Hello There, Guest! Login Register


Primul expresor

#1
Salutare ,

Doresc sa imi cumpar un expresor  pentru o cafea buna in wk.
In restul saptamanii cafeaua o beauin oras , serviciu, etc.
Am fost pe la un magazin Delonghi si mi s-a recomandat :
Delonghi EC 685.r Si o rasnita tot delonghi pe la 700 lei 

Rasnita :
https://altex.ro/rasnita-de-cafea-de-lon...10w-negru/
Expresor
https://www.delonghi.com/ro-ro/produse/c...0132106139
Mentionez ca pana acum am consumat cafea la un aparat cu pastile.
Am citit pe site - forum cate cevasi am vazut ca cea mai ieftina varianta recomandata ar fi un Gagia Clasica si o rasnita Acaso mini.

Va rog sa imi spuneti parerea voastra , daca merita .... si ce imi recomandati.

Multumesc
 
Reply
#2
Gagia Clasica si o rasnita Acaso mini.De aici pornesti.De Longhi e bun la electrocasnice, eventual aspiratoare ,prajitoare,mixere etc.Uita-l in privinta prepararii cafelei!Sa stii ca mai toti de pe aici au trecut prin experiente din astea pana sa inteleaga ca prepararea cafelei dupa reguli corecte presupune pe langa o cafea de calitate proaspat prajita si aparate adecvate,rasnita si expresor.Asta e regula nu exceptia.
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#3
In Timisoara aveti cafenele unde se serveste espresso preparat respectind toate regulile. Viziteaza un astfel de loc, incearca ceea ce se serveste acolo, vezi daca iti place si vorbim dupa aceea.
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
 
Reply
#4
Daca vrei sa faci doar in weekend poate merita sa incerci un kinu m47. Va fii o experienta placuta/interesanta sa macini manual, vei optine rezultate muuult mai bune si la revanzare vei pierde mult mai putini bani.
Nu uita sa iei in calcul result accesoriilor; tamper, o sita mai buna, un cantar cu zecimale si cel mai important, cafea proaspat prajita si degazata 2 saptamani.
Echipament actual:Lelit PL92T, Niche Zero
Echipamentul vechi: Lelit PL81T, Gaggia Baby, Saeco Poemia cu PF naked facut la strung, Kinu M47, Lelit PL043MMI, Hario Skerton 
 
Reply
#5
Nu DeLonghi! Prea multe motive pentru a fi expuse. Mai ales râșnița. Probleme de fiabilitate mari. Prea multa electronică și multe cu defect din ce am citit pe forumuri afara. Oricum nu râșnește de espresso...
Mergi cu încredere pe un Gaggia Sh. A fost un Clasic pre 2015 de curând pe OLX la 450 lei. Cu 500-600 lei îți cumperi o râșniță fiabila Sh, poate chiar fără dozator. Mai sunt oferte și la noi pe forum, in general mai scumpe dar ai siguranță mai mare. Ai multe pagini de citit pe forum înainte de a decide. Spor!
Dacă mergi pe nou mai așteaptă până apare Gaggia 2018. Se pare că merită! Râșniță la care te-ai gândit este potrivită dacă mergi pe nou.
Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Gene 101, Kaleido M10PRO
 
Reply
#6
Si eu recomand Kinu M47 pt acest tip de folosire.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#7
(20-09-2018, 17:44)Napalm Wrote: Doresc sa imi cumpar un expresor  pentru o cafea buna in wk.
In restul saptamanii cafeaua o beauin oras , serviciu, etc.

... Doua vorbe si din partea mea ... se poate justifica achizitia unui espressor si pentru utilizare numai in wk - doar daca bugetul nu constituie o problema ... insa , mai intai ar trebui pusa problema un pic si invers ... esti convins ca espresso si bauturile pe baza de espresso , sunt cele preferate de tine ... ? Cool

     Espresso ... este acea bautura - extract din cafea cu o concentratie ridicata - putina cantitativ 30 - 60 ml , bogata in arome / calitativ  , consistenta ca lichid si amaruie ... si obtinuta prin metoda specifica espresso. ( ...  pentru ca , mai sunt aparate care " doar pretind " ca livreaza espresso , in realitate ... ofera doar o cafea lunga spumata ...

     Daca espresso - si nu alta metoda de preparare - este ceea ce doresti , atunci sculele folosite , trebuie musai sa fie capabile sa scoata un espresso ( ... nu neaparat de top - dar bun ! ) ... si mai trebuie luat in calcul si faptul ca apa din boiler , va ramane acolo cu saptamana , pana ... va fi iar incalzita si agitata ... Cool ... si tot asa ...
     Sculele de inceput (... doar parerea mea ) este bine sa fie de calitate medie , asta doar ... pana cand , omul , se hotaraste ce cafea prefera si ce stil de prajire  , apoi poate alege si un espressor performant , imperecheat cu o rasnita pe masura ...

      ( Nu pot recomanda de ex. achizitia unui lever clasic , pentru cafele prajite light / sau omniroast ... aici este de preferat un espressor modern , cu mai multe facilitati  , dar si un pic mai complex ... de ex. ... PID , profilare de debit , eventual un grup saturat , care sa ajute  / sa fie versatil  ... la fel cum si cafeaua prajita light , este mai dificil de extras prin metoda espresso clasica ... personal , o consider improprie , pentru cafele light - dar , mai putin conteaza ce cred eu  ...  Cool ...

              ... si viceversa ... pentru espresso autentic , format din miscele / blenduri , sau SO prajit pentru a fi extras prin metoda espresso ( ... adica normal / sau mai pronuntat -  nu light sau omni ) , personal ... nu ma feresc sa recomand un espressor clasic chiar un ( spring ) lever , cu un nume bun /  o firma mai veche , de traditie ...  o eventuala garantie a calitatii ... )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
 
Reply
#8
subscriu cam la tot ce s'a scris aici, si CEL MAI IMPORTANT - ce ai baut tu din capsule nu e espresso care o sa iti iasa din acelasi Gaggia Classic si o rasnita bun(isoara).

mergi intradevar, la niste cafenele consacrate, eventual din astea 3rd wave de unde esti tu, si vezi DACA intradevar espresso e ce cauti tu..

cafea buna se mai face si cu aeropress, v60, etc. 
nici nu stii ca asta e ce cauti..
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 2 Guest(s)