Hello There, Guest! Login Register


Prima achizitie - sfaturi si sugestii

#1
Salut si bine v-am gasit ! 

Am inceput de cateva saptamani sa citesc acest forum si ma bucur sa vad atata informatie de calitate la un loc. 
Desi initial eram croit pe un automat Delonghi Cappuccino, in urma parcurgerii acestui forum am decis sa ma reorientez catre un aparat semi-automat si vin catre voi cu rugamintea sa ma indrumati, avand in vedere ca ar fi prima mea achizitie. 
Cateva detalii importante : doar eu beau cafea in casa, deci voi prepara maxim 1-2 cafele pe zi (espresso sau cappuccino). Imi plac si latte-urile si poate pe viitor voi aprofunda si zona asta de latte art.
Cum bugetul este in jur de 2000 ron, voiam sa stiu daca merita acel PID de la Lelit 41TEM diferenta de bani fata de Lelit-ul clasic 41EM (cu el nou nu m-as incadra in buget, dar iau in calcul si variante sh de pe marketplace). 
Ar fi nevoie si de o rasnita langa acest espressor, iar aici ma gandeam la varianta Kinu M47 sh sau LelitPL43MMI (sunt foarte multe pachete pe marketplace cu aceasta rasnita + espressor Lelit41EM/TEM). 

Credeti ca ar fi ok sa merg pe varianta sh pentru ambele (espressor si rasnita) sau sa incep cu unele noi, cu mici ajustari ale bugetului ? 

Va multumesc!
 
Reply
#2
Daca esti dispus la SH, eu ti-as propune sa te gandesti la un Lelit 41TEM si la un Kinu M47, erau ceva oferte pe market. Este cel mai bun inceput la bugetul tau. Ca raspuns la intrebarea ta, iti voi confirma ca PID-ul (reglarea temperaturii) este important.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.
 
 
Reply
#3
In general, ce iei de pe forum este intretinut si in conditie buna. De-a lungul anilor (mai precis, ultimii 5), eu am citit despre o singura problema la un Lelit PL41TEM - @d2florin. Deci da, cred ca SH de pe forum e o optiune buna. Dpdv al rasnitei, un Kinu este foarte bun pentru inceput, dar M47 a devenit foarte scump in ultima vreme si cred ca un Kinu Phoenix gasesti mai usor si, probabil, are o calitate a macinaturii foarte apropiata cu M47.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#4
Daca stii sa tii o surubelnita in mana, nu trebuie sa iti fie teama de SH. Ca sa repari espressorul ai nevoie de cunostinte minime de instalator si circuite electrice.

Cu PL41TEM poti face espresso atat la 80 cat si la 98 de grade. La modelele fara PID trebuie sa urmaresti becul termostatului, cate secunde a stat aprins, sa curga apa pana porneste din nou, etc. Este complicat, imprecis si te retine de la celelalte aspecte.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
 
Reply
#5
Va multumesc frumos pentru raspunsuri, o sa urmaresc atent marketplace-ul si apoi o sa revin cu siguranta si cu alte intrebari  Big Grin
 
Reply
#6
Salut,
Eu am început de curând, tot cu buget mic. Am ales insa Gaggia in loc de Lelit. Tocmai pentru că este mai ieftin, are piese standard pe 58 și posibilitatea de upgrade (in timp capăt experienta și când îi fac upgrade deja știu ce și cum). Și eu tot spre Lelit mă uitam la inceput, pare complet, iar aici trebuie să te gandesti și la cât de "surubel tehnic" ești. Dacă nu îți place să îți bagi mainile printre cabluri și suruburi, atunci mai bine îți cumperi ceva deja gata făcut. Rasnita kinu phoenix si gaggia clasic pro îmi aduc acum o cafea pe care nu o beau nicăieri in altă parte.
Kinu phoenix + Gaggia Classic PRO
 
Reply
#7
Salut @comarc

Merci de ponturi ! Sa stii ca m-am uitat si spre Gaggia Clasic PRO, insa sunt total atehnic Smile) Prin urmare nu ma vad desfacandu-l sau umbland prin el in viitor...asa ca o sa caut un Lelit SH cu PID.
Esti multumit de rasnita Kinu ?
 
Reply
#8
Da. E super. Singura problemă este că nu e foarte comoda. Dar costul e evident un mare avantaj. Și scapi și de problemele cu retentia din rasnita.
Kinu phoenix + Gaggia Classic PRO
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)