Espressoman infocat
Braila
07-11-2021, 09:04
(Edited 07-11-2021, 09:05 by Chiordiacul.)
Salut la toti, va rog sa ma initiati si pe mine in tainele prajirii la masina de popcorn am cumparat una acum trei zile si primul lucru pe care l am facut a fost sa anulez termostatul ( asa am vazut youtube) acum nst daca am facut bine, voi ce parere aveti si daca mai sunt si alte chestii pe care trebuie sa le stiu. Va multumesc si va doresc numai de bine.
Nuova simonelli by mia/Lelit41 tem/Kinu simplicity/G-iota df-64/Hario drip pot woodneck/Gene cafe.
Espressoman infocat
Lyon
Prin topicul dedicat ai trecut?
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic
Espressoman infocat
Braila
Da am citit mai multe topice se pare ca am facut bine ca am desfiintat termostatul.
Nuova simonelli by mia/Lelit41 tem/Kinu simplicity/G-iota df-64/Hario drip pot woodneck/Gene cafe.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
07-11-2021, 13:04
(Edited 07-11-2021, 13:09 by renatoa.)
Hmmm... discutabil...
Dupa ce am modat vreo 5-6, as zice ca cine recomanda asta a preluat din alta parte si da informatia mai departe, dar nu a pus mana sa faca niciodata...
In sensul ca nu e prima grija decuplarea termostatului, intr-o prajire facuta corect nu ajungi sa ti se decupleze, la cat de sus este amplasat, acolo nu va ajunge la 180 grade decat daca duci prajirea sever in SC.
El se va decupla doar la un popper nemodat, pentru ca acesta are o putere mult prea mare... asta e prima grija, sa il domolesti un pic, ca sa duci durata prajirii de la 3 minute carbuni cum e acum, pe la un 7 minute pentru un medium city.
Dar asta e alta poveste, nu stiu cu ce ganduri te-ai inhamat la aventura asta, cat de departe esti dispus sa mergi cu complicarea.
As zice ca s-au povestit deja destule variante in topicul dedicat, chiar daca multe nu mai sunt la zi.
Ba chiar as divaga un pic pe tema asta... termostatul ala chiar ar putea deveni util, am in minte o modare nefacuta de nimeni pana acum, ar putea reprezenta cea mai simpla varianta de prajire cu un popper fara a adauga nimic, nimic... din care ar putea rezulta prajiri interesante, dar cu un pic de mai multa munca decat o prajire standard.
Nu dau deocamdata mai multe detalii, fac doar o paralela, asa cum s-a demonstrat ca se poate rasni espresso cu o rasnita cu lamele, cam asa si aici... :)
Espressoman infocat
Braila
Am citit ca pentru prajire cafea trebuie mai mult de 180°.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Prajirea propriu zisa se face la nivelul fantelor de pe fund, acolo intra aer cu 200-250 grade, cat e plaja normala pentru prajire, 5 cm mai sus unde este termostatul aerul a pierdut deja 50 grade, si asta pe interior, tine cont ca termostatul este amplasat afara.
Ca sa declansezi termostatul ar trebui sa intre pe jos aer la peste 330-350 grade, ceeace se si intampla la un popper nemodat, de iti face carbuni in 3 minute.
Espressoman infocat
Braila
07-11-2021, 20:10
(Edited 07-11-2021, 20:19 by Chiordiacul.)
Vreau in locul termostatului sa pun un intrerupator ca sa opresc rezistenta si sa se raceasca boabele
O prajire pentru espresso dureaza 2,50 min la 75g.
![[Image: 1zy8DWI.jpg]](https://i.imgur.com/1zy8DWI.jpg)
Asta e pentru v60