05-06-2016, 19:52
(05-06-2016, 19:26)Tito Wrote: @gicugg Intors din "vacanta " iti zic si eu parerea mea daca te intereseaza. Cu yrga de la Cortina am aceasi problema : e cafeaua cea mai chaffy ce am prajit pana acum . Eu prajesc pana aud primele sunete SC si dau eject si racesc extern intr-un tambur de prajit castane cu un ventilator care arunca aer in el in timp ce-l rotesc. Modul asta de racire imi da posibilitatea sa elimin chafful ramas pe boabe. Am aceasi problema cu timpul lung al prajirii ( 18-19 min ) si cred ca am inteles de ce : prajesc DOAR pe balcon si trebuie sa folosesc un prelungitor destul de lung si cred ca de asta am timpii astia. Fii atent la ce temperatura ai FC ( eu la 235 -236 grade ) si cobori temperatura la FC +2 grade ( deci in cazul meu 237-238 ) si de acolo decizi tu timpul cand dai eject. Cat despre aspect...acum o saptamana am prajit Ethiopia Djimmah grade 5 . Cu siguranta cea mai urata cafea care am avut-o pana acum dar..dupa prajire ..o consider una din cele mai bune ce am baut [Image: smile.gif] .PS .Ca si tine , yrga a fost prima cafea ce am prajit. Conform trendului am prajit ( cum am inteles eu din ce-am citit ) 2 min dupa FC . A iesit o " ciorba acra " pt gusturile mele. Tu cum ai simtit yrga pe care ai prajit-o prima data ?Ai citit in manual cum zice producatorul ca se prajeste, sau numai Bubucalu?
Usuc-o cca 6 min la 160gr, apoi da-i blana(250) pana la eject. Daca ai si peste 200g ai suficienta forta sa auzi si crack-ul, daca vrei doar pe primul. Ce faci tu acolo cu 237 gr e farmacie pe genunchi, fara rost. Ce arata aparatul, e temperatura aerului la iesire, iar rezistenta e on sau off, deci ... (majoritatea au facut, sau mai fac asa la Gene stock). Daca ai luat si India, aia merge linistit, frumos. Eu consider ca africanele sunt mai greu de abordat pe astfel de aparate la inceput.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.