Espressoman fresh
Bucuresti
Va salut si apelez la voi cu o rugaminte.
Am incercat sa gasesc alternative pe forum, insa ori nu am cautat eu suficient de bine, ori cei cu Lelit nu prea avem alternative la service-ul din Popa Petre.
Long story short, am un Lelit PL042EMI, cu rasnita incorporata. La aproape 2 ani de la achizitionare (dar inca in garantie pt 2 luni), rasnita a inceput sa dea semne de oboseala: nu mai rasnea cafeaua prajita mai "light" (ex: Gardelli). Am fost in garantie cu el la service-ul din Popa Petre, mi-au spus ca motorul rasnitei nu se schimba pentru atata lucru.. Am insistat, fara succes.
Evident, la 2 ani si cateva luni, motorul a cedat complet, iar stimabilii de la service imi ofera motorul la pretul de 540 ron.
Fiindca experienta cu ei a fost una dezamagitoare, as dori sa il achizitionez din alta parte. Aveti idee de alte service-uri care m-ar putea ajuta cu un astfel de motor?
Multumesc!
Lelit PL042EMI
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Ce te face sa crezi ca ar fi motorul ?
Istoricul postarilor de pana acum pe tema asta arata ca cea care se duce este roata dintata de nylon, maingear-ul.
Mai ales daca ai folosit boabe tari...
Fa un pic de cercetare pe tema asta si o sa gasesti informatii de unde sa iei una noua si poate si procedura de inlocuire.
Dupa ce clarifici asta, te invatam si cum sa pui o sigurantza polyfuse, care semnaleaza supraincalzirea motorului si il opreste pana se raceste, ca sa minimizeze posibilitatea de defectare.
Espressoman fresh
Bucuresti
(23-02-2023, 12:47)renatoa Wrote: Ce te face sa crezi ca ar fi motorul ?
Istoricul postarilor de pana acum pe tema asta arata ca cea care se duce este roata dintata de nylon, maingear-ul.
Mai ales daca ai folosit boabe tari...
Fa un pic de cercetare pe tema asta si o sa gasesti informatii de unde sa iei una noua si poate si procedura de inlocuire.
Dupa ce clarifici asta, te invatam si cum sa pui o sigurantza polyfuse, care semnaleaza supraincalzirea motorului si il opreste pana se raceste, ca sa minimizeze posibilitatea de defectare.
Multumesc mult pt raspuns - intr-adevar, am desfacut rasnita in toamna, iar maingear-ul de nylon era uzat - l-am curatat, gresat, insa tot nu rasnea boabele mai tari (nu "sarea", nu "invartea in gol" - pur si simplu se bloca, ceea ce m-a facut sa ma gandesc la o problema de putere a motorului).
Ceea ce ma face sa spun acum ca e motorul, este faptul ca nu mai invarte deloc (am verificat, curent primeste, insa nu pleaca) - probabil s-a supraincins, iar una dintre bobine s-a strapuns.. Lesson learned, dupa ce il voi schimba voi pune si o siguranta polyfuse pentru a evita neplaceri in viitor
Lelit PL042EMI
Espressoman fresh
persoana fizica
Salut,
Aceeasi problema o am si eu cu un LELIT Pl043mmi. O am de 10 ani. A mers fara probleme. Am inlocuit roata mare de nylon la un moment dat.
De cateva zile nu mai invarte deloc.
De ceva vreme invartea mai incetisor asa..
Par a fi carbunii defecti, daca o invart la mana o ia.
Am desfacut-o complet si curatat un pic carbunii, a luat-o , apoi iar nu mai vrea.
Am sunat la service dar nu inlocuiesc carbunii ci motorul cu totul. Ma gandeam sa iau niste carbuni oarecare sa-i ajustez la dimensiune si sa incerc asa. Daca nu, cumpar alt motor.
ce parere aveti ? multumesc
Craiova
Da, asta e procedura, se inocuiesc carbunii, mai putin partea cu ajustatul, la cate dimensiuni sunt pe piata greu de crezut ca nu gasesti exact ce ai nevoie. Desfa si masoara cat are dreptunghiul in sectiune, la zecime de mm, si vedem...
Espressoman fresh
persoana fizica
(01-03-2023, 15:06)renatoa Wrote: Da, asta e procedura, se inocuiesc carbunii, mai putin partea cu ajustatul, la cate dimensiuni sunt pe piata greu de crezut ca nu gasesti exact ce ai nevoie. Desfa si masoara cat are dreptunghiul in sectiune, la zecime de mm, si vedem...
multumesc,
4mm/5mm/25mm cam asta e dimensiunea
Espressoman infocat
Bacau
Salut, am si eu o problema cu o astfel de rasnita. Nu se învârte, am desfăcut, vizual totul ok, cu roata desfacuta, pe liber - daca învârt motorul cu mana puțin si apoi on se învârte. După ce opresc si încerc din nou nu mai merge.
As vrea sa schimb cărbunii. Cum fac sa ii accesez?
Am încercat din exterior, dar iese doar arcul.
Gaggia Clasic 2016 / Rasnita Kinu Phoenix/Krups
Craiova
Pui niste imagini cat mai apropiate ? Sunt mai multe sisteme de montat carbunii...
Espressoman infocat
Bacau
Gaggia Clasic 2016 / Rasnita Kinu Phoenix/Krups
Espressoman fresh
Bucuresti
(05-03-2023, 12:18)Gaggiauser Wrote: Salut, am si eu o problema cu o astfel de rasnita. Nu se învârte, am desfăcut, vizual totul ok, cu roata desfacuta, pe liber - daca învârt motorul cu mana puțin si apoi on se învârte. După ce opresc si încerc din nou nu mai merge.
As vrea sa schimb cărbunii. Cum fac sa ii accesez?
Am încercat din exterior, dar iese doar arcul.
Salut! Ai reusit ceva? Am aceeasi problema si as vrea sa o rezolv fara sa schimb motorul! Multumesc!
Espressoman fresh
Bucuresti
(01-03-2023, 14:46)Andrei1980 Wrote: Salut,
Aceeasi problema o am si eu cu un LELIT Pl043mmi. O am de 10 ani. A mers fara probleme. Am inlocuit roata mare de nylon la un moment dat.
Am desfacut-o complet si curatat un pic carbunii, a luat-o , apoi iar nu mai vrea.
Am sunat la service dar nu inlocuiesc carbunii ci motorul cu totul. Ma gandeam sa iau niste carbuni oarecare sa-i ajustez la dimensiune si sa incerc asa. Daca nu, cumpar alt motor.
Salutare,
Am si eu un Lelit Pl 042 EM. Unde as putea sa gasesc o roata mare de nylon? Am aceeasi problema la rasnita de cateva zile. Nu mai invarte. Am desfacut, am curatat, si a mers o zi dupa care iar nu mai invarte. o sa incerc sa schimb roata si carbunii, poate reusesc sa rezolv problema asa. Multumesc!
Craiova
Roata se vede clar cand e dusa, dantura tocita/topita, sau aluneca pe ax.
Daca vizual nu observi asa ceva, nu are rost sa o schimbi.
Espressoman infocat
Timisoara
(04-04-2023, 15:42)mariusrazvan Wrote: (01-03-2023, 14:46)Andrei1980 Wrote: Salut,
Salutare,
Am si eu un Lelit Pl 042 EM. Unde as putea sa gasesc o roata mare de nylon? Am aceeasi problema la rasnita de cateva zile. Nu mai invarte. Am desfacut, am curatat, si a mers o zi dupa care iar nu mai invarte. o sa incerc sa schimb roata si carbunii, poate reusesc sa rezolv problema asa. Multumesc!
Ai rezolvat ceva cu carbunii?
Espressoman infocat
Oradea
29-08-2023, 15:55
(This post was last modified: 29-08-2023, 15:56 by steliantrifa.)
Salutare !
Nici rasnita mea nu mai invarte cafea prajire "light", desi cu prajire inchisa merge fara nici o problema...am sunat la service, mi-au spus ca trebuie sa-i schimb motorul, "e consumabil". Mi l-am comandat ieri - Noel Service. Azi mi-a ajuns. Am de desfacut 5-6 suruburi conform tutorialului de pe youtube...
Va scriu maine ce am reusit si daca motorul "a fost problema"!
LELIT 42 TEMD, KINU M47, HARIO V60 V1
Craiova
Daca citeai intai aici aflai ca 75% sanse sunt sa nu fi fost motorul in sine, ci roata dintata (135 lei) sau carbunii
De la reprezentanta un motor nou e mai mult de jumatate din valoarea rasnitei, cred...
Espressoman infocat
Oradea
29-08-2023, 20:55
(This post was last modified: 29-08-2023, 20:57 by steliantrifa.)
Am reusit sa schimb motorul. Merge muult mai bine, dar parca tot se "chinuie" cu prajirea deschisa din "ultima tura" care mi-am cumparat-o.
Greu sa-mi dau seama ce a fost de vina: de vreme ce merge mult mai bine, dar tot "invarte" greu prajirea deschisa...
O sa trec maine si pe la prajitorie sa vad si ce zic cei de acolo
(29-08-2023, 17:38)renatoa Wrote: Daca citeai intai aici aflai ca 75% sanse sunt sa nu fi fost motorul in sine, ci roata dintata (135 lei) sau carbunii
De la reprezentanta un motor nou e mai mult de jumatate din valoarea rasnitei, cred... 
Roata dintata arata impecabil...in schimb se vede un "sant" pe rotor. Carbunii arata si ei OK...nu prea cred ca as fi avut alta varianta decat cea de schimbat motor. Sincer sa fiu, i-am dat crezare tehnicianului de la service, care mi-a zis ca "trebuie schimbat motorul"....faptul e consumat...partial s-a rezolvat problema....
LELIT 42 TEMD, KINU M47, HARIO V60 V1
Craiova
Daca santul nu disparea cu cateva treceri de hartie smirghel mediu fina (400+/-), atunci ar fi fost o problema.
Pastreaza motorul vechi, poate il facem ca nou vreodata.