Welcome Back Log In Create Account

Nou posesor de Gaggia Classic

Ca tot am comandat rasnita, azi am gasit si ceea ce cred in proportie de 99% ca am comandat http://www.jetblackespresso.com.au/shop/...#gsc.tab=0
Gaggia Classic, Tamper Motta, Milk Jug 0,35ml, rasnita Iberital Challange, teava abur Silvia V1, sita nepresurizata, cantar Dimond 0-200 gr, to be continued

Reply
Ca sa fii 100%, ai o eticheta sub rasnita pe care ar trebuie sa scrie.
Asa exista si pe Alibaba 99% "MAzzer" la 200 de dolari :)

Dar daca e acel Iberital, e ok rasnita. Vezi sa ai garantie doi ani daca e noua, caci mai toate rasnitele mici utilizate de forumisti au mai avut bubite din cand in cand...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Sper sa fie ce trebuie si cu siguranta nu o iau fara garantie
Gaggia Classic, Tamper Motta, Milk Jug 0,35ml, rasnita Iberital Challange, teava abur Silvia V1, sita nepresurizata, cantar Dimond 0-200 gr, to be continued

Reply
Asa arata cafeaua boabe de la Semiramis - Etiopia
[Image: 14e42a0d6011220bc568a3466f8b36e0.jpg]
[Image: e673f97bba357e1db8ecf2a13f2dba79.jpg]

Reply
Imi editez postarea, poate am fost prea dur:

Imi pare rau sa o spun - Daca poza reprezinta realitatea, atunci acele boabe sunt o rusine! Nu este o chestiune de gusturi ci o dezonorare a prajitorilor din România ! E buna de grarar la mici!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(28-10-2014, 19:28)diabloviciu Wrote: Asa arata cafeaua boabe de la Semiramis - Etiopia

Desi am convenit sa nu mai facem aprecieri asupra unei prajiri dupa aspectul boabelor dintr-o poza , aici nu comentam niste boabe prajite ci niste boabe carbonizate .

Nu sunt eu un expert in prajire insa , dupa parerea mea , avem de a face cu o prajire ratata , un model care arata , mai degraba , cum sa nu prajim niste boabe de cafea .

Ethiopia este o cafea cu arome fructate , florale , ciocolatii sau de alune , deosebite .
Pentru a transfera in ceasca cat mai multe din aceste caracteristici , pentru espresso se recomanda o pajire in intervalul city pana la un maxim de fullcity+ .
Mai pe intelesul colegilor nefamiliarizati cu prajirea , aceasta inseamna o prajire oprita imediat dupa finalizarea first crack pana la un maxim de aparitie a primelor semne de second crack , fara o evolutie in aceasta zona .
Deci o prajire mai light .
In poza ( cele doua poze sunt identice ) se vede usor ca avem o linie de mijloc carbonizata pe unele boabe si foart inchisa pe altele , avem ulei deasupra si multiple defecte , adica o prajire adanc in second crack si peste .
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Metoda franceza :)

Dr si asa e peste ce gasesti ambalat in magazin

Reply
O fi de la setarile aparatului foto...
Sau ai cerut o cafea, te-au intrebat cum o vrei si ai raspuns "black/neagra". :P
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm

Reply
:) sau

Reply
O fi ceva sortiment pentru Halloween, gen cafeaua coşarului, aducatoare de noroc.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Pana acum mi-am prajit vre-o 30 de kg. O singura data am facut o proba de second crack si cateva secunde peste pana a iesit asa ceva. Cat despre cafeaua de mai sus , vorba unui bade: ''asa ceva...''
Lelit PL41TEM + Mahlkonig Vario + Hario Mini Mill +  tamper full inox, prajitor GeneCafe

Reply
RaduCarutasu: "Desi am convenit sa nu mai facem aprecieri asupra unei prajiri dupa aspectul boabelor dintr-o poza..."
Nu vreau sa-i tin apararea nimanui, dar aici si RaduCarutasu are dreptate, din poze nu putem trage concluzii, 100% corecte.
Eu am vazut boabele, intr-adevar erau prajite "destul de tare", dar in poze apar ca si cum ar fi arse complet, in realitate aveau o culoare mai deschisa, dar intr-adevar erau cam uleioase.
Gaggia Classic + PID Espressuino + Mazzer Major Doserless Mod + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino

Reply
(28-10-2014, 21:14)amarok Wrote: O fi de la setarile aparatului foto...

Precum spuneam... Shy
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm

Reply
[Image: 69efe9d70e7aa358cad143a66d996d9b.jpg]

A ajuns frumusete de teava :) deseara intram in operatie :)

Reply
Si a ajuns si rasnita Iberital Challange
[Image: 4dc7a9bef5138d01479890e11110086c.jpg]

Reply
Gata teava de silvia v1 la locul stabilit :) se monteaza foarte usor si nu a fost nevoie sa pilesc sau sa indoi niimic.[Image: 15e0fea9a7d12a50d9050bd6d0fa4b6b.jpg]

Reply
Bravo, de acum scrie pe topicurile potrivite in functie de ce probleme vei intampina, ca sa nu amestecam aici prea multe lucruri.

Reply
Se pare ca episodul cu acele boabe nu este singular, fiind practic un alt stil de prajire al omului. Am gasit pe Softepdia niste poze postate in 2012 de catre G.Serban (sunt curios daca azi mai este de aceeasi parere :) ):

[Image: P2062207_Java_zpsf8817bb5.jpg]

[Image: P2062222_Costa_Rica_zps519bb55c.jpg]

Reply
Liviu suntem offtopic :) am vorbit ieri cu omul si am solicitat prajire mai light la boabele pt maine. Azi ma duc sa le iau si sa vad ce a iesit

Reply
Ia si o alta pozarnitza. :D

Reply
[Image: 07aa9f08b41927dce941acd02e307ba3.jpg]
[Image: ae1ae41ac3d01ac362ab8223377ccfc3.jpg]
[Image: d45394e8ff05d77336ec3b23991da23e.jpg]
Varianta vieneza vs franceza :)

Reply
Doamne fereste. Cred că nu îsi mai are rost niciun comentariu....

Reply
Nici cea noua nu e ok?

Reply
Ma refeream la cea neagra care e aceeasi treaba ca si pana acum. Cealalta oricum e dusa in sus, dar are premise sa fie o cafea buna, dincolo de ce poate cuprinde un aparat foto. Tu ar trebui sa ne spui daca este amara / aromata / dulce / acra..

Reply
(30-10-2014, 20:12)diabloviciu Wrote: Varianta vieneza vs franceza :)
Cea vieneza ma duce cu gandul la Alaba si cea franceza la Pogba. :D

Reply
Achizitie noua:

[Image: a48afaaadddaaa44ba9f9729d53bee43.jpg]
[Image: ef8594c2a6a4972bd66594e450861ff4.jpg]

Reply
Nice background..!
ECM Classika, Puristika, Varia VS3, Eureka Mignon SD, Commandante C40

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)