Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Salutare,
a folosit/cumparat cineva portafiltrul fara fund
https://www.kfea.ro/portafiltru-fara-fun...ibil-lelit ?
Pare sa fie ceva aftermarket.
Oare potriveste? Este un comentariu pe site ca nu ar etansa calumea.
Lelit 42 EMI, Eureka Mignon Libra, Felicita Arc, Accesori: Ascaso 57mm precision Competition Filter, Lelit naked portafilter PLA570S, Dosing Funnel, Knock Box, WDT
Espressoman infocat
București
Salut, eu il folosesc de aproape 2 ani cu sita Ascaso si nu am probleme cu el. Il las la incalzit si cate o ora si nu are nimic
La Pavoni Professional fully upgraded/Niche Zero/Cafflano Kompresso/
Past: Lelit PL41TEM
Ax
Constanța
17-02-2021, 22:25
(This post was last modified: 17-02-2021, 22:27 by lig76ct.)
Nu se potrivește eu am cumpărat unul pentru Lelit 41Tem de la Kfea.ro care nu este original și nu etașează bine am fost nevoit să-l ajustez un pic din aripile de prindere un pic cu pila,măsori cu un subler și vezi că sânt diferențe de 1,5mm la grosimea aripilor de prindere,mai bine cauți unul original
Prajitor GENE CBR 101, Lelit Mara X, Eureka XL, Lelit 41TEM, Lelit 0433MMI
Espressoman infocat
București
(17-02-2021, 22:25)lig76ct Wrote: Nu se potrivește eu am cumpărat unul pentru Lelit 41Tem de la Kfea.ro care nu este original și nu etașează bine am fost nevoit să-l ajustez un pic din aripile de prindere un pic cu pila,măsori cu un subler și vezi că sânt diferențe de 1,5mm la grosimea aripilor de prindere,mai bine cauți unul original
Stai sa inteleg, daca tie ti s-a întâmplat treaba cu etansarea care putea sa intervina si de la garnitura aparatului, poate era veche sau ceva, acum nu recomanzi acel produs? [emoji846] Nu a zis nimeni ca este original, chiar are gaura in maner si da, urechile nu sunt perfecte, asa si? Înseamnă că nu este bun? Eu zic că ești pur subiectiv, dar poate mai sunt colegi care l-au luat sa împărtășească experiența cu el ? Astfel colegul poate sa puna in balanta daca face achizitia sau nu, pana la urma cred ca este o diferență de vreo 70-80 de lei fata de cel original, de ce sa nu ii redirectioneze către alceva. Eu imi aduc aminte ca l-am recomandat pentru la cineva aici, mai așteaptă putin poate intervin si altii care il au. Spor!
Espressoman infocat
București
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Asa din poza nu se vede mare diferenta. Probabil depinde si de garnitura etc. Nu m-as baga sa il pilesc si sa fac improvizatii.
Acum depinde de fiecare daca merita diferenta de pret sau nu. Cu transport cu tot vine undeva la 185 ron vs 240 ron original + transport. Deci 260.
Scump nu este daca isi face treaba. Tocmai am dat 160 ron pe un knock box ca am plin de pete de cafea prin bucatarie cand golesc portafiltrul. :D
Multumesc de feedback. Sunt curios si de parerile altora care il detin.
Lelit 42 EMI, Eureka Mignon Libra, Felicita Arc, Accesori: Ascaso 57mm precision Competition Filter, Lelit naked portafilter PLA570S, Dosing Funnel, Knock Box, WDT
Espressoman infocat
București
Eu zic sa nu te bagi la pilire deoarece stiu ca trebuie sa găsești aparatura si meseriasul sa ti-l faca si nu stii cum iese la sfârșit. Si eu la inceput vroiam sa iau unul SH, sa il tai dar l-am gasit pe asta si chiar nu se merita. Eu sunt din București si e oarecum un avantaj ca ma duceam la ei sa imi faca retur pe el cu chitanta, daca se întâmpla treaba cu etansatul. Oricum, eu zic ca se merita : se spala usor, se încălzește mai usor, te ajuta sa vezi greselile de preparare a pucului astfel incat sa iti găsești o metoda de preparare cat mai buna pentru tine. Dezavantajul este ca nu are picurator, nu poti sa faci 2 espresso simultan, altele nu imi vin acum în minte. In ceea ce priveste garnitura de otel care tine sita , eu nu am probleme cum relatează altii, atunci cand scuturi pucul. Da, este mai slaba decat cel original dar nici pe departe sa sara din portafiltru la scuturare. Spor!
Espressoman infocat
Brasov
Mi-am asumat riscul și am comandat unul.
Este semnificativ mai ușor decât cel original (eu am cu 2 ieșiri), arcul este cam cal cel de la barshaker.ro (foarte greu am reușit să scot sita originală). Urechile sunt puțin diferite, este puțin mai lat.
Ca și funcționalitate, trebuie să îl strâng mai mult în grup decât cel original (mânerul nu mai sta perpendicular pe aparat), dar funcționează fără probleme.
Lelit Bianca V3 Black, Bentwood Vertical 63, Kinu M47 Phoenix, Felicita Arc, VST15G, Outin nano. Anterior: Crem One 2B VP PID WTN, Fiorenzato AllGround, Lelit PL042TEMD
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
(08-03-2021, 15:00)iliescu.iulian Wrote: Mi-am asumat riscul și am comandat unul.
Este semnificativ mai ușor decât cel original (eu am cu 2 ieșiri), arcul este cam cal cel de la barshaker.ro (foarte greu am reușit să scot sita originală). Urechile sunt puțin diferite, este puțin mai lat.
Ca și funcționalitate, trebuie să îl strâng mai mult în grup decât cel original (mânerul nu mai sta perpendicular pe aparat), dar funcționează fără probleme.
Pui te rog o poza cu el strans pe pozitie?
Merci,
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Espressoman infocat
București
(08-03-2021, 17:36)olaralexxandru Wrote: (08-03-2021, 15:00)iliescu.iulian Wrote: Mi-am asumat riscul și am comandat unul.
Merci,
Te ajut eu [emoji2]
Dar nu inteleg afirmaria colegului cand spune ca PF nu sta perpendicular pe aparat? Într-adevăr, PF original se strange undeva la jumatatea cursei fata de acesta dar atata timp cat el nu depășește in cealaltă jumătate de strangere nu vad care este problema [emoji848]. Doar atunci este o problema la PF sau la garnitura. Spor!
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
(09-03-2021, 19:15)IonutMihail Wrote: (08-03-2021, 17:36)olaralexxandru Wrote: (08-03-2021, 15:00)iliescu.iulian Wrote: Mi-am asumat riscul și am comandat unul.
Merci,
Te ajut eu [emoji2]
Dar nu inteleg afirmaria colegului cand spune ca PF nu sta perpendicular pe aparat? Într-adevăr, PF original se strange undeva la jumatatea cursei fata de acesta dar atata timp cat el nu depășește in cealaltă jumătate de strangere nu vad care este problema [emoji848]. Doar atunci este o problema la PF sau la garnitura. Spor!![[Image: f26b3858f0dc8f98d0099d1b9692d01f.jpg]](https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210309/f26b3858f0dc8f98d0099d1b9692d01f.jpg)
Hmmm. Nu mi se pare o tragedie. Dar m-ai facut curios si de cantarul din poza. E Timemore?
Incape pe tava de Lelit? Tot ce gasesc la pret decent sunt mari. Doar Acaia si Felicita Arc ce sunt mici.
Mersi,
Espressoman infocat
București
Olaralexxandru- da, este Timemore varianta cu cântărire automata de la prima picătură. Incape, dar a trebuit sa il înalt putin deoarece la greutate mai mare 300-400gr imi atingea de marginea neagra, de cuva daca asa se numeste si îmi cantarea eronat, acum este foarte ok. Sunt multumit de el, dar la espresso eu sunt atent cand pica prima picatura si apas pe el sa inceapa cronometrul deoarece nu este chiar asa sensibil incat sa simta prima picatura de la espresso. Pe alte metode V60 sau altele eu cred ca se comporta foarte decent, deoarece acolo pica o cantitate mai mare de lichid astfel incat sa o simta de prima data. Spor!
Espressoman infocat
Brasov
Poate am complicat prea mult lucrurile dând aceste detalii. Trebuie strâns puțin mai mult decât cel original și funcționează bine, nu am scurgeri.
Lelit Bianca V3 Black, Bentwood Vertical 63, Kinu M47 Phoenix, Felicita Arc, VST15G, Outin nano. Anterior: Crem One 2B VP PID WTN, Fiorenzato AllGround, Lelit PL042TEMD
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
(09-03-2021, 22:01)iliescu.iulian Wrote: Poate am complicat prea mult lucrurile dând aceste detalii. Trebuie strâns puțin mai mult decât cel original și funcționează bine, nu am scurgeri.
Al tau trebuie strans mai tare. A lui Ionut mai putin.
Deduc ca depinde de garnitura. Mai uzata sau nu. Ori alt tip de garnitura. Daca etanseaza e bine.
Multumesc [emoji6]