(30-08-2020, 22:28)ioany Wrote: Asa am inceput de fapt, citind multe sfaturi de pe acest forum am cumparat un expresor manual si o rasnita destul de scumpa, insa fiind mai mult un consumator de sortimente mai mult bazate pe lapte si mereu in criza de timp am trecut pe un automat care personal face ceea ce doresc si foarte repede. Eram curios ce reprezinta acea eroare crezand ca poate evit service-ul dar se pare ca am gresit forumul... Oricum multumesc.
Salut, posed, ca si tine, un Philips seria 5000, mai exact EP5335/10 si ma lovesc a 2-a oara de aceeasi problema: eroare cheita 2.
Fiind Stan Patitul, iti poti spune ca este un defect la nivelul rasnitei de cafea boabe care se poate repara doar intr-un service autorizat sau acasa, cu piese de schimb (daca te incumeti si daca le gasesti la vanzare).
Chiar daca mai ai sau nu garantie la aparat, iti recomand sa intri pe site-ul Philips, adica aici:
https://www.philips.ro/c-f/XC000004106/e...-de-eroare
si aici, pt contact telefonic:
https://www.philips.ro/c-p/EP5360_10/ser...te/support
Procedura este de reclamatie, identificare produs, contact, garantie, etc... si trimiterea unui curier al partenerului de service pt ridicare/reparare/retur produs (gratuit pt garantie, contracost pentru extragarantie).
Eu ma vad nevoit sa apelez a doua oara la service, intr-un interval de 9 luni de la achizitie (la al 3-lea defect voi face reclamatie la Altex apoi la ANPC, etc).
Confirm ceea ce au spui si ceilalti distinsi membri ai formului, expressoarele automate de cafea sunt un similacru de produs... dar eu deja am investit 2.800 RON in el in Ianuarie, asa ca nu mai pot face retur.
La propunerilor primite pe forum, voi achizitiona un espressor Lelit si o rasnita separata... inca sunt in tratative cu sotia pt a aloca bugetul de minim 3-4.000 RON!!!
Ca si parere, vis-a-vis de topicul acestui post... din moment ce a fost acceptat a fi postat, sa afirmi la jumatatea lui ca nu putem aborda subiecte de genul practici de utilizare automate de cafea si manuale de utilizare (apropos, eroare 2 NU este prinsa in niciun manual/informatie pe internet/goagal)... este putin tardiva si sub nicio forma nu va aduce un "ratacit" in lumea cafelei (unde ma pozitionez si eu acum... putin :)) pe calea cea buna!
Apreciez compania membrilor espressomani, sfaturile lor si calitatea discutiilor insa cu miere si un sfat bun se aduce mai usor pe calea cea buna un incepator intr-ale cafelei de buna calitate, topicurile legate de expressoarele de cafea in adevaratul sens al cuvantului, de calitatea cafelei, setari, producatori, comercializari... fac subiectul altor posturi, deja existente si acaparatoare a atentiei celor interesati!
Sa auzim de bine!