Espressoman infocat
Bucuresti
Salutare, foloseste cineva acest dispozitiv ?
https://subminimal.com/products/nanofoamer
Caut o solutie de a prepara in deplasare un flatwhite|cappuccino si am nevoie de o solutie care sa ma apropie cat mai mult de crema de lapte (nu spuma) alaturi de un Picopresso Wacaco
Lelit Mara X | Niche Zero | Normcore Tools | TimeMore Black Mirror
Espressoman infocat
Iași
13-01-2024, 10:13
(This post was last modified: 13-01-2024, 10:17 by Eugen16.)
Salut Victor, am eu varianta 1 la care prinderea sitei e putin mai instabila si axul mai subtire, in rest e la fel cu V2
Daca respecti instructiunile privind pozitia in cana obtii o crema de lapte destul de asemanatoare cu cea obtinuta la aburi. Sunt clipuri pe YT cu metoda de lucru. Laptele e de preferat sa fie de 3,5%.
Dintre toate aparatele fara aburi asta este cel mai bun.
Gasesti V1 pe edream.ro la pret bun, dar e de preferat V2 pentru imbunatatirea prinderii sitei.
Probabil mai buna e varianta PRO cu cana ( un pitcher tot trebuie sa cari cu tine daca vrei art), dar costa cam mult si soseste la Sfantu' Asteapta.
Espressoman infocat
Bucuresti
13-01-2024, 13:02
(This post was last modified: 13-01-2024, 13:09 by Victorradu.)
(13-01-2024, 10:13)Eugen16 Wrote: Salut Victor, am eu varianta 1 la care prinderea sitei e putin mai instabila si axul mai subtire, in rest e la fel cu V2
Daca respecti instructiunile privind pozitia in cana obtii o crema de lapte destul de asemanatoare cu cea obtinuta la aburi. Sunt clipuri pe YT cu metoda de lucru. Laptele e de preferat sa fie de 3,5%.
Dintre toate aparatele fara aburi asta este cel mai bun.
Gasesti V1 pe edream.ro la pret bun, dar e de preferat V2 pentru imbunatatirea prinderii sitei.
Probabil mai buna e varianta PRO cu cana ( un pitcher tot trebuie sa cari cu tine daca vrei art), dar costa cam mult si soseste la Sfantu' Asteapta.
Multumesc frumos ptr raspunsul detailat Eugen. Aveam nevoie de o parere din real life dc se apropie de ce trebuie.
Espressoman Administrator
Bucuresti
Am editat acest thread, din punctul meu de vedere pot fi deschise topicuri diferite daca userul crede ca subiectul prezinta interes. In cateva luni vom vedea ce si cum, iar daca ramane fara raspunsuri il grupam cu altele.
Vrei sa redenumesc in "Nano Foamer si alte minidispozitive de frotat lapte in vacanta" ?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
Pseudo Espressoman
Vienna/Bucuresti
@
Victorradu cum incalzesti laptele on the go, daca imi permiti sa te intreb?
Sage/Breville Barista Express BES875 // Niche Zero // Timemore Sculptor 064s //
Hario V60 // 1Zpresso K-Max
Espressoman infocat
Bucuresti
13-01-2024, 18:16
(This post was last modified: 13-01-2024, 18:42 by Victorradu.)
(13-01-2024, 16:53)Lyvyoo Wrote: Am editat acest thread, din punctul meu de vedere pot fi deschise topicuri diferite daca userul crede ca subiectul prezinta interes. In cateva luni vom vedea ce si cum, iar daca ramane fara raspunsuri il grupam cu altele.
Vrei sa redenumesc in "Nano Foamer si alte minidispozitive de frotat lapte in vacanta" ?
Salutare Liviu, desigur il poti redenumi cum doresti, am vrut sa initiez acest topic Nanofoamer V1 sau v2 deoarece pare laudat si vroiam o parere a userilor care il folosesc. Spuma de lapte o putem realiza destul de usor cu dispozitive similare, insa partea cu crema e mult mai greu de atins.
(13-01-2024, 17:14)RichardMG Wrote: @Victorradu cum incalzesti laptele on the go, daca imi permiti sa te intreb?
Salut Richard, remote, ma refer in vacantele unde am bucatarie la dispozitie si pot incalzi laptele si apa ptr espresso (Picopresso intentionez sa achizitionez)
Espressoman infocat
Iași
Offtopic,
Victor, ia-ți Staresso mirage pro. E verficat ca scoate un espresso foarte apropiat de echipamentele casnice medii si poti scoate si doppio. Cu sita presurizata succesul e garantat. Probabil e cel mai bun aparat portabil, deocamdata. Picopresso poate fi un experiment excentric
Si staresso si NanoFoamer le cumperi online si daca nu esti multumit le returnezi in 14 zile, dar eu nu cred ca vei fi dezamagit daca respecti regulile de preparare.
Espressoman infocat
brasov
am versiunea 1 si nu o recomand. pocneste plasticul care prinde sita si este complicat de gasit piesa.
eu l-am schimbat in garantie.
din pacate nu am putut opta pentru plata spre versiunea 2 care are filet pentru capetele de spumat.
intre timp am renuntat la folosirea lui si sta prin sertar pentru ca am trecut pe "filtru"
orea v3 | v60 | timemoreB75 | fake hario switch | kinuPhoenix+POB | ekg
Espressoman infocat
Timisoara
15-01-2024, 12:32
(This post was last modified: 15-01-2024, 12:32 by edri.)
(15-01-2024, 09:46)bazilul Wrote: am versiunea 1 si nu o recomand. ....
Ce imi place postarea asta.
Am cumparat la un moment dat versiunea 1 de pe emag, cu vreo o suta si ceva de lei. Cand a ajuns am aflat ca exista versiunea 2 (cu anumite optimizari), asa ca am facut retur. Tinand seama de pret, dupa o vreme mi-a parut rau ca am facut acel retur.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Si doar am facut strigare cand a fost promo de Craciun... daca vrea cineva sa faca upgrade la V2, sa il scap de ce are prin casa... :s
Espressoman infocat
Timisoara
15-01-2024, 14:23
(This post was last modified: 15-01-2024, 14:25 by edri.)
Cumpararea si returul pentru V1 le-am facut in octombrie 2022, cu ceva timp inainte de strigarea ta.
Espressoman infocat
brasov
eu am cumparat jucaria la inceput de 2022 local (brasov) in ideea de a sustine un business local, insa dupa experienta cu garantia...am zis ca nu o sa mai fac experiente pe rabdarea si bugetul meu :)
nu o sa il scot la vanzare pt ca stiu ce poate si prefer sa il stric eu din nou cand am chef de niste moka pot cu spuma okeish de lapte.
orea v3 | v60 | timemoreB75 | fake hario switch | kinuPhoenix+POB | ekg
Craiova
Am vazut ca se gaseste doar invartelintza, ca piesa de schimb la 8+6Euro... nu te ajuta ?
Ma batea gandul sa iau fofeaza si sa vad cum o adaptez pe o rotativa de la noi de 20 lei.
Espressoman infocat
Timisoara
Este o diferenta semnificativa intre diametrul axului nanofoamer vs spumator lapte.
Craiova
15-01-2024, 20:21
(This post was last modified: 15-01-2024, 20:22 by renatoa.)
Nici nu ma asteptam la potriveala 1:1... dar o bucsa adaptoare nu este ceva sa puna probleme.
Spirala aia dubla ofera vreo imbunatatire fata de cea simpla ?
Craiova
Espressoman fresh
Bucuresti
(12-01-2024, 23:09)Victorradu Wrote: Salutare, foloseste cineva acest dispozitiv ?
https://subminimal.com/products/nanofoamer
Caut o solutie de a prepara in deplasare un flatwhite|cappuccino si am nevoie de o solutie care sa ma apropie cat mai mult de crema de lapte (nu spuma) alaturi de un Picopresso Wacaco
Am eu V2 si functioneaza foarte bine, atat pentru lapte normal (3.5%) cat si lapte vegetal (Alpro Barista).
Am si Picopresso si cred ca functioneaza foarte bine in multe contexte, le folosesc pe ambele ca daily driver. Le-am folosit chiar si la camping (incalzind laptele si apa cu un arzator cu gaz de la Decathlon + termometru de la Timemore.
Espressoman infocat
Bucuresti
(13-01-2024, 18:43)Eugen16 Wrote: Offtopic,
Victor, ia-ți Staresso mirage pro. E verficat ca scoate un espresso foarte apropiat de echipamentele casnice medii si poti scoate si doppio. Cu sita presurizata succesul e garantat. Probabil e cel mai bun aparat portabil, deocamdata. Picopresso poate fi un experiment excentric
Si staresso si NanoFoamer le cumperi online si daca nu esti multumit le returnezi in 14 zile, dar eu nu cred ca vei fi dezamagit daca respecti regulile de preparare.
Offtopic, vad ca e mult hype pe forum cu Staresso, insa are cateva minusuri care m-au facut sa ma duc catre Picopresso (chiar dc este underrating aici neavand un topic al sau in afara este vazut mult mai bine), in primul rand gramajul, (sunt obisnuit doar in 18 g- la Staresso sunt limitat, Pico are sita 18 g,apoi sita presurizata vs nepresurizata la Picopresso iar dc folosesti cafea proaspat prajita de specialitate Picopresso chiar aduna cateva + uri, nu mai zic ca e compact si vine la pachet cu tot ce ai nevoie (nivelator wdt, tamper).la Staresso te cam chinui cu ce ti dau ei in pachet
Filtroman incepator
Timisoara
(28-01-2024, 12:51)Victorradu Wrote: [quote=Eugen16;20
Offtopic, vad ca e mult hype pe forum cu Staresso, insa are cateva minusuri care m-au facut sa ma duc catre Picopresso (chiar dc este underrating aici neavand un topic al sau in afara este vazut mult mai bine), in primul rand gramajul, (sunt obisnuit doar in 18 g- la Staresso sunt limitat, Pico are sita 18 g,apoi sita presurizata vs nepresurizata la Picopresso iar dc folosesti cafea proaspat prajita de specialitate Picopresso chiar aduna cateva + uri, nu mai zic ca e compact si vine la pachet cu tot ce ai nevoie (nivelator wdt, tamper).la Staresso te cam chinui cu ce ti dau ei in pachet
La Staresso Mirage Pro SP-300 ultima versiune poti pune 18 g - 20 g in sita standard, nu esti limitat .
Poti folosi sita presurizata de 53 mm din pachet sau poti cumpara impreuna cu Staresso site nepresurizate de 51 mm sau 53 mm ( site pavoni post mulenium , site ims de 51, site china etc) si un tamper adecvat. Nu esti limitat.
Hario V60 / Switch Immersion Dripper/ Kingrinder K6 / Klarstein Kettle
MHW -R3 manual grinder / Arco manual grinder /
Skywalker roaster
Arin v2.0 Lever ( de vanzare )
Espressoman infocat
Bucuresti
(28-01-2024, 13:18)alin1970 Wrote: (28-01-2024, 12:51)Victorradu Wrote: [quote=Eugen16;20
La Staresso Mirage Pro SP-300 ultima versiune poti pune 18 g - 20 g in sita standard, nu esti limitat .
Poti folosi sita presurizata de 53 mm din pachet sau poti cumpara impreuna cu Staresso site nepresurizate de 51 mm sau 53 mm ( site pavoni post mulenium , site ims de 51, site china etc) si un tamper adecvat. Nu esti limitat.
[/quote]
Asta zic cu Picopresso le ai toate in pachet, sita de 18 g nepresurizata, tamper, nivelator si mult mai compact, intr-adevar vine cu un pret mai mare.
Craiova
28-01-2024, 20:10
(This post was last modified: 28-01-2024, 20:14 by renatoa.)
Si de ce discutam aici de un versus care nu are legatura cu crema/spuma de lapte ? :)
Cand dai reply la o postare cu doua saptamani in urma, chiar si ea off-topic la randul ei, mie imi suna mai mult a autoconvingere/incurajare ca ai facut alegerea buna.
Nici un bai, jumate din forum este compus din genul asta de postari, in care se cauta justificarea alegerilor, si eventual se cauta aprobare :)
Espressoman infocat
Bucuresti
@
renatoa, azi te ignor, seara frumoasa!
Espressoman infocat
Bucuresti
@
Eugen16 @
bazilul @
edri @
arkangel ce latiera folositi ptr a iesi cat mai ok crema de lapte? 360 ml sau 500 ml?
ps: @
renatoa te rog sa te abtii la postul asta
Espressoman infocat
Iași
30-01-2024, 13:28
(This post was last modified: 30-01-2024, 13:45 by Eugen16.)
Folosesc o latiera de 580 ml luata ieftin de pe Aliexpress. e o copie dupa una de firma.Fac rar bauturi cu lapte,mai mult pentru musafirele sotiei si nu prea imi bat capul cu arta.
Uite-te si la varianta pro ,e cam scumpa dar iti face viata mai usoara. Daca totusi iti iei V2 incearca mai insistent cu sita Fine ,o sa iti iasa ceva mai usor de controlat decat cu sita Superfine.
Daca iti iei Picopresso deschide un topic pentru el, s-ar putea sa foloseasca.
Parerea mea e sa incepi cu latiera pe care o ai la Mara X si daca nu esti multumit cumperi alta.
Espressoman infocat
Bucuresti
30-01-2024, 15:26
(This post was last modified: 30-01-2024, 15:28 by Victorradu.)
(30-01-2024, 13:28)Eugen16 Wrote: Folosesc o latiera de 580 ml luata ieftin de pe Aliexpress. e o copie dupa una de firma.Fac rar bauturi cu lapte,mai mult pentru musafirele sotiei si nu prea imi bat capul cu arta.
Uite-te si la varianta pro ,e cam scumpa dar iti face viata mai usoara. Daca totusi iti iei V2 incearca mai insistent cu sita Fine ,o sa iti iasa ceva mai usor de controlat decat cu sita Superfine.
Daca iti iei Picopresso deschide un topic pentru el, s-ar putea sa foloseasca.
Parerea mea e sa incepi cu latiera pe care o ai la Mara X si daca nu esti multumit cumperi alta.
Am una de 500 ml clasica una Normcore 440 ml si un Rhinoware (360 ml) din toate cu Rhino fac crema ca-si face vortexul cel mai ok in cea mica, in Normcore torn ca sa omogenizez si fac latte art cu el(e mai greu de flotat laptele ca n am presiunea foarte mare la Mara x desi e pe steam mode. Latiera de 500 mi-am luat-o la inceput si de aia intrebam ca ori o pun la vanzare ori o tin doar remote pe la socri cand ma duc in deplasare sa am in ce flota
Espressoman infocat
Iași
Parerea mea e sa le încerci pe toate si cand esti lamurit complet vinzi ce nu-ti mai trebuie. Si la varianta Pro tot ai nevoie de o latiera pentru turnat, daca vrei "arte". Cea in care prepari e cam greoaie.