Welcome Back Log In Create Account

Prajitor de cafea Hottop 8828P

(17-12-2013, 19:51)Pascalau Wrote: Multumesc. Credeam ca scrie in specificatii. De curiozitate: cum ai masurat?

Foarte dificil ! Mi-am pus la incercare toate abilitatile mele de inginer :D.
1- am desfacut surubul capacului
2- am lipt o bucata de banda adeziva alba ( foarte greu de gasit ) pe una din cele 3 spite ale tamburului :idea:
3- am bagat in prza Cool
4- am pregatit cronometrul telefonului :idea:
5- am dat start cuptr
6- am urmarit semnul si cand acesta a ajuns in pozitia dorita de mine ( secret)
am dat start cronometru .

Timp de 60 de sec nu am scapat semnul din ochi si in final , BINGO ! , 47 de rotații complete :D.

Problema nerezolvata : habar nu am care este frecventa curentului la retea .
Imi pun intrebarea deoarece tensiunea era de 212 V , iar turatia motorului este influentata de acesti parametri ai curentului .
Serios , acum , 4-5 rot/ min in plus sau in minus nu conteaza .
Conteaza insa parametrii de curent pentru rezistenta . Eu am rezolvatvsi aceasta problema punand 250 g boabe cand am 220V la retea si mai putin , cu 10-15 g cand tensiunea scade . mai putin de 210 v nu prea am avut .

Te bate vreun gand , construiesti ceva ?
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Da, construiesc un prajitor electric cu tambur, de dimensiuni apropiate de Hottop.
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic

Reply
Foarte tare !
Daca te pot ajuta si cu alte informatii , cu placere !
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
(17-12-2013, 20:19)RaduCarutasu Wrote: Imi pun intrebarea deoarece tensiunea era de 212 V , iar turatia motorului este influentata de acesti parametri ai curentului .

Nu cred ca motorul ala este AC.

Reply
Frecventa retelei este de 50Hz. Asta nu prea oscileaza deoarece nu are pierderi sau interferente...asa pleaca de la "fabrica" asa ajunge la consumator. In schimb ce spui de tensiune...mi se pare putin ciudat. Tensiunea nominala, la noi in tara, este de 230/400V. Adica 230v pentru conexiuni faza-nul (monofazata) si 400v pentru conexiuni faza-faza (trifazat triunghi). Au trecut multi ani de cand am trecut de la 220/380v...asa ca, radu, daca la intrarea in contor ai intre 212 si 220v, vezi ce prevede contractul cu enelul...ca s-ar putea sa ii poti trage de raspundere. Daca la intrarea in tablou ai 230 si la priza 215...asta se traduce prin instalatie cu trasee lungi si cu sectiune necorespunzatoare a conductorului.

Scz pentru off topic...ma gandeam ca poate ajuta.

@hateganul...daca nu e stabilizata tensiunea atunci variatiile de la intrare se traduc si in tensiunea de iesire a transformatorului si, mai departe, in tensiunea de alimentare a motorului..
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
Multumesc pentru interventii .
Nici eu nu imi pot imagina motorasul cuptorului ca fiind unul de CA.

Din pacate variatiile de curent sunt mari iar dimineata aveam 221V .
Am avut momente cand am crezut ca s-a stricat frigiderul sau cuptorul deoarece nu mai functionau in parametri !

Chiar o sa-i contactez pe cei de la Electrica sa vad care este pozitia lor .

Reply
(18-12-2013, 00:45)nickso Wrote: @hateganul...daca nu e stabilizata tensiunea atunci variatiile de la intrare se traduc si in tensiunea de iesire a transformatorului si, mai departe, in tensiunea de alimentare a motorului..
Daca...dar, parca, nici atunci :)
P.S. Care transformator? Cine mai foloseste asa ceva?!

Reply
:)))

Am ramas eu in urma si exista alta modalitate de a transforma o valoare a tensiunii in alta? (nu ma refer la AC->DC...ca asta o face puntea de diode...)
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
Oameni Buni !

Traim in Romania si trebuie sa ne descurcam/adaptam !
La prajitul cafelei nu ma mai deranjeaza acest aspect . Rezolvat problema din marimea sarjei .
Obtin rezultate bune indiferent de parametrii curentului .
Totul e sa am macar un minim care sa asigure functionarea cuptorului !

Reply
(18-12-2013, 12:51)nickso Wrote: :)))

Am ramas eu in urma...

Da :P

(18-12-2013, 12:59)RaduCarutasu Wrote: Obtin rezultate bune...
Asta este important.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)