Hello There, Guest! Login Register


Prajitorul nostru DIY -functionare, imagini, caracteristici

#31
Categoric indicatia este afectata de temperatura fluxului de aer. Acolo este si fine tuning-ul prajirii, sa trimiti un flux de aer cu o temperatura foarte apropiata de cea dorita la un anumit moment. Dupa o vreme, ajungi sa misti putin din butoane.
Da, modificari ample ale acestora arata nesiguranta, pierderea concentrarii din diverse motive sau supracorectie. Nu spun ca e simplu de facut o prajire cu corectii minime, doar ca este posibil. Uneori chiar poti lua mainile de pe butoane pentru cateva secunde. Tocmai din acest motiv consider ca intr-o astfel de configuratie este suficienta o singura sonda. 

Situatia seamana cu parcurgerea unui traseu la volanul unei masini. O poti face din sant in sant si ajungi la destinatie sau poti ajunge acolo lin, urmarind o linie cat mai apropiata de o traiectorie ideala. Pasagerii se vor simti mai bine in ultima varianta  [Image: smile.gif] .

In acest moment arunc tot pe evacuare, dar va veni o vreme, probabil prin primavara, cand ma voi ocupa de o colectare decenta. Voi folosi ideea turbioanelor de la aspiratoarele fara sac, iar incinta de colectare  va fi recipientul de la un aspirator de cenusa, care va fi modificat in acest scop.
rasnita: Mazzer Major
espressor: Lelit PL62 (HX)
prajitor "DIY"
 
Reply
#32
chestia e ca la mai nici o varianta constructiva de prajitor sonda din boabe nu-ti indica fix temperatura bobelor (pana la urma vine in contact cu acestea tangential), ci are o abatere, dar te obisnuiesti cu acea abarere si te inveti sa prajesti corect cu prajitorul tau. de asta se foloseste artisan, nu ca sa imiti numaidecat grafice care le gasesti pe net ci pornind de la ele sa experimentezi si daca-ti iese ceva bine sa poti sa repeti.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)