Espressoman fresh
bucuresti
04-07-2022, 13:53
(Edited 04-07-2022, 13:55 by cristighelner.)
Va salut,
AM revenit dupa o saptamana de nefolosire a espresorului din subj, si cand sa fac si eu o cafea, pastrand setarile clasice de rasnire si tampare, observ curgerea foarte rapida, ca si cum as fi avut macinare de filtru, si ca presiunea nu urca peste 2 bari.
La o curatare cu sita plina imi urca pana in 11 bari.
Am revazut si rasnita, pare ca scoate ce trebuie.
Any thoughts?
Merci,
C.
Ascaso steel dual PID, Sette 270Wi, Kinu M47 Traveler, Aeropress
MarSv
Suceava
Mai strânge râșnița, asigură-te că ai doza corectă de cafea, tampeaza corespunzător.
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu.
Espressoman fresh
bucuresti
(04-07-2022, 14:16)umarianos Wrote: Mai strânge râșnița, asigură-te că ai doza corectă de cafea, tampeaza corespunzător.
Pai asta spuneam, ca am setarile clasice, le-am verificat, sunt ok, la fel...
Ascaso steel dual PID, Sette 270Wi, Kinu M47 Traveler, Aeropress
MarSv
Suceava
Setările classice au expirat, fă update la v.2
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Da' ce, e cu windows

...
Ce poate sa expire, pe ce criteriu ? Are ceas si conexiune la internet ?
Espressoman infocat
Rm. Valcea
După o săptămână sigur trebuie strânsă rasnita. Adică trebuie făcut "dial in" din nou. Adică setări v2.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
Espressoman fresh
Bucuresti
daca vorbim de doar 2 bar atunci ar fi 2 motive : macinatura mult prea grosiera sau cantitatea de cafea macinata in pf. prea mica.
Kompresso + Kinu
Espressoman infocat
Bukarest
(07-07-2022, 11:02)dIXIT Wrote: daca vorbim de doar 2 bar atunci ar fi 2 motive : macinatura mult prea grosiera sau cantitatea de cafea macinata in pf. prea mica.
... la care mai adaug: tampare prea ușoară și schimbarea cafelei pe una prăjită light, care este mai puțin solubilă și nu se umflă prea mult în contact cu apa. Chiar și o preinfuzie ar putea ajuta.
Mazzer SJ | Zwänger Favorite Typ0 | Isomac Giada | Promac Lollo | Tecnosystem Blitz | Gaggia Dose