Hello There, Guest! Login Register


Parere combo: Lelit pl81 & Eureka mignon specialita

#1
Salutare,

E prima mea postare aici. Sper sa nu incalc ceva reguli si imi cer scuze in avans daca postatea e un pic cam lunga.
Sunt un novice dpdv practic in ceea ce priveste espresso-ul.  Spun dpdv practic deoarece in ultima vreme am tot citit aici pe forum diferite  topicuri in ideea de a lua o decizie cat de cat buna in ceea ce priveste primul meu espressor. Si cum regula de baza e ca grinderul e sfant, ca si optiune am ales Eureka mignon specialita (ma gandeam si la Baratza Sette 270wi - datorita acelui  grind by weight). Dat fiind faptul ca nu ma deranjeaza sa imi cantaresc boabele (momentan fac asta zilnic cu V60, french press, aeropress si alte tehnici  prin care imi prepar cafeaua) si din cate am inteles Sette e destul de slabut on long term, am decis sa raman cu Eureka. Daca aveti alte sugestii va rog tare mult sa imi spuneti Smile

In ceea ce priveste espressorul ma tenteaza Lelit PL81T datorita PID-ului care ofera mai mult control. Ca si idee, la inceput ma gandeam la un Gaggia Classic Pro (stiu, diferenta de pret e destul de maricica), dar m-am gandit ca daca tot investesc niste bani sa ii investesc acuma la inceput ca nu am de gand sa fac vreun update in urmatorii ani.

Ce parere aveti despre acest model de la Lelit si ce parere aveti despre masinile facute de Lelit dpdv al rezistentei/mentenantei?
Ii gasesc un minus prin acel portafiltru de 57mm care un pic complica cumpararea de accesorii pe parcurs. E un asa mare impediment? Personal, nu intentionez sa fac un update la sita sau ceva pana nu stapanesc cat de cat ceea ce inseamna espresso-ul. Exista o mare diferenta intre extractiile cu 58mm si cele cu  57mm dpdv al gustului/aromei?

Stiu ca exista un thread cu PLl41TME vs PL81T si am decis sa il aleg pe cel din urma.


As dori sa va intreb ce parere aveti de acest combo? Ce ati mai schimba?

Va multumesc frumos pentru rabdare.
 
Reply
#2
Si eu am inceput cu Lelit PL81T si cu macap M42M, pe care inca o am in folosinta.
Eu am fost multumit, nu ai nici o problema in a gasii accesorii, se gasesc tampere, distribuitoare, portafiltre, site, etc.
Lelit Bianca, Eureka Helios 80, Lelit Pl481A, PL121 plus, Acaia Lunar, Bravo Tamper.
Past: Lelit PL81T, Hario Skerton, Macap M42M
 
Reply
#3
(18-01-2020, 21:46)ludusanm Wrote: Salutare,

E prima mea postare aici. Sper sa nu incalc ceva reguli si imi cer scuze in avans daca postatea e un pic cam lunga.
Sunt un novice dpdv practic in ceea ce priveste espresso-ul.  Spun dpdv practic deoarece in ultima vreme am tot citit aici pe forum diferite  topicuri in ideea de a lua o decizie cat de cat buna in ceea ce priveste primul meu espressor. Si cum regula de baza e ca grinderul e sfant, ca si optiune am ales Eureka mignon specialita (ma gandeam si la Baratza Sette 270wi - datorita acelui  grind by weight). Dat fiind faptul ca nu ma deranjeaza sa imi cantaresc boabele (momentan fac asta zilnic cu V60, french press, aeropress si alte tehnici  prin care imi prepar cafeaua) si din cate am inteles Sette e destul de slabut on long term, am decis sa raman cu Eureka. Daca aveti alte sugestii va rog tare mult sa imi spuneti Smile

In ceea ce priveste espressorul ma tenteaza Lelit PL81T datorita PID-ului care ofera mai mult control. Ca si idee, la inceput ma gandeam la un Gaggia Classic Pro (stiu, diferenta de pret e destul de maricica), dar m-am gandit ca daca tot investesc niste bani sa ii investesc acuma la inceput ca nu am de gand sa fac vreun update in urmatorii ani.

Ce parere aveti despre acest model de la Lelit si ce parere aveti despre masinile facute de Lelit dpdv al rezistentei/mentenantei?
Ii gasesc un minus prin acel portafiltru de 57mm care un pic complica cumpararea de accesorii pe parcurs. E un asa mare impediment? Personal, nu intentionez sa fac un update la sita sau ceva pana nu stapanesc cat de cat ceea ce inseamna espresso-ul. Exista o mare diferenta intre extractiile cu 58mm si cele cu  57mm dpdv al gustului/aromei?

Stiu ca exista un thread cu PLl41TME vs PL81T si am decis sa il aleg pe cel din urma.


As dori sa va intreb ce parere aveti de acest combo? Ce ati mai schimba?

Va multumesc frumos pentru rabdare.
Salutare, 

Am si eu un PL81t si sunt foarte multumit, merita diferenta de bani ca upgrade de la PL41tem.

Daca esti interesat, din ce stiu @chilea viorel are la vanzare exact combinatia aceasta cu echipamente aproape noi.
Lelit PL92T Elizabeth / Niche Zero
 
Reply
#4
Si eu am pl81t si sunt multumit si de interfata si de rezultate (cu un Macap m2m stepless)


Sent from my iPhone using Tapatalk
Bianca + Niche
 
Reply
#5
Salutare,
Va multumesc pentru informatii si pareri.
Cred ca pana la urma am sa aleg aceast setup de espressor + grinder.
 
Reply
#6
Salut
La PL81T ma tot gandesc si eu fiind la inceput de drum. Nu stiu daca merita diferenta de pret (700 lei) la PL91T. Am inteles ca sita Ascaso pe 57mm este foarte buna, astfel ca nu vad ce altceva are in plus care sa scoata un shot mai bun. Daca cineva a testat cele 2 aparate cu aceeasi rasnita pate sa ne dumireasca si pe noi.
Mai citisem ca PL91T avea probleme cu temperatura scazuta a apei ( nu stiu daca si PL81T are aceeasi problema ca nu s-a plans nimeni) fiind necesar resetarea PID-ului. De asemenea as intreba pe cei cunoscatori daca exista alte variante mai bune in aceeasi gama de pret (2500-3000 lei)
Despre rasnita Eureka Mignon Specialita pe care o detin ( si care deocamdata o folosesc la metode alternative de preparare a cafelei) pot sa spun ca da senzatia ca este foarte solida si este foarte silintioasa.
Lelit PL81T- Eureka Mignon Specialita 15BL, Ibric
 
Reply
#7
Salut, daca maresti putin mai mult bugetul te poti gandi si la Espressor ECM Classika II,
are boiler din inox de  750 ml!!
Sau  ECM Casa V cu boiler de 400 ml.

Lelit PL81T  are boiler 250 ml iar diferenta instabilitatea termica este gigantica. 
Am avut doua modele diferite de leit si m-am jucat la ate doua modele cu boilere de 250 si 300 ml. 
vei avea o cadere termica intre 5 si 7 grade.
Daca tot iti iei espressor cu boiler de 250ml poti sa iei varianta cea mai ieftina chiar si fara pid caci stabilitatea termica nu va difei cu mult.
Bugster - Black Edition & Honne Slim by Hedone
Past: Expobar Brewtus IV, Quamar Q13-75mm flat. 
 
Reply
#8
(21-01-2020, 23:46)cristian88 Wrote: Salut, daca maresti putin mai mult bugetul te poti gandi si la Espressor ECM Classika II,
are boiler din inox de  750 ml!!
Sau  ECM Casa V cu boiler de 400 ml.

Lelit PL81T  are boiler 250 ml iar diferenta instabilitatea termica este gigantica. 
Am avut doua modele diferite de leit si m-am jucat la ate doua modele cu boilere de 250 si 300 ml. 
vei avea o cadere termica intre 5 si 7 grade.
Daca tot iti iei espressor cu boiler de 250ml poti sa iei varianta cea mai ieftina chiar si fara pid caci stabilitatea termica nu va difei cu mult.
+1
ECM Classika PID / Eureka Mignon Specialita / Kribli-Grabli / Motta tools & Gaggia Classic 2015 / MDF 
 
Reply
#9
Salut
Multumesc pentru raspuns cristian88
 ECM Classika II este in zona de pret DB (PL92T cu vreo 600lei mai ieftin) nu stiu daca merita.
La ECM Casa V (4300 lei) nu stiu daca se poate seta temperatura apei (vad doar un manometru).In schimb vad ca presiunea este reglabila.
Initial am plecat de la Gaggia, apoi Pl41TEM avantajul PID, apoi PL81T-mai frumusel dar dezavantajul ca este pe 57mm si ute asa am ajunj la PL91T despre care am citit ca ar scoate shoturile acre din cauza temperaturii mici a apei. Si uite asa inca nu stiu ce sa aleg. 
Sa merite boilerul mai mare cu 150ml la Casa V 1650 lei in plus fata de PL81T? 
Care este caderea termica  la Casa V ?
Se poate seta temperatura de plecare sau trebuie montat PID (daca se poate) ?
Multumesc
Lelit PL81T- Eureka Mignon Specialita 15BL, Ibric
 
Reply
#10
La un test blind din 2018, organizat de Liviu, a fost practic imposibil sa deosebim shot-urile care proveneau din 41TEM vs shot-urile care proveneau din Brewtus.

Caderea de 5, 6 grade observabila pe PID la PL81T este din cauza pozitiei senzorului de temperatura, in partea superioara, aproape de locul unde este pompata apa din rezervor, in timp ce la grup, temperatura scade doar cu aproximativ 2 grade (am masurat cu o sonda de temperatura in pucul de cafea).

Vei obtine rezultate bune cu setup-ul ales, singura problema e ca inteleg ca vei utiliza rasnita single dose, vezi thread-ul similar de azi.
Mazzer Mini E + SSP brew, ECM Classika PID + robinet
 
Reply
#11
Salut
Multumesc cradun
Da, am citit undeva despre acel test.
Stiu ca ai detinut un PL81T am citit un theard de prin 2016 despre PL81T.
Pot folosi rasnita cu 150-200 gr in hopper?
Se altereaza calitatea cafelei in hopper in cateva zile?
Lelit PL81T- Eureka Mignon Specialita 15BL, Ibric
 
Reply
#12
100 de grame sau atat cat are nevoie rasnita ca sa nu faca popcorning, adica miscarea cutitelor sa nu arunce boabe in sus si sa existe o presiune cat de cat constanta asupra cutitelor (cred ca si 50 de grame e suficient, e de vazut cum e la Mignon, dar nu cred sa fie nevoie de mai mult).

In principiu, ar trebui sa fie ok sa ai niste cafea in hopper cateva zile, probabil ca eu sunt excesiv de grijuliu ca golesc hopper-ul cand folosesc ECM-ul, la sfarsitul sesiunii de extractii.
Mazzer Mini E + SSP brew, ECM Classika PID + robinet
 
Reply
#13
Eu folosesc exact așa mignon: cam 50-60 de grame in hopper, cat pentru cele 3 cafele pe care le fac zilnic. Cât timp nu scad sub 20 de grame, cât să intru in zona de single dose nu e nici o problemă, nu am popcorning, iar channeling pățesc extrem de rar, și atunci mai degrabă de la tampare în grabă.


Single dose fac doar atunci când sunt nevoit, adică mai am boabe cat pentru fix o cafea și nu vreau sa le pierd Smile dar e destul de diferit comportamentul pe final. Cafele nu am stricat, însă se observa diferența în curgere, nu mai e chiar la fel de uniformă
Rasnita: Eureka Mignon Specialita / Kinu M47 Phoenix
Espressor: Ambient Espresso Minima (ex-Lelit PL82T)
 
Reply
#14
Am înțeles. Multumesc.
Rasnita îmi place foarte mult. Pe viitor voi lua și un Kinu. 
Încă ma gândesc la espressor. Nu știu încă ce sa aleg pt 2500-3000 lei cât mi-am propus.
Lelit PL81T- Eureka Mignon Specialita 15BL, Ibric
 
Reply
#15
Referitor la diferenta dintre Lelit 81T si Lelit 91T: gandestet-te cum este sa bagi de ex. 50 mL de apa rece intr-un boiler de 250 mL (81T) comparativ cu un boiler de 300 mL (91T) in ceeace priveste stabilitatea termica.
Lelit Victoria PL91T, Kinu M47, Eureka Mignon Specialita 17NX - Red
 
Reply
#16
(22-01-2020, 11:25)kimosabe Wrote: Referitor la diferenta dintre Lelit 81T si Lelit 91T: gandestet-te cum este sa bagi de ex. 50 mL de apa rece intr-un boiler de 250 mL (81T) comparativ cu un boiler de 300 mL (91T) in ceeace priveste stabilitatea termica.

E dificil de spus cum afecteaza acesti 50 de ml, pt ca nu nu stim in ce masura exista o "amestecare" a apei (exista convectia, dar ma depaseste ca dinamica). Dc bagi apa rece intr-o colona de apa, prin partea superioara, cat influenteaza temperatura apei de la baza coloanei? In situatii din acestea imi pare rau ca nu am fost mai implicat la orele de fizica, dar raspunsul nu mi se pare in nici un caz evident.
Mazzer Mini E + SSP brew, ECM Classika PID + robinet
 
Reply
#17
[Image: I3cZwXX.jpg]
Lelit Victoria PL91T, Kinu M47, Eureka Mignon Specialita 17NX - Red
 
Reply
#18
E in marketplace un Espressor ECM Classika PID cred că cu 4700 de lei
Espresso: Brewtus IV-R (PL41TEM ex.) + Eureka Mignon Specialita + Quamar Q13 75E
Brew: Comandante(Red Clix), V60, Aeropress, Moka, Ibric Soy, Chemex, April Brewer
 
Reply
#19
Este si un Bezzera Unica PID pe market cu 3000 ron.
Bezzera Magica S MN PID, Eureka Mignon Specialita
 
Reply
#20
ECM-costa mult pentru SB, nu se încadrează în bugetul meu
Bezzera are deja 2 anisori, un pic zgâriat și fără o linie funcțională pe afișajul de la PID. Parca as vrea ceva fără defecte pentru 3000 lei ( este un espressor foarte bun) 
​​​​​
kimosabe - poți să-mi spui câte ceva de PL91T? 
Cum sta la temperatura apei (am citit ca este scăzută chiar cu PID setat la maxim)
Lelit PL81T- Eureka Mignon Specialita 15BL, Ibric
 
Reply
#21
Poate pe vreo unitate PL91 defecta...  Altfel temperatura de plecare a apei la grup nu are voie sa fie decat in parametrii temperaturii afisate pe PID plus / minus offset-ul PID-ului. Cel mai bine se vede cu un dispozitiv SCACE sau ceva asemanator. Vad ca pe youtube nu sunt cliipuri cu aceste teste, doar pentru PL92, care este DB-ul derivat din PL91.
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#22
(22-01-2020, 17:19)ovis Wrote: ECM-costa mult pentru SB, nu se încadrează în bugetul meu
Bezzera are deja 2 anisori, un pic zgâriat și fără o linie funcțională pe afișajul de la PID. Parca as vrea ceva fără defecte pentru 3000 lei ( este un espressor foarte bun) 
​​​​​
kimosabe - poți să-mi spui câte ceva de PL91T? 
Cum sta la temperatura apei (am citit ca este scăzută chiar cu PID setat la maxim)

Espresorul  nu  are niciun fel de probleme in ceeace priveste temperatura. Am citit si eu comentariile de la inceput (intre timp s-a facut upgrade si la soft), dar am discutat si cu unii posesori/utilizatori (vezi comentariile lui Radu Carutasu) si am ales fara regrete 91T in defavoarea lui 81T. La inceput am avut multe extractii nereusite (initial am dat vina pe aparat) dar cu timpul am inceput sa-l stapanesc si acum sunt multumit. Il las de obicei minim 20 minute sa se incalzeasca inainte de extractie, apa bucovina, spalare si decalcifiere periodica.
Nu ascund faptul ca urmaresc un upgrade (ca noi toti  dupa primul/al doilea/al treilea espressor) dar din alte considerente cum ar fi de exemplu "profilarea".
Lelit Victoria PL91T, Kinu M47, Eureka Mignon Specialita 17NX - Red
 
Reply
#23
Va mulțumesc tuturor pentru informațiile oferite. În proporție de 90% voi lua 91T. Doar sa nu mai apară ceva în ultimul moment.
Lelit PL81T- Eureka Mignon Specialita 15BL, Ibric
 
Reply
#24
Spor! Inteleg totusi va fi primul tau espressor? E ca si cum ai de gand sa inveti sa mergi pe bicicleta si te uiti sa iti cumperi o cursiera clasa semi-profi. Dispui de o suma consistenta de bani dar te-ai gandit ca poti sa ajungi in situatia celui care vinde EMC-ul? Este doar problema ta, dar toti oamenii de aici care iti spun de Expobar, Bezzera, etc. au plecar de la Gaggia, si poate nu Classic ci Evolution sau Baby. Ei au ajuns aici printr-o evolutie (pe care parerea mea ca e chiar pacat sa o sari). Problema ta pentru inceput cred ca nu este diferenta de stabilitate termica intre boilerul de 250 fata de cel de 300, ci sa reusesti sa scoti un espresso acceptabil, o curgere acceptabila, sa ajungi sa faci o poza la primul cappucino cat de cat reusit. Ce ai ales pare un combo perfect. Doar ca l-ai ales citind fise tehnice sau opiniile altora. Esti convins ca asta o sa iti mai doresti dupa 6 luni sau un an? Parerea mea: incepe cu o bicicleta SH
Rancilio Silvia, La San Marco SM91, Kinu M38
 
Reply
#25
(22-01-2020, 18:17)kimosabe Wrote:
(22-01-2020, 17:19)ovis Wrote: ECM-costa mult pentru SB, nu se încadrează în bugetul meu
Bezzera are deja 2 anisori, un pic zgâriat și fără o linie funcțională pe afișajul de la PID. Parca as vrea ceva fără defecte pentru 3000 lei ( este un espressor foarte bun) 
​​​​​
kimosabe - poți să-mi spui câte ceva de PL91T? 
Cum sta la temperatura apei (am citit ca este scăzută chiar cu PID setat la maxim)

Espresorul  nu  are niciun fel de probleme in ceeace priveste temperatura. Am citit si eu comentariile de la inceput (intre timp s-a facut upgrade si la soft), dar am discutat si cu unii posesori/utilizatori (vezi comentariile lui Radu Carutasu) si am ales fara regrete 91T in defavoarea lui 81T. La inceput am avut multe extractii nereusite (initial am dat vina pe aparat) dar cu timpul am inceput sa-l stapanesc si acum sunt multumit. Il las de obicei minim 20 minute sa se incalzeasca inainte de extractie, apa bucovina, spalare si decalcifiere periodica.
Nu ascund faptul ca urmaresc un upgrade (ca noi toti  dupa primul/al doilea/al treilea espressor) dar din alte considerente cum ar fi de exemplu "profilarea".

Poate să ne ofere cineva mai multe amănunte despre update-ul de soft la care s-a făcut referire?
Despre ce este vorba?
Care sunt îmbunătățirile aduse?
Se poate face update de soft de acasă?
Cum se poate realiza acest update de soft?

Mulțumesc.
Lelit PL81T+Ascaso Precision Competition Filter+tamper Lelit PL100+nivelator tip OCD)-Lelit PL121, Baratza Sette 270 [b]Wi [/b]și Ascaso iSteel I1, separat și Bialetti Fiametta+Hario Skerton
 
Reply
#26
(23-01-2020, 00:57)MihaiN Wrote: Spor! Inteleg totusi va fi primul tau espressor? E ca si cum ai de gand sa inveti sa mergi pe bicicleta si te uiti sa iti cumperi o cursiera clasa semi-profi. Dispui de o suma consistenta de bani dar te-ai gandit ca poti sa ajungi in situatia celui care vinde EMC-ul? Este doar problema ta, dar toti oamenii de aici care iti spun de Expobar, Bezzera, etc. au plecar de la Gaggia, si poate nu Classic ci Evolution sau Baby. Ei au ajuns aici printr-o evolutie (pe care parerea mea ca e chiar pacat sa o sari). Problema ta pentru inceput cred ca nu este diferenta de stabilitate termica intre boilerul de 250 fata de cel de 300, ci sa reusesti sa scoti un espresso acceptabil, o curgere acceptabila, sa ajungi sa faci o poza la primul cappucino cat de cat reusit. Ce ai ales pare un combo perfect. Doar ca l-ai ales citind fise tehnice sau opiniile altora. Esti convins ca asta o sa iti mai doresti dupa 6 luni sau un an? Parerea mea: incepe cu o bicicleta SH

Este primul meu espressor din aceasta categorie, am avut unul cu cialde. Citind acest site aproape in totalitate si unele thread-uri chiar de 2 ori, neantelegand termenii folositi aici, mi-am spus ca trebuie sa incerc. M-am gandit  si inca ma gandesc ca pot ajunge in situatia celui care vinde ECM-ul, din fericire este cam singurul care a dat inapoi, ceilalti au mers inainte. Habar nu am ce o sa-mi doresc dupa 6 luni sau 1 an atata timp cat inca nu stiu ce o sa iasa, dar trebuie sa incerc. Deasemenea inca nu am capacitatea de a intelege de ce se doreste upgrade dupa o perioada.  (dar trebuie sa aflu). Nu sunt adeptul produselor SH dar nici impotriva lor. Asa cum spuneam mai sus am inceput de la Gaggia, apoi am citit despre  necesitatea Pid-ului si am ajuns la PL41TEM care in curand din ce am citit, va iesi din productie, urmasul fiind PL81T - mai aspectuos pe blatul din bucatarie dar si cu dezavantajul ca este pe 57mm, asfel ca am ajuns la PL91T(despre care am citit ca ar fi avut unele probleme). Lelitul mi s-a parut ca are pretul cel mai acceptabil (avand PID)  si cu sanse mai mari de reusita pentru a scoate un espresso ok, nu m-amm gandit ca o sa-l schimb prea curand. Imi sugerezi sa incep cu Gaggia? (fara PID) . Ce etapa sar daca as lua Lelit?
Lelit PL81T- Eureka Mignon Specialita 15BL, Ibric
 
Reply
#27
(23-01-2020, 15:22)ovis Wrote: am ajuns la PL41TEM care in curand din ce am citit, va iesi din productie, urmasul fiind PL81T - mai aspectuos pe blatul din bucatarie dar si cu dezavantajul ca este pe 57mm

Si PL41TEM tot pe 57 mm este. 57,5 ca sa fiu mai exact. Il detin din 2012 si nu simt nevoia de upgrade. Rasnita in schimb am schimbat-o (voit sau nevoit) de cateva ori.
Acasa: Lelit PL41TEM/Mazzer SJ/Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm/Nivelator Motta 57,5 mm/Kribli-Grabli/Stand Lelit PL105
Deplasare: Kinu M47/Flair Signature PRO
 
Reply
#28
(23-01-2020, 15:22)ovis Wrote:
(23-01-2020, 00:57)MihaiN Wrote: Spor! Inteleg totusi va fi primul tau espressor? E ca si cum ai de gand sa inveti sa mergi pe bicicleta si te uiti sa iti cumperi o cursiera clasa semi-profi. Dispui de o suma consistenta de bani dar te-ai gandit ca poti sa ajungi in situatia celui care vinde EMC-ul? Este doar problema ta, dar toti oamenii de aici care iti spun de Expobar, Bezzera, etc. au plecar de la Gaggia, si poate nu Classic ci Evolution sau Baby. Ei au ajuns aici printr-o evolutie (pe care parerea mea ca e chiar pacat sa o sari). Problema ta pentru inceput cred ca nu este diferenta de stabilitate termica intre boilerul de 250 fata de cel de 300, ci sa reusesti sa scoti un espresso acceptabil, o curgere acceptabila, sa ajungi sa faci o poza la primul cappucino cat de cat reusit. Ce ai ales pare un combo perfect. Doar ca l-ai ales citind fise tehnice sau opiniile altora. Esti convins ca asta o sa iti mai doresti dupa 6 luni sau un an? Parerea mea: incepe cu o bicicleta SH

Este primul meu espressor din aceasta categorie, am avut unul cu cialde. Citind acest site aproape in totalitate si unele thearduri chiar de 2 ori, neantelegand termenii folositi aici, mi-am spus ca trebuie sa incerc. M-am gandit  si inca ma gandesc ca pot ajunge in situatia celui care vinde ECM-ul, din fericire este cam singurul care a dat inapoi, ceilalti au mers inainte. Habar nu am ce o sa-mi doresc dupa 6 luni sau 1 an atata timp cat inca nu stiu ce o sa iasa, dar trebuie sa incerc. Deasemenea inca nu am capacitatea de a intelege de ce se doreste upgrade dupa o perioada.  (dar trebuie sa aflu). Nu sunt adeptul produselor SH dar nici impotriva lor. Asa cum spuneam mai sus am inceput de la Gaggia, apoi am citit despre  necesitatea Pid-ului si am ajuns la PL41TEM care in curand din ce am citit, va iesi din productie, urmasul fiind PL81T - mai aspectuos pe blatul din bucatarie dar si cu dezavantajul ca este pe 57mm, asfel ca am ajuns la PL91T(despre care am citit ca ar fi avut unele probleme). Lelitul mi s-a parut ca are pretul cel mai acceptabil (avand PID) si nu ma-m gandit ca o sa-l schimb prea curand. Imi sugerezi sa incep cu Gaggia? (fara PID) . Ce etapa sar daca as lua Lelit?

Eu sunt intr-o situatie asemanatoate,adica vreau upgrade la 81t si ma gandesc totusi ca e mai bine DB gen Pl92t, chiar daca nu beau bauturi cu lapte (fac 1-2 pt sotie si uneori mama/soacra) ma gandesc ca ar fi super rapid sa programez shotul (pl92t are in plus fata de pl81t si functia asta, pl81t arata timpul dar nu se opreste automat) si in alea 25-30 sec sa fac laptele simultan ca e si mai puternic aburulfiind boiler separat. Deci as scădea timpul si bataia de cap

Buget nu am asa mare dar pot lua SH daca nu e zgariat si mai are garantie 1 an (chiar acum era un 92t la 4300 pe bursa dar nu am bani)

Upgrade cred ca se face ori pt ca nu s-a luat ceva bun de la inceput (compromis gen gaggia) sau pt ca e ca un hobby,ca o jucărie pt adulti Smile Eu nu as face la un Db upgrade, nu as vedea de ce,nu sunt pasionat de cafele light si Profiling
Lelit PL81T, ​Kinu M47 Phoenix
​​​​​​Deplasare: Cafflano Kompresso, Porlex Mini, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
#29
Am vazut  92t-ul la vanzare dar nu am bugetul asta. Oricum pentru primul espressor un SB cred ca e ok, mai ales ca nu ma omor dupa lapte. PL81T are vreun handicap fata de PL91T in afara boilerului cu 50ml mai mic si ca este pe 57mm? Se simte lipsa sitei IMS in calitatea shoturilor? Utilizatorii zic ca sita Ascaso de 57mm e foarte ok din ce am vazut.
Lelit PL81T- Eureka Mignon Specialita 15BL, Ibric
 
Reply
#30
Site se gasesc : atat Ascaso, cat si IMS.  Chiar sunt de calitate, peste ce ofera Lelit la cumparare.  Spor !
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)