21-06-2013, 21:20
(21-06-2013, 20:53)RaduCarutasu Wrote:Quote:" apropo Radu, ai cantarit inainte si dupa "
Da , am inceput cu 250 si am terminat cu 212 grame .
Pare ca ai un scazamant de 15.2%.Bun de tot.O chestie doar, din ce am frunzarit, cica ar trebui sa pui doze mai mici, ca sa o prajesti si sa nu o "coci"....Aici e un mare schepsis, legat de acea chestie cu ritmul vioi si saltarez.De aia 15 sec plus/minus inseamna diferente destul de mari, daca ar fi totul lent nu ar avea de ce sa conteze.
Liviu, si mie imi place culoarea, e un aramiu inchis, pozele sunt facute in plin soare si poate par o idee mai deschise.Nu am fost la Napoli desi jumatate as merge si jumatate nu.Toti lauda cafeaua de acolo, culmea culmilor, pina si Terzi a avut un cuvant bun despre ea,ceva de genul ca acolo e un cult si atunci na, iese buna.Ca tot vorbim de prajiri, cum stiti si ati degustat,nici prin nord, dar mai ales centru si sud, cafeaua nu are aciditate.Zero.Si nici acele arome deosebite.E axata mai mult pe gust apoi pe arome.Nu ca nu ar fi legate dar sa zicem ca , cam asa :).
Ei , italienii, la teorie nu par f tari,pe forumurile lor , f putine, nici dracu nu vorbeste de ce vorbim noi, sunt f secretosi.Sunt criticati ca cafeaua nu e f proaspata, ca o fi ca o pati, dar acel nene de pe homebarista ,jim nu stiu cum, scria pe undeva ca face vacantele la Salento si Napoli si cafea asa buna nu a baut.Cu toata home barista lor :).Chestia e ca aici e ffff
comerciala treaba legata de espresso, si na, nu e totul perfect.Fac iar o paranteza, off topic, deex o mare problema e apa.Am facut a doua regenerare cu sare, aveam,am 70 de grade nu stiu de care la apa de la retea.Dar gustul apei dedurizate cu rasini schimbatoare de ioni NU imi place.Mai ales imediat dupa dedurizare, e aiurea, dulce, miroase nu stiu cum,bleah.In cafea nu simt asa pregnant, dar probabil conteaza.