Espressoman infocat
Bucuresti
Bun, ușor frustrat de faptul că nu reușesc sa găsesc o sita dintr-asta Ascaso ce o recomanda toată lumea pentru al meu 41tem, și după ce am văzut în anunțul postat pe market, mi-a trecut zdravăna ideea de a modifica ambele portafiltre, atât cel bottomless cât și cel dublu, pentru a putea pune în ele site pe 58.
Este o idee buna ori ba? Am încercat sa găsesc ceva folosind funcția search dar nu am reușit.
Un strungar la care as putea face operațiunea asta am, acum nu știu costurile dar bănuiesc ca nu este o avere.
Exista ceva riscuri sau mai bine zis merita sa fac asta?
Merci:-)
:)
Voluntari
05-03-2022, 10:13
(Edited 05-03-2022, 10:36 by Pascalau.)
Folosesc de cativa ani sita IMS de 58mm pe 41TEM. Merge foarte bine. Modificarea este facuta de colegul @
hhanu. Din ce imi amintesc trebuie modificate atat portafiltrul cat si sita.
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...elit-41TEM
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic
Espressoman infocat
Constanta
Salut! Da se poate si pot spune ca merita. Am modificat acum cativa ani atat portafiltrul cat si sita pt un Lelit, un strungar decent poate face treaba asta destul de repede si la un cost rezonabil. E vorba de juma de ora de munca.
Singura ingrijorare ar fi faptul ca portafiltrul este din alama cromata si prin strunjire se pierde cromul din interior. Nu stiu cum si daca afecteaza in vre-un fel gustul, sau sanatatea alama expusa.
Aero...
Bucuresti
Pai in principiu se prelucreaza doar suportul sitei, nu ar trebui sa ajunga cafeaua pe acolo.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Espressoman infocat
Braila
07-03-2022, 23:13
(Edited 07-03-2022, 23:14 by Chiordiacul.)
Eu am cumparat un PF fara fund cel original si folosesc sita de la el cu un tamper de 58mm, nu am fost multumit de sita de la ascaso nu ma dat pe spate.
Nuova simonelli by mia/Lelit41 tem/Kinu simplicity/G-iota df-64/Hario drip pot woodneck/Gene cafe.
Espressoman infocat
Bucuresti
Mulțumesc pentru sfaturi. Pana la urma am luat o sita ims și aștept sa îmi ajungă. Renunț la ideea de vst, pt nivelul meu cred ca e suficient momentan iar mai încolo când o sa schimb mașinăria cu totul, pe 58mm, o sa trec direct la vst.
Home kit: Lelit Bianca V2, Eureka SD.
Remote kit: Staresso Mirage Pro, kinu m47 classic.
Fără zahăr
București
08-03-2022, 11:41
(Edited 08-03-2022, 11:57 by TVTVTV.)
(07-03-2022, 23:13)Chiordiacul Wrote: [...] nu am fost multumit de sita de la ascaso nu ma dat pe spate.
Iată o comparație dintre
perforațiile sitei Ascaso vs.
perforațiile sitei Lelit, cea care este livrată împreună cu PF-ul bottomless. Sunt poze personale; cu scuze pt. calitatea infectă (sunt trase cu telefonul).
Părerea mea e că Ascaso câștigă detașat la orice capitol, mai puțin atunci când vine vorba despre cantitatea de cafea cu care se poate folosi.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
Espressoman infocat
Bucuresti
Întrebarea mea este, unde găsesc de cumpărat ascaso în România la ora actuală?
Home kit: Lelit Bianca V2, Eureka SD.
Remote kit: Staresso Mirage Pro, kinu m47 classic.
Fără zahăr
București
Din câte știu eu, doar BS aduce modelul acesta de filtru. Poate are @
MyR un ETA pt. când are să fie din nou în stoc?
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic