(06-12-2020, 15:57)d2florin Wrote: Da mi te rog niște exemple de la noi din comerț : faina tare, faina slaba, faina de gust am înțeles.
Ms.
Faina tare este ori Manitoba, ori orice grano duro. Te uiti in tabel si daca are proteine peste 12%, sau daca scrie explicit grano duro pe ea, aia este.
Grano tenero este faina comuna europeana, si este o faina slaba.
Soiul Manitoba nu garanteaza o faina tare intotdeauna, la Selgros este o Manitoba grano tenero, de 12%, slaba rau...
In momentul asta in raza mea de shopping pot lua Grano Duro italiana 13% punga bleu (cu spice) de la Carrefour Market, sau de la Kaufland Molisana punga rosie, 14%, pe care scrie ca ar fi de pizza. Pretul in gama 4-5 lei ambele.
La capitolul slabe, din ce am incercat pana acum am ramas la cea ungureasca BL65 de la Lidl, daca ar disparea aia probabil as trece pe Dobrogea 650 sau Kaufland "Tara mea" 650.
Un nu hotarat pentru: Baneasa, Titan, Pambac, Proxi, si alte soiuri de faini "de supermarket"
Secara iau de la Kaufland, raionul bio, la 500 grame. Spelta la fel, tot de la raftul bio, cam scumpa 15 lei kg... Inainte luam de la DM, cu 12 lei, dar au scos-o din oferta, poate mai exista la DM-ul din aria ta.
Integrala merg pe 7 spice "grau intreg" de la Selgros. Era si la Auchan intr-o vreme dar a disparut de cand cu pandemia. Este singura integrala adevarata care am intalnit-o, cu taratze in compozitie, restul indeparteaza taratzele si pierzi mult la gust.
In online optiunile sunt mult mai largi, dar cu transport ajung sa fie prohibitive.
Cele de mai sus sunt cele care le-am selectat eu cele mai bune disponibile in aria mea de shopingeala uzuala.
Din discutiile cu alti brutari am inteles ca sortimentul depinde destul de mult de la un oras la altul, chiar in aceleasi lanturi de magazine.