Salutare. Am niste vouchere de cafea, oare as putea sa cumpar 2-3 pungi de 500g, 1kg si sa le bag sigilate in congelator? Cat de bine se pastreaza acolo? Mersi.
|
Pastrare cafea boabe
|
29-11-2025, 21:20
Poti sa le bagi, dar ce faci cu ea cand o scoti? Din ce am citit si vazut, doar single dose se recomanda sa pui la congelator , scoti si rasnesti imediat. Varianta optima ar fi sa cumperi niste tuburi de centrifuga de 50ml , portionezi cafeaua si le bagi la congelator.
● Staresso Mirage Plus ● Aeropress ● Kingrinder K6 ● 2xKinu M47 + POB ● Soy C2, C3 ● Levier chinezesc
29-11-2025, 22:48
Pai cand termin o punga, scot alta din congelator, astept o zi sa se dezghete si apoi o desigilez si folosesc. Ce ratez in rationamentul asta?
29-11-2025, 23:22
Nu ratezi nimic. Este modalitatea in care am pastrat in congelator cafea si mai mult de un an. In cazul prepararii pour-over se vedea "bloom" ca la orice cafea proaspat prajita. Eu am sigilat supapa cu banda adeziva si punga (pungile) de cafea la 200/250g le-am mai introdus intr-o punga cu zip. Singura limitare era data de sertarele disponibile numai pentru cafea ;) De la adventu de anu trecut :), am avut si cafea in tuburi de centrifuga, mai greu de gestionat decat pungile, daca nu esti fixat pe aceeasi doza de fiecare data.
29-11-2025, 23:32
Boabele congelate expuse aerului "la temperatura camerei" formează condens.
Asta nu e rău dacă le râșnești imediat, este un RDT natural, dar nu știu dacă este o idee bună să pui în congelator boabe cu condens pe ele.
Asta nu e rău dacă le râșnești imediat, este un RDT natural, dar nu știu dacă este o idee bună să pui în congelator boabe cu condens pe ele.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
29-11-2025, 23:36
Pai nu vad de ce sa recongelezi.
Niciodata nu am deschis punga imediat scoasa din congelator. Normal ca se asteapta pana cand continutul pungii ajunge la temperatura camerei si nu se mai formeaza condens cand se deschide punga. Atunci si dupa un an e ca si cum ai desface punga cu cafea proaspat prajita. Evident ca odata deschisa, punga nu se mai pune inapoi in congelator.
Am înțeles acum. Probabil dacă o scoți din congelator cu o seară înainte ar fi ok.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
Eu am folosit o multime de pungi tinute la congelator, nu s-a format nici un condens dupa ce boabele din punga sigilata au ajuns la temperatura camerei si nu a avut loc nici o invechire accelerata.
30-11-2025, 10:58
Acum se poate scoate fara grija pe balcon, ca sa nu consumati din spatiul dedicat celor de sezon traditionale.
Asa am facut cu un kg primit cadou, care nu sunt decis cand sa-l incep.
E ambalat in punga fara valva, dar nu vidat! asa ca nu am grija de umezeala de afara.
Asa am facut cu un kg primit cadou, care nu sunt decis cand sa-l incep.
E ambalat in punga fara valva, dar nu vidat! asa ca nu am grija de umezeala de afara.
Browsing: 1 Guest(s)