Hello There, Guest! Login Register


Pasionat de espresso... cu intermitențe!

#1
Big Grin 
Salutare!

Am un Mahlkonig Vario și un Gaggia Classic pe care le-am cumpărat la sfârșitul anului 2013, după ce am studiat formul și sfaturile voastre și pe care le-am folosit cu intermitențe destul de mari pentru că pasiunea / necesitatea mea pentru cafea fluctuează. Smile

Revin mâine și cu fotografii.

De vreo jumătate de an și mai bine s-a ars rezistența de la boiler la Gaggia. Acum, aș avea mai multe rugăminți la voi, cei care sunteți cei mai prezenți pe forum:
1. Aș vrea să știu dacă e o problemă costisitoare, ca bani și ca timp, dacă se poate face local (Tîrgu Mureș) sau trebuie să duc / trimit espressorul;
2. Îmi aduc aminte că era un espressoman din Oradea sau Arad care și-a modificat pentru uzul propriu un Gaggia Classic... Aș vrea să știu dacă mai este pe forum, dacă mai face intervenții de genul și dacă este dispus să facă așa ceva și cât ar costa un astfel de serviciu;
3. În fine, dacă și când o să se remedieze problema la Classic, aș vrea să știu opinia voastră în ce privește opțiunile pe care le am: mă gândesc să vând cele două echipamente și să cumpăr ceva automat și de calitate sau să le păstrez și să mai investesc în mici detalii, cum ar fi un portafiltru fără fund și altele...

Vă mulțumesc!

Florin
 
Reply
#2
1. trebuie sa schimbi boilerul in intregime, pe Classic din cate stiu eu nu se schimba rezistenta aparte. dar nici nu costa mult parca.
2. daca vreai cineva sa te ajute, vorbeste cu nickso
3. automat de calitate in sensul espresso bun nu exista.
amator home-barista, level 80. echipament La Marzocco (Slayer mod), Mazzer, Sette.
 
Reply
#3
Daca nu gasesti boiler la noi au prietenii de la sud de Dunare:

http://www.ebay.com/itm/GAGGIA-CLASSIC-UPPER-HALF-BOILER-AND-HEATING-ELEMENT-USABLE-ON-120V-AND-230V-/112474248247?epid=1804808974&hash=item1a2ffcd437:g:4UsAAMXQrhdTPphq

Nu e greu de schimbat si daca nu ma insel gasesti tutoriale si pe youtube.
 
Reply
#4
(31-07-2017, 13:24)lupdestepa Wrote: . În fine, dacă și când o să se remedieze problema la Classic, aș vrea să știu opinia voastră în ce privește opțiunile pe care le am: mă gândesc să vând cele două echipamente și să cumpăr ceva automat și de calitate sau să le păstrez și să mai investesc în mici detalii, cum ar fi un portafiltru fără fund și altele...


 -un gaggia clasic cu o rasnita buna si cafea proasta prajita face espresso mai bun ca un automat. "automat" si "calitate" nu au ce cauta impreuna Big Grin.  daca nu faci prea multe cafele pe zi cea mai buna investitie calitate/cost e kinu m47. pf fara fund nu strica. si nici scula de distrubutie printata de 3d. Asta presupunand ca ai deja tamper, cantar, si ofc cafea proaspat prajita.
strietman CT1, Kinu-M68;
 
Reply
#5
Eu am luat boiler de Gaggia Classic de la service Gaggia cu doar 180ron. Inca mai am jumatatea superioara cu rezistentele bune. Am schimbat-o pentru ca se corodase. Daca vrei ti-o dau.

M-am uitat acum si nu prea se poate schimba rezistenta.
Gaggia Espresso; Macap M2D; Quamar T80e; Feld2.
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)