Hello There, Guest! Login Register


O imitatie de Behmor la 80 euri ??? :)

#1
Uite asta n-ar fi bun de prejit cafea ,fara multe pretentii si un pret acesibil ??? Behmor mai modest
 
Reply
#2
Ei uite, eu cred ca acest obiect ar putea fi interesant pentru bricoleurii dintre noi, pt. minitehnicusii care se joaca cu PIDuri, eventual bazate pe microcontrollere, dar care nu au platforma harware de rotire si incalzire a bobului de cafea. Cu alte cuvinte, cred ca obiectul merita studiat din acest punct de vedere! Este insa clar ca nu trebuie sa avem pretentii de genul, cum scoatem bobul la racire in viteza cea mai mare. Interesant este, cum masuram temperatura bobului in timpul prajirii, sau ce facem cu cojile.
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu M47
 
Reply
#3
Mai e si ventilatia... astea electrice au cel mult tiraj natural, nu cred ca au ventialtie care sa poata fi facuta cu debit variabil... Confused

Pretul nu e senzational, se poate si mai bine, un cuptor din tara:
http://www.emag.ro/cuptor-electric-zilan...DG2VH3BBM/
... si tambur se gaseste la sub 100 lei

Ar mai trebui accelerata rotatia, un rotisor se invarte cam lent ...
 
Reply
#4
Eu din cate stiu, Radu Papajacques nu a fost entuziasmat niciodata de Behmor-ul sau. Poate intervine el cu detalii.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#5
Am ceea ce se cheama "mixed feelings" fata de Behmor. Pe de o parte il urasc si imi vine sa-l fac bucati cu un ciocan mare pentru ca, apasand niste butoane, poate sa prajeasca mai bine decat o fac eu iar pe de cealalta parte, din punctul meu de vedere, tipul care a construit aceasta masina e un geniu iar masina e aproape perfecta. Iar acum a scos o noua varianta, complet controlabila din telefon.  [Image: angry.gif] %^%$(!!! 

Bineinteles ca trebuie sa stii si pe ce butoane sa apesi dar asta e alta discutie.
Prajesc cafea de specialitate din 2011, acum pe un Probatone 5 Typ 2 SSG2 (Baujahr 2014). 
 
Reply
#6
Ce o face asa perfecta, totusi... din afara pare "doar" un rotisor... Huh
 
Reply
#7
Eu m-am referit la Behmor 1600. Rotisorul electric de gaini care costa 80 de euro pe Amazon nu ma intereseaza.
Prajesc cafea de specialitate din 2011, acum pe un Probatone 5 Typ 2 SSG2 (Baujahr 2014). 
 
Reply
#8
Si eu la fel, credeam ca sunteti de formatie tehnica si ati putea da niste detalii concrete ce le face diferite...
Dar daca e cu praf magic... credinta fie cu noi
 
Reply
#9
*Pe forum nu vorbim cu " dumneavoastra"
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#10
Am auzit ca pe alte forumuri vi se spune "Mr. Google" asa ca "practice what you preach".  [Image: smile.gif]
Prajesc cafea de specialitate din 2011, acum pe un Probatone 5 Typ 2 SSG2 (Baujahr 2014). 
 
Reply
#11
Nu credeti ca si cautatul asta oboseste ?
Daca acum cand am ocazia sa stau de vorba cu un detinator personal... Sad
 
Reply
#12
Sunt detinator dar nu sunt utilizator. N-am pornit discutia ca sa sa ma laud cu el ci am raspuns postarii lui Liviu.
Prajesc cafea de specialitate din 2011, acum pe un Probatone 5 Typ 2 SSG2 (Baujahr 2014). 
 
Reply
#13
Offf... n-ati desfacut nici o jucarie cand erati mic ? Sad
 
Reply
#14
am comandat jucaria propusa de Tito, imi vine intr-o saptamana. sunt curios ce o sa iasa.

astept comentariile. Smile
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#15
Cat a fost transportul ?
Cum o vad redusa acum la 70 euro, este apropiata de solutia echivalenta de la noi compusa din cel mai ieftin cuptor cu rotisor 214 lei (ZILAN POLO 3100) si un tambur similar cu cel de pe Amazon, la vreo 50-60 lei.
Deci transportul din Italia va fi basca... sper sa ti-l aduca cineva moka.

Vor fi cateva probleme de rezolvat... de exemplu temperatura maxima de 250 grade este prea mica ca sa ai FC la 250 grame de boabe in mai putin de 15 minute, cuptorul care se gaseste la noi are maxim 320 grade, alta viata... Wink

Apoi pleava va dansa in interior, plus ca se va arde un pic prin tambur, si pe pereti... o sa ai putin de curatit dupa fiecare sesiune.
Ai putea incropi totusi o capcana de pleava dintr-o plasa modelata in forma chaff collectorului de la Behmor, care capcana sa o montezi pe santurile destinate tavilor cuptorului.
Doar ca aceasta capcana ti-ar face viata mai grea la viteza de extragere a boabelor la final, ca sa le versi in sita de racire.

Rezultatul nu va fi rau totusi Smile
 
Reply
#16
EUR 106,99 - pretul inclusiv transport.

Sirge FORNO28CES Forno Elettrico NERO Fornetto Ventilato 28 Litri 1500 Watt con Girarrost

cum am mai zis, imi pare si o baza buna pt modare.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#17
De acord, dar daca sunai clopotelul aici puteam sa iti ofer informatiile astea si ieseai mai ieftin.
Poate o sa fie utile pentru cine mai vrea sa experimenteze pe aceasi cale.
Cum ziceam, cel mai mult ma nelinisteste limitarea aia la 250 grade... poate acolo va fi cazul sa vezi daca ii poti extende macar pana la 270 grade, sau sa o suntezi sa poti da putere maxima, sau modulata cu un PID.
 
Reply
#18
esti sigur ca tamburul se potriveste la zilan?

nu sunt mare electronist, dar cat sa montez un pid ma pricep suficient.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#19
Nu as folosi PID-ul pentru functia de control bazat pe temperatura pentru ca ajungem exact la discutia care se deruleaza in clipa asta la Bullet R1, nu ai unde sa amplasezi sonda ca sa tragi vreo concluzie.

As folosi controlerul doar ca mijloc de modulare putere prin % PWM, in locul termostatului mecanic, si partea lui de masurare temperatura doar informativa, ca sa stiu de exemplu ca daca am in centrul tamburului, la unul din capete 270 grade, atunci voi avea FC la 8 minute, sa zicem... si folosesc informatia asta pe viitor ca atare, sau ca sa am o baza de extrapolare.

Tamburul are gaura patrat de 6mm cat cica ar fi standard tzepele de rotisor... Confused
Al meu este de 18cm lung si 12 cm diametru (cat un CD), bun pentru maxim 300 grame, si se gasesc pana la maxim 14cm diam si 25 cm lungime, un pic mai mare ca al behmor-ului, care ar inghiti 500 grame.
 
Reply
#20
dai un link pt tambur?
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#21
Tambur Sirge [Image: 2w7hgyc.jpg]  [Image: nsyg6.jpg][Image: ju9w60.jpg] Urmaresc cu interes.
 
Reply
#22
http://www.ebay.co.uk/itm/272113540958

Identice cu cele de Sirge din cate vad poza Smile
 
Reply
#23
Holy! next on my wish list.

Uhm, eu am un cuptor electric de bucatarie boch si stiu ca are si functie de rotisare, daca pun o tava sub tambur sa nu cada pleava, pot face ceva cu el?
 
Reply
#24
Cuptorul sau tamburul ? Smile

Apropo, daca cineva vrea un setup complet, cu controler cu tot, poate sa ma contacteze, ii fac cu placere unul, manopera ca pentru comunitate... de o cafea Smile
Dar trebuie sa se astepte din start la minim 1 kg de cafea dusa pe tuningul initial ...
 
Reply
#25
Fa o "factura" detaliata aici cu tot ce ai nevoie si cat costa, si de- o cafea. Eu unul sunt interesat, vreau sa experimentez.
 
Reply
#26
renatoa, nu-i deloc rea initiativa ta, nu-i rau sa incropim un prajitor al nostru ieftin ca nu-i mare filosofie. dar zic sa faci un topic al proiectului unde sa se discute numai despre asta, cum e cel pt Accesoriu distributie cafea la imprimanta 3D. e si mai vizibil asa.

revenind la oile de aici, italienismul are si o rezistenta la vedere din cate observ, chestie care nu-i rea pt prajit.

   
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#27
Eu zic sa astepti sa ii vina lui Fane, si sa clocim aici impreuna ceva solutie de chaff collector, nu o sa iti placa ce vezi in volumul asa mic al cuptorului ce iese din 3-400 grame de boabe...

Eu am experimentat cateva prajiri o saptamana, cu un cuptor "impruimutat" Big Grin adica am profitat de libertatea legii achizitiilor online, ca pot refuza fara explicatii un produs in 10 zile, asa ca am testat, dupa care l-am returnat, dar curatzarea iti pot zice ca a fost crunta... nu puteam sa il trimit inapoi la eMag in halul in care arata.
Fara rezolvarea problemei "pleava" iti trece cheful de experimentat cu asemenea solutie... avem timp de "facturi" dupa aia Smile

Fane, are doua rezistente, sus si jos, utilizabile separat sau impreuna (..."3 Livelli di cottura (SOPRA E/O SOTTO)...") butonul din mijloc asta face, selectezi sursa de caldura, daca maresti imaginea vezi acolo niste iconuri sugestive.
 
Reply
#28
eu va stau la dispozitie cu ce feedback-uri si experimente vreti.

pacat ca un behmor la 240V e 1000 euro, nu 350$ ca la sarantogii de americani, ca daca era la pretul americanilor se putea lua unul pt model.

referitor la rezistente, daca tii minte ti-am semnalat ca behmor-ul are si el asa ceva. si o alta chestie, cuptorul asta scrie in descrierea de pe amazon ca e facut si pentru prajit cafea (tostacaffè), ma astept sa scrie si in manual ceva despre asta, chiar daca el nu-i o scula dedicata si verificata pt prajit cafea cum e behmor.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#29
Behmoir se poate comanda din Australia si ajunge undeva la 600 Euro sau din US si folosit un convertor. Nu vad cum poate sa ajunga la 1000 de Euro
http://beanbay.coffeesnobs.com.au/ViewPr...ee-roaster
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola, Bentwood v63, Nuova Simonelli MDJ+SSP, Felicita Arc
 
Reply
#30
Mie imi surade tare ideea cu cuptorul de pe emag + basketul de pe amazon sau alte site-uri similare.

Pentru o investitie de doar 300 ron max, pot sa prajesc si sa experimentez acasa suficient, si acum ca e gata vara e si mai propice prajitului, iarna o sa miroasa frumos a cafea in casa. Mizerie asa de multa nu vad sa faca.... se curata si se aspira.

Pt noi (suntem 2) consumam doar 500-700grame cafea/luna pt ca eu mai fac delegatii des, deci sa prajesc 1-2 ture pe luna nu ar fi asa horror.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)