Welcome Back Log In Create Account

Preparare espresso cu Eureka Specialita si cafea DROPSHOT

Salutare!

De curand am achizitionat un Gaggia E24 si o Eureka Specialita.
Am cumparat pana acum 3 tipuri de cafea. Una de la Lidl (pentru teste, mai ieftina), si doua de la Dropshot (galbena, respectiv rosie). Cea de la Lidl surprinzator iese mai buna, mai dulce, dar are un after-tase mai ciudat. Cele de la Dropshot ies foarte amare. Intrebarea mea este..ce nu fac bine in legatura cu cele de la Dropshot. Treapta de rasnire este undeva intre 2,6-2,8. Am rasnit si mai fin, dar nu iese in timp util, iar gustul este unul ars. 

De fiecare data 18gr, WTD, 36ml, aprox in 30s +/-
Mi-as dori un raspuns de la cineva care foloseste cafea Dropshot in combinatie cu Specilita si care m-ar putea indruma de unde sa incep cu rasnirea, banuiesc ca acolo este problema.

Multumesc mult!

Reply
Salut , daca cele 2 cafele de la Dropshot sunt cele de la mega image( Kaimac si morning ninja) acelea sunt cafelele lor de "supermarket" sa zicem.Daca vrei sa vezi cu adevarat diferenta intre o cafea de la Lidl si una de la Dropshot iti recomand sa cumperi ceva direct de la ei. 
Si eu am avut ca prima rasnita tot Specialita si pot spune ca este destul de versatila atata timp nu ai niste boabe prajite super light. Cat despre zona de rasnire optima cel mai simplu si usor este sa o ajustezi in functie de cum ti se pare gustul rezultat. Daca sunt amare probabil ai parte de o supraextractie. Incearca sa rasnesti mai mare putin si in loc de 30s sa iti iasa aceeasi cantitate in 25s si compara gusturile. Daca nici dupa ce te joci putin cu setarea rasnitei nu iti place gustul final poti incerca sa cresti si doza,dar nu schimba si doza si setarea in aceeasi extractie pentru ca nu o sa stii care din cele 2 ti-a oferit gustul rezultat.
Espresso:Stone Mine & Timemore Sculptor 078S/ Felicita Arc
Brew: 1zpresso zp6 special 

Reply
(20-03-2025, 14:38)AlexDeedy Wrote: Salut , daca cele 2 cafele de la Dropshot sunt cele de la mega image( Kaimac si morning ninja) acelea sunt cafelele lor de "supermarket" sa zicem.Daca vrei sa vezi cu adevarat diferenta intre o cafea de la Lidl si una de la Dropshot iti recomand sa cumperi ceva direct de la ei. 
Si eu am avut ca prima rasnita tot Specialita si pot spune ca este destul de versatila atata timp nu ai niste boabe prajite super light. Cat despre zona de rasnire optima cel mai simplu si usor este sa o ajustezi in functie de cum ti se pare gustul rezultat. Daca sunt amare probabil ai parte de o supraextractie. Incearca sa rasnesti mai mare putin si in loc de 30s sa iti iasa aceeasi cantitate in 25s si compara gusturile. Daca nici dupa ce te joci putin cu setarea rasnitei nu iti place gustul final poti incerca sa cresti si doza,dar nu schimba si doza si setarea in aceeasi extractie pentru ca nu o sa stii care din cele 2 ti-a oferit gustul rezultat.

Multumesc mult pentru sfat! Merg sa testez!

Reply
Din pacate la Dropshot nu scrie procentajul/ponderea de tipuri de cafea in continut. Ma refer la blenduri, cata arabica, cata robusta.

Reply
Daca nu ma insel, Dropshot are 100% arabica la toate blend-urile, mai putin la unele pentru espressoare automate unde (parca) mai au si putina robusta.
Dalla Corte Studio + Mahlkonig E65W GBS

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)