Espressoman fresh
Bucuresti
Salutare!
A găsit cineva un portafiltru mai potrivit pentru Sage Bambino Plus?
La aparatul meu am scos acea componentă din plastic pentru că nu îmi place ideea ca un lichid fierbinte să treacă peste un plastic, dar asta înseamnă că acum cafeaua iese din portafiltru ca dintr-un robinet fără sită - sare în toate părțile, mai ales la început. Așadar trebuie să țin manual cana de cafea chiar sub portafiltru și e și enervant și face mizerie și am sentimentul că probabil afectează și calitatea cafelei.
Eu am găsit recomandarea lui Lance Kendrik la Artpresso Design, dar costă 35$ transportul, jumătate din prețul portafiltrului.
Aveți vreo recomandare? Mi-e indiferent dacă e bottomless sau nu.
A doua întrebare este dacă a făcut cineva upgrade la sita de la portafiltrul cu care vine Sage Bambino Plus și dacă merită făcut upgrade la ceva de genul IMS Competition - Precision Filter - 18/20g - Breville - Sage - B62.52TH28E - 53mm - Site de precizie IMS.
Mulțumesc anticipat!
Espressoman infocat
Bucuresti
(14-08-2024, 10:13)BambinoPlus Wrote: Salutare!
La aparatul meu am scos acea componentă din plastic pentru că nu îmi place ideea ca un lichid fierbinte să treacă peste un plastic, dar asta înseamnă că acum cafeaua iese din portafiltru ca dintr-un robinet fără sită - sare în toate părțile, mai ales la început. Așadar trebuie să țin manual cana de cafea chiar sub portafiltru și e și enervant și face mizerie și am sentimentul că probabil afectează și calitatea cafelei.
Eu am găsit recomandarea lui Lance Kendrik la Artpresso Design, dar costă 35$ transportul, jumătate din prețul portafiltrului.
A doua întrebare este dacă a făcut cineva upgrade la sita de la portafiltrul cu care vine Sage Bambino Plus și dacă merită făcut upgrade la ceva de genul IMS Competition - Precision Filter - 18/20g - Breville - Sage - B62.52TH28E - 53mm - Site de precizie IMS.
Mulțumesc anticipat!
Salut, eu am avut de la MHW 3BOMBER
https://shorturl.at/GAeEI pt un Barista Express. Este acelasi cu Bambino Plus. $36 cu totul si a venit in 8 zile direct acasa. Include si cos cu pereti drepti. Pe aliexpress zice ca este de 15g dar nu este.. este de 22g cam asa. Dar daca zici ca iti sare in toate partile nu prea vad cum ar fi ok pt tine un bottomless totusi.. indiferent ce plastic ai scos tot ai mai mult ajutor decat ai la bottomless.
Espressoman fresh
Bucuresti
Dupa ce am scos acel plastic nu mai curge civilizat, la inceputul extractiei “cade” din portafiltru, nu e un fir constant. Se stabilizează dupa, dar e foarte suparator. Daca ai fost multumit de portafiltru as putea incerca, pretul e ok.
Espressoman fresh
Bucuresti
04-09-2024, 11:13
(This post was last modified: 04-09-2024, 11:16 by BambinoPlus.)
(16-08-2024, 17:15)Rece Wrote: (14-08-2024, 10:13)BambinoPlus Wrote: Salutare!
Mulțumesc anticipat!
Salut, eu am avut de la MHW 3BOMBER https://shorturl.at/GAeEI pt un Barista Express. Este acelasi cu Bambino Plus. $36 cu totul si a venit in 8 zile direct acasa. Include si cos cu pereti drepti. Pe aliexpress zice ca este de 15g dar nu este.. este de 22g cam asa. Dar daca zici ca iti sare in toate partile nu prea vad cum ar fi ok pt tine un bottomless totusi.. indiferent ce plastic ai scos tot ai mai mult ajutor decat ai la bottomless.
Salut! Revin cu update, am comandat portafiltrul si sunt foarte multumit de el, multumesc mult pentru recomandare! Mi-a transformat experienta de facut cafea! (inclusiv livrarea a fost ok, de pe link-ul postat de tine)
Ai pastrat si sita cu care a venit? Nu stiu cum sa imi dau seama daca e o sita buna.
Espressoman infocat
Bucuresti
(04-09-2024, 11:13)BambinoPlus Wrote: Ai pastrat si sita cu care a venit? Nu stiu cum sa imi dau seama daca e o sita buna.
Da.. de la primul shot am simtit ca e mai buna aia. A fost ceva clar si repetabil.
Lelit Bianca V3 | DF64V V2 SSP HU
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
De cat este PF-ul/sita ? 53 cumva ?
Ma puteti ajuta cu niste masuratori ca sa vad daca ar merge la un espressor mai atipic ?
Espressoman infocat
Bucuresti
(05-09-2024, 21:48)renatoa Wrote: De cat este PF-ul/sita ? 53 cumva ?
Ma puteti ajuta cu niste masuratori ca sa vad daca ar merge la un espressor mai atipic ?
Nu am cu ce sa-l masor cu precizie de sub 1mm dar declarat portafiltrul si cosul au 54mm. Si portafiltrele si cosurile cu care sunt livrate breville bambino plus si breville barista express au 54mm dar in practica cosul este putin mai mic. Pe cosul din link folosesc screen de 53.5mm pt ca este straight wall. 53.5 ramane blocat pe cosul cu care vine aparatul. Merge doar 53mm pe ala.
Lelit Bianca V3 | DF64V V2 SSP HU
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
06-09-2024, 18:01
(This post was last modified: 06-09-2024, 18:03 by renatoa.)
Pana aici e bine... 53.5 si aici, si screen-ul si tamper-ul...
Ce ar mai fi critic e diametrul exterior al PF... este sub 61mm fara urechi si 68mm in zona urechilor ?
Si distanta de la buza la mijlocul urechii ... 6mm +/- ? inaltimea medie a urechii adica...
Multumesc !