asta toate dupa decalcifierile soft.
Spor.
29-06-2025, 19:03 (Edited 29-06-2025, 19:25 by Tsquared.)
@renatoa, @TudorP: exista vreo posibilitate sa repar acest fenomen? Reusesc sa fac ceva daca scot boiler-ul singur? Daca da, am nevoie de ceva solutii speciale sau se poate curata intr-un alt mod? (apa, solutie gen Cafiza)?
Sau trebuie sa duc la un service specializat pe partea de espressoare, ca sa nu imi bat capul? Deoarece am vazut ca e destul de tricky cu demontarea boiler-ului, etc. Mai ales ca sunt incepator si nu m-as aventura sa ma complic.
Multumesc!
Daca scoti boiler, ai acces la interior si da, cu o perie de sarma sa lasat in solutie peste noapte, poti fi sigur ca va fi super clean.
Dupa aceea flush serios de apa si cred ca totul va fi ok pana cand se curata din sistem acele depuneri.
Boilerul sta in 4 imbusi, se scot si gata.
Este simplu cand ai tool lung si capatul potrivit si sa lasi atent apa sa curga din aparat, pe coltul din fata dreapta sau stanga de exemplu, cu un bol pus sub.
Doi, poti sa il scoti doar daca scoti si cablaraia de deasupra si firele laterale care dau in termostat.
Totodata, cu ocazia asta, schimba oring dintre boiler si group head.
Cu o perie de sarma sau smirghel fin, in interior, boilerul va fi ca nou.