Espressoman fresh
Lugoj
Din dorinta de-a achizitiona un espresor de calitate am dat de acest forum ,un adevarat univers .Sunt dependent de cafea si datorita sanatati, si a placeri(nu beau cafea :stari de voma, dureri de cap, dureri de ochi), totusi datorita acestui forum ma gandesc ca pana in prezent am consumat o cafea de slaba caliatate .
Unde se poate consuma o cafea/espreso pe langa Lugoj de calitate sa vad daca se merita sa investesc 1000-2000euro.
Cu stima !
P.S. Ma gandesc ca trebuie sa parcurg cel putin 100-200 de km de la Lugoj sa savurez o cafea buna , timpul costa la fel si motorina
de aici si titlu ...
Espressoman infocat
Bucuresti
https://europeancoffeetrip.com/timisoara/
Sunt câteva cafenele bune în Timișoara, ar trebui să confirme localnicii.
În legătură cu simptomele, pot fi de la cofeină, cafeaua ieftină are robusta, cu conținut ridicat de cofeină, dar poate fi și altceva. Ca să izolezi problema, ar trebui să încerci și decaf, dar și cafea la filtru. Spre exemplu eu resimt mult mai ușor efectele cafelei la filtru și am migrene dacă nu consum cafea până la prânz, însă pe unii îi deranjează uleiurile din espresso.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
28-11-2023, 12:17
(This post was last modified: 28-11-2023, 12:19 by renatoa.)
Nu trebuie sa fie espresso si consumata intr-o cafenea laudata, chiar si atunci puteti avea surprize.
Starile de rau pot sa va fie provocate de amestecul cu Robusta, facut in special in scopul de a produce acea crema stupida. Eu simt Robusta intr-un blend si 15%, si ma apuca instant durerea de cap. Nu, nu are o aroma mai deosebita care sa imi spuna ca este Robusta acolo si sa ma enervez... o simt datorita durerii de cap, este efectul Robusta asupra organismului meu.
Mai ieftin este sa comandati o punga de ceva bun, garantat proaspat prajita, garantat 100% Arabica, de la un prajitor autohton, despre care nu gasiti nimic negativ, si sa v-o preparati acasa prin orice metoda doriti dumneavoastra, va garantez ca veti simti diferenta... izbitor.
Dar sunt espresomani si in Arad/Lugoj, sper sa citeasca aici si sa va invite la o cafea.
Espressoman fresh
Lugoj
(28-11-2023, 00:42)adrian1 Wrote: https://europeancoffeetrip.com/timisoara/
Sunt câteva cafenele bune în Timișoara, ar trebui să confirme localnicii.
În legătură cu simptomele, pot fi de la cofeină, cafeaua ieftină are robusta, cu conținut ridicat de cofeină, dar poate fi și altceva. Ca să izolezi problema, ar trebui să încerci și decaf, dar și cafea la filtru. Spre exemplu eu resimt mult mai ușor efectele cafelei la filtru și am migrene dacă nu consum cafea până la prânz, însă pe unii îi deranjează uleiurile din espresso.
M-am exprimat greșit, dacă nu beau cafea e jale , probabil tensiunea mica.
Espressoman infocat
Bucuresti
Dacă vrei să încerci acasă, nu este nevoie de echipamente scumpe. O pungă de cafea, cu tot cu transport, costă mai puțin decât un drum până la Timișoara sau Arad.
Dacă ai o râșniță, chiar și cu lame, poți comanda mai multe pungi de boabe. Altfel nu merită să comanzi mai mult de o pungă de cafea râșnită.
Dacă ne spui ce fel de cafea consumi de obicei și mai ales metoda de preparare, putem să încercăm câteva sugestii alternative prin care să te bucuri mai mult de cafea.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
Espressoman infocat
Deva
Daca ai drum prin Deva scrie-mi in privat si daca ne potrivim te astept cu drag la o cafea
Sent from my SM-G996B using Tapatalk
Espressoman fresh
Lugoj
29-11-2023, 16:01
(This post was last modified: 29-11-2023, 16:12 by hadyes.)
(28-11-2023, 20:08)adrian1 Wrote: Dacă vrei să încerci acasă, nu este nevoie de echipamente scumpe. O pungă de cafea, cu tot cu transport, costă mai puțin decât un drum până la Timișoara sau Arad.
Dacă ai o râșniță, chiar și cu lame, poți comanda mai multe pungi de boabe. Altfel nu merită să comanzi mai mult de o pungă de cafea râșnită.
Dacă ne spui ce fel de cafea consumi de obicei și mai ales metoda de preparare, putem să încercăm câteva sugestii alternative prin care să te bucuri mai mult de cafea.
Ultimul espresor l-am azvârlit la propriu peste gard după a 2 a utilizare , am rămas la clasicul ibric și cafea cumpărată de la kaufland cad este apa călduță pun 4 lingurițe de cafea la 400ml și aștept sa fiarba.
(28-11-2023, 21:21)IndreiR Wrote: Daca ai drum prin Deva scrie-mi in privat si daca ne potrivim te astept cu drag la o cafea
Nu am nimic programat dar , ma bate gândul sa vin pentru o cafea bună și inf.in ace,st domeniul. Pot sa pe weekend sa te vizitez, sâmbătă,duminică?
Espressoman infocat
Deva
Ti-am raspuns in privat, hai sa ne auzim acolo