Espressoman fresh
Iasi
10-12-2024, 14:33
(Edited 10-12-2024, 14:36 by aladin.)
Salutare tuturor.
Va rog mult sa ma indrumati sa cumpar un ..espressor cadou pentru sotia mea care este mare fan cafea.
Insa nu aruncati cu pietre ca eu nu am baut NICIODATA cafea desi am 47 ani. Doar mirosul ei in casa imi place.
Nu imi place gustul ei . :) dar eu ii pregatesc cafeaua de regula dimineata, cat are ea grija de bebe.
De cativa ani folosim un Aeropress , luat in urma recomandarilor de pe forum. Sotia recunoaste de atunci ca extrem de rar a mai intalnit cafea mai buna ca cea de la aeropress. dar la nivelul asta este si suficient pentru ea asa cum o facem.
Cafeaua o luam gata macinata f fin de aproape, de la o prajitorie. In pungute vidate mici. E extrem de conservatoare in ceea ce priveste modelul de cafea, practic de 2 ani aceeasi cafea o bea, aceeasi aroma, de caramel. Si spuma o facem cu un aparat cu tija oscilanta la ..15 lei . e multumita si asa
Nu bea cafea tare, ii place mai light si aromata. Sesizeaza inca cand e f slaba.
Rugamintea mea: doresc un espressor automat, daca ma exprim bine. Sa aiba cafea macinata in cuva A, lapte in cuva B , sa apas pe un buton si ..sa curga lichidul cu spuma de lapte. Si eventual sa nu trezeasca toat acasa si pe bebe daca la ora aia mai doarme.
Va rog mult , nu ma trimiteti la rasnite etc. chiar de v-am citit postari si recomandari. Nu am nici timp dimineata si nici finantele sa cumpar si sa rasnesc acasa. E super ok cafeaua gata rasnita pt sotie. E un pas enorm fata de orice altceva stia inainte.
Si nu doresc sa ma joc cu stampila aia, tamper etc. Adica nu manual.
Buget: nu vreau sa arunc banii afara din casa: poate intre 1000 si 2000 ar fi ok.
Daca aveti ceva recomandari ma mai ajustez, mai strang cureaua etc.
Dar sa inteleg putin si de ce x aparat ar fi mai bun sau mai slab. Si daca scoate cafea mai buna decat aeropress. Aici e buba mare. Am baut cafea in oras la deviceuri scumpe si sotia stramba din nas spunand ca e la fel de buna sau ca cea de acasa era mai buna. Asa incat sa nu dau banii pe ceva care sa scoata ceva mai rau la gust decat aeropressul.
Am citit despre gaggia, delonghi, etc ,
Nu stiu ce sa aleg.
Va multumesc mult.
Espressoman infocat
Pitesti
10-12-2024, 14:36
(Edited 10-12-2024, 14:40 by anyidulike.)
(10-12-2024, 14:33)aladin Wrote: Va rog mult , nu ma trimiteti la rasnite etc. chiar de v-am citit postari si recomandari.
Salut, se pare ca nu ai citit mailul pe care l-ai primit cand te-ai inregistrat, aici nu prea se discuta despre espresoare automate.
Cel mai probabil un automat va scoate rezultate mai proaste decat aeropressul.
ECM Puristika, DF64 SSP MP, DF64V SSP HU. Aeropress+Timemore C3
Espressoman fresh
Iasi
10-12-2024, 14:42
(Edited 10-12-2024, 14:44 by aladin.)
(10-12-2024, 14:36)anyidulike Wrote: (10-12-2024, 14:33)aladin Wrote: Va rog mult , nu ma trimiteti la rasnite etc. chiar de v-am citit postari si recomandari.
Salut, se pare ca nu ai citit mailul pe care l-ai primit cand te-ai inregistrat, aici nu prea se discuta despre espresoare automate.
Cel mai probabil un automat va scoate rezultate mai proaste decat aeropressul.
Nu e problema scriu in alta parte dar unde?
espessor ca denumire de forum nu arata doua variante : automat si manual.
Multumesc oricum.
Da , acum am vazut emailul cu espressoarele automate .
Am inteles.
Espressoman infocat
Bucuresti
(10-12-2024, 14:33)aladin Wrote: Am baut cafea in oras la deviceuri scumpe si sotia stramba din nas spunand ca e la fel de buna sau ca cea de acasa era mai buna. Asa incat sa nu dau banii pe ceva care sa scoata ceva mai rau la gust decat aeropressul.
Te referi cumva la cafea pe baza de lapte?
La aeropress o faci tare si pe urma in loc de apa pui lapte peste ea?
Daca e sa ne referim strict la cafea + apa, e destul de greu de comparat ce scoti la espressor (oricare ar fi el) cu ce iese la aeropress, e alt gen de cafea, sunt diferente profil gust. Daca te referi la cafea cu lapte in ambele variante, iar cafeaua daca e si aromatizata cu caramel, sincer sa fiu nu vad cum de ar fi dificil sa bei cafea bunicica si de la cafenele, daca esti din Iasi presupun ca aveti si acolo destule locuri in care sa testati o cafea buna.
Lelit Anna, William
Espressoman infocat
Bucuresti
Cauta un model in bugetul tau de la Nivona.
Ca si calitate a produsului, dpmdv, va fi mult peste aeropress+spuma la sita. Despre gust, aici fiecare cu piticii sai.
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar, Synesso, Mythos 1
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
10-12-2024, 17:42
(Edited 10-12-2024, 18:19 by renatoa.)
Nu exista, Nivona are peste 3000 lei.
Sunt multe automate care merg cum vrei dumneata "cafea macinata in cuva A, lapte in cuva B ,"... nu comentez ce scot.
Dar cred ca un baiat de showroom care chiar se pricepe la automate, nu un generalist de altex/flanco, ar putea sa va indrume mai bine.
As fi incercat la showroom edream, daca as fi fost din Bucuresti...
Poate exista si in Iasi showroom de automate cu posibilitati de demonstratie/testare.
Un detaliu esential, care s-ar putea sa va ajute la trecut cheful de asemenea masini, este sa il rugati pe flacau sa va arate cum se scoate grupul erogator, si cam ce presupune spalarea lui, musai de facut lunar.
Espressoman infocat
București
(10-12-2024, 14:33)aladin Wrote: Rugamintea mea: doresc un espressor automat, daca ma exprim bine. Sa aiba cafea macinata in cuva A, lapte in cuva B , sa apas pe un buton si ..sa curga lichidul cu spuma de lapte. Si eventual sa nu trezeasca toat acasa si pe bebe daca la ora aia mai doarme.
Presupun ca te referi totusi la acele automate cu boabe si rasnita incorporata nu cafea gata macinata. La bugetul tau nu sunt prea multe variante deoarece esti in gama entry. Probabil ca aparatul o sa isi faca treaba cativa ani dar aveti grija sa il spalati si curatati regulat mai ales recipientul cu lapte si blocul demontabil din intertior. Cat despre fiabilitate , sunt aparate casnice cu durata mica de viata, dar fiind atat de accesibile se pot repara destul de usor.
Espresso:Stone Mine & Timemore Sculptor 078S/ Felicita Arc
Brew: 1zpresso zp6 special
Craiova
10-12-2024, 20:41
(Edited 10-12-2024, 20:46 by renatoa.)
Grupul infuzor standard de Gaggia/Saeco/Philips, care echipeaza probabil peste 50% din piata de automate under 2000 lei, are cale de incarcare cu cafea macinata, in plus fata de ce ii livreaza rasnita incorporata, varianta care inteleg ca petentul nu doreste sa o utilizeze din motive justificate de zgomot/bebe mic.
Espressoman infocat
București
Da, dar din cate stiu acea cale de alimentare este pentru o singura doza , nu un rezervor de unde sa isi tot ia cafea singur. Cam asta e tot scopul automatului sa fie "bean to cup" . Ca il mai alimentezi din cand in cand cu o cafea gata rasnita e altceva dar daca o faci la fiecare cafea atunci singura diferenta fata de unul manual e ca iti spumeaza singur laptele.
Espresso:Stone Mine & Timemore Sculptor 078S/ Felicita Arc
Brew: 1zpresso zp6 special
Espressoman
Bucuresti
Nu vrea nici să tampeze.
BPlus Apollo şi La Pavoni Europiccola, Outin Nano / Cafelat Robot şi Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso şi Porlex Mini
Espressoman infocat
Timisoara
(10-12-2024, 14:33)aladin Wrote: ......
Nu bea cafea tare, ii place mai light si aromata....
....Va rog mult , nu ma trimiteti la rasnite etc. chiar de v-am citit postari si recomandari. Nu am nici timp dimineata si nici finantele sa cumpar si sa rasnesc acasa. E super ok cafeaua gata rasnita pt sotie. ....
Si nu doresc sa ma joc cu stampila aia, tamper etc. Adica nu manual......
Buget: nu vreau sa arunc banii afara din casa....
.........
Tinand seama de faptul ca preferinta este pentru cafea light si aromata as fi recomandat un set minimal pentru pour-over.
Dar citind mai departe, despre disponibilitatea de timp/invatare alocate prepararii cafelei, orice suma de bani cheltuita pe alt echipament care sa inlocuiasca Aeropressul pe care il folositi deja, vor fi numai bani aruncati pe fereastra.
Craiova
11-12-2024, 00:30
(Edited 11-12-2024, 00:31 by renatoa.)
(10-12-2024, 20:48)AlexDeedy Wrote: Da, dar din cate stiu acea cale de alimentare este pentru o singura doza , nu un rezervor de unde sa isi tot ia cafea singur. Cam asta e tot scopul automatului sa fie "bean to cup" . Ca il mai alimentezi din cand in cand cu o cafea gata rasnita e altceva dar daca o faci la fiecare cafea atunci singura diferenta fata de unul manual e ca iti spumeaza singur laptele.
Asta trebuie sa ii fie clar, daca nu e dispus sa puna rasnita la lucru... ca va fi single dose.
Spumarea aia singura nu e chiar o diferenta minora... are totusi avantajul ca va fi combinata cu extractia fara nici un efort.
(10-12-2024, 22:33)edri Wrote: (10-12-2024, 14:33)aladin Wrote: ......
Nu bea cafea tare, ii place mai light si aromata....
Tinand seama de faptul ca preferinta este pentru cafea light si aromata as fi recomandat un set minimal pentru pour-over.
Cred ca nu e definitia noastra de light si aromata... daca am pune lapte peste ce extragem noi pour over... o maslina ar mai lipsi
Espressoman infocat
Bucuresti
(10-12-2024, 21:22)ghrt Wrote: Nu vrea nici să tampeze.
O cafetiera buna il scapa de toate aceste dileme.
Ii mai trebuie doar rasnita si gata, asta-i tot.