Espressoman fresh
Alba Iulia
Buna, tuturor,
Am un EP4010 care atunci cind se termina cafeaua nu-mi afiseaza nici o erore si risnita macina ca proasta in gol, iar aparatul insista sa-mi faca expreso fara cafea :D. Asa sint astea construite, sau este defect ? Daca este defect, as putea eu sa ajung usor la piesa care citeste daca mai am sau nu cafea ? (Sau ar fi mai bine sa-l returnez ?)
Espressoman Administrator
Bucuresti
Astea sunt lucruri asumate atunci cand cumperi un automat. De aceea nu prea discutam de ele pe forum pt ca ar trebui sa avem numai subiecte gen "ce inseamna error 771" pe expresorul meu cu LCD?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
SV
in plus, la multitudinea de modele nici nu cred ca stiu userii prea multe detalii inafara de cele din manual (de multe ori nici pe alea).
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
Espressoman fresh
Alba Iulia
Manualul primit am impresia ca este unul general, pentru toata gama, deoarece pictogramele afisate de aparatul meu nu seamana cu cele din manual, plus ca am mai multe pictograme fata de ce zice manualul. Conform manualului ar trebui sa existe si lipsa cafea, insa datorita neconcordantelor, nu sint sigur ca si la modelul asta trebuie sa existe asa ceva.
Am cauta pe google "problema" si nu am gasit nimic. Deaia am zis sa inteb si aici, ca poate cuiva ia trecut prin mina un astfel de aparat si-si aduce aminte daca afisa sau nu lipsa cafea.
Sotia zice ca au la servici unul asemanator, care stie sa afiseze si lipsa de cafea. si drept urmare insista sa-l trimit inapoi si sa cumpar altul, insa tot din gama asta, iar eu ma codesc pentru ca nu stiu sigur daca este defct sau nu. Nu prea am chef sa dau bani in plus pe un produs similar si sa ma trezesc ca face la fel.
Espressoman infocat
Arad
(07-05-2018, 11:39)florin71_skoda Wrote: ... insista sa-l trimit inapoi si sa cumpar altul, insa tot din gama asta, iar eu ma codesc pentru ca nu stiu sigur daca este defct sau nu. Nu prea am chef sa dau bani in plus pe un produs similar si sa ma trezesc ca face la fel.
Totusi, esti convins ca un aparat automat este cea mai buna alegere pentru tine?
Bezzera Unica; Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
Espressoman fresh
Alba Iulia
07-05-2018, 13:51
(Edited 07-05-2018, 13:53 by florin71_skoda.)
Altceva mai bun, banuiesc ca ar fi mai scump. Pe asta am dat 1.440 lei si nu stiu daca ajung bani astia pentru un aparat adevarat.
Dupa cum spuneam, sotia are la servici ceva asemanator si de peste 2 ani "macina" peste 1kg de cafea pe zi si deocamdata nu sa stricat. Eu pina acum, de prin 2013, am stricat 2 aparate Saeco HD8323 si cum nu mai vreau sa-mi iau asa ceva, am ales un automat. Sint constient ca nu se poate spune ca am facut cea mai buna alegere, insa m-am cam saturat de semiautomate. Nu sint nici foarte pretentios, deoarece beau peste 1 litru de cafea pe zi si doar prima trebuie sa fie tare si buna, iar urmatoarele le prefer mai slabe/proaste (beau dintr-o ceasca de 330 ml ).
Espressoman infocat
Piatra Neamt
De ce nu te orientezi spre un filtru de calitate?
http://www.technivorm.com/products/brewe...nthracite/
Mi se par mai cinstite decât un automat în bugetul pana la un automat încape și o râșniță.
Espressoman infocat
Arad
Din punct de vedere al pretului cea mai ieftina solutie pentru espresso este pachetul Barista Home Classic la 1900 RON. In plus ai neaparata nevoie si de un tamper.
Sau, dupa cum spune si colegul dev poate ar trebui sa incerci si alte moduri de preparare a cafelei. Desigur daca ai posibilitatea.
Bezzera Unica; Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
Coffee Brewer
Roman
Noi acasa ne descurcam foarte bine cu aparatul din semnatura mea, asta dupa ce am avut 1 an si un pic un Lelit. Nu prea ne-am inteles noi asa bine, dar cateodata imi este dor de un shot intens.
Din cauza ca doar uneori mi-e dor, am ales varianta filtru, rasnita a ramas, cafea proaspata si treaba-i buna.
Daca as fi avut posibilitatea, mai intai as fi incercat in oras toate variantele de preparare si in functie de asta as fi luat o decizie. Deci, cei care aveti cum, incercati!
Moccamaster Cup One^^Ascaso i*Steel 1
Espressoman infocat
SV
a inceput munca de convertire... :)
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
Bucuresti
Ar trebui o vizita la o cafenea de specialitate, unde sa bei un espresso, un capuccino, un V60, ca sa vezi diferenta fata de un automat. In mod normal ar trebui ca aceasta diferenta sa fie una colosala gen:
Philips-ul tau (de la min. 2.32)
si un semiautomat ieftin gen Classic + rasnita entry level
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Piatra Neamt
Eu cred ca e o problema de cantitate, nu calitate.
Ca sa inlocuiesti peste 1 litru de cafea "normala" consumata zilnic cu espresso cred ca vorbim despre 5-6 shot-uri pe zi. In plus timpul de preparare a unui shot e considerabil mai mare fata de un automat.
Pentru cineva care nu dispune de timp sau nu gaseste nicio placere in rutina prepararii unui espresso, 5-6 shot-uri pe zi pot deveni foarte repede o corvoada.
Espressoman fresh
Alba Iulia
07-05-2018, 23:55
(Edited 07-05-2018, 23:58 by florin71_skoda.)
Complicat cu convertitul :D
Cu Saeco HD8323 ma descrcam bine, ca punem cita cafea vroiam si lasam sa curga apa cita vroiam. Probabil ca si cu un semiautomat Gaggia ar fi cam la fel, numai ca as avea posibilitatea sa beau o cafea buna.
Cu automatul EP4010 fac dimineata in cana doua expreso lung (ca sa se umple ceasca mea, ca-i mare) setat pe 3 sau 4 bobite (din 5), dupa care cam trec pe cafea clasica setata pe 2 sau 3 bobite. Initial bagam in ceasca tot cite doua expreso lung, insa am ajuns la concluzia ca-i prea mult sa bag atitea cafele tari in mine.
Daca trec pe ce ziceti voi, fie ma las de cafea, fie in maxim un an trebuie sa veniti in priveghi :D
Bucuresti
Asa e impresia la inceput, caci espresso facut corect inmagazineaza printre cele mai mici cantitati de cofeina. O cafea la ibric sau la filtru are dublu cofeina. Taria resimtita in gust e una, taria ca si concentratie de cofeina este altceva.