Welcome Back Log In Create Account

Minipresso - Asa de amorul artei

Cat priveste calitatea continui sa am rezervele mele . Sunt curios legat de portabilitate. Nu este nevoie de apa calda pt al folosi ? Daca da atunci o sa am nevoie si de un fierbator / cana pt apa ? In cazul asta nu mai este asa portabil. Sigur e mai ok un ibrik/moka. Si mai bun ar fi un bacchi ,daca n-ar costa un rinichi :).

Reply
Fierbator electric, de marimea cat intra in pistonul de aeropress. Exista si la 12V.

La ibric/mokka cum fierbi apa?

Reply
Uite asa ! Si nu am nevoie de curent electric / fierbator :). Imi fac cafeaua si-n pădure .
https://youtu.be/6dsSykLdigs

Reply
Pe fierbatorul ala nu se poate fierbe apa pentru minipresso ? :s Huh

Sa inteleg ca ai gasit o metoda sa iti clonezi rinichii ? :D

Totusi, pana nu il gustam, nu avem garantia ca nu scoate tot ce scoate si o mokka ?... :s Huh
Cu aluminiul de care e plina constructia cum te impaci ?

Reply
Pai dc poti face la ibric poti face si minipresso, nu? Ai nevoie de apa fiarta, sursa de incalzire poate fi diversa.
Lelit Bianca V3, Flair 58, Niche Zero,  Kinu M47,  Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II

Reply
Deci ziceti ca-i mai bine sa incalzesc apa-n ibrik si apoi s-o torn in minipresso de plastic ? :
@Costa79 Felicitări pt noua achizitie. Astept cu nerăbdare o comparatie obiectiva ( daca e posibil :) intre Brewtus si minipresso .

Reply
Postam din plin ON-topic... adica, asa de amorul artei ;)

(25-11-2016, 14:09)Gheorghe Wrote: Deci ziceti ca-i mai bine sa incalzesc apa-n ibrik si apoi s-o torn in minipresso de plastic ? :
...

Mai bine decat ce ? :s Huh

(25-11-2016, 14:09)Gheorghe Wrote: ...Astept cu nerăbdare o comparatie obiectiva ( daca e posibil :) intre Brewtus si minipresso .

Vezi pagina precedenta, #49, ce parere a postat ovisod, si vezi ce are in semnatura

Reply
A aparut oficial si in Romania, 380 lei...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Pentru cei interesati... oferta ebay

A mai fost o oferta la care licitatia s-a terminat la 70 de euro. Poate aveti noroc...
In schimb mi s-a parut interesant acesta
https://www.youtube.com/watch?v=GSo0IjLBvY4

PS: Eu unul zic pas la tot ce presupune contact al apei fierbinti cu plastic sau aluminiu
Lelit Bianca V3// Compak E8 // Eureka Atom 64// Kinu m47 Phoenix // Cafflano Kompresso
History: Gaggia Classic, Isomac Venus, Eureka Mignon, Mazzer MiniE with SuperJolly burrs, Expobar Brewtus IV

Reply
(13-04-2017, 17:48)Lyvyoo Wrote: A aparut oficial si in Romania, 380 lei...

unde se gaseste in RO ?
DC Studio/Honne Home
PAST-Expobar Brewtus IV, Honne Home,CEADO E5P,ESPRO Tamper , Felicita Scale,IMS vs VST,Motta Distribution Tool
Lelit41TEM,Lelit43MMI

Reply
(13-04-2017, 22:05)MANU Wrote: ...
PS: Eu unul zic pas la tot ce presupune contact al apei fierbinti cu plastic sau aluminiu

Fara motiv, parerea mea...
Preparare in aluminiu, adica contact flacara da, ar fi un rezon, doar contact sub un minut, sub 100 grade, nimic chimic nu justifica asta.
Plastic... spune asta la milioanele de bebe carora li se prepara hrana in plastic... nu orice plastic ;) ... nu mai zic de echipamente de gatit la abur unde vorbim de minute in sir si abur sub presiune.
Din contra, as face tot grupul din plastic daca as fi in industria asta, si as si demonstra de ce este superior metalului.

Daca pui o intrebare la wacaco pe suportul online, care in minutul asta este activ, o sa ti se spuna ca nu e un import oficial.
Nu au dealer inregistrat in RO.
Puneti o intrebare despre service, si garnitura aia buclucasa care sare daca macini prea marunt sau tampezi excesiv ;) Va lamuriti rapid daca respectivi sunt de categorie teleshopping sau specializati pe produs.
Chiar adausul de peste 30% indica ca este o sursa dubioasa. Un dealer adevarat vinde in toata lumea la MSRP, care este de 60$. Nici daca adaugi TVA nu iese peste 300 lei.

(14-04-2017, 09:01)Yuki Wrote:
(13-04-2017, 17:48)Lyvyoo Wrote: A aparut oficial si in Romania, 380 lei...

unde se gaseste in RO ?

Reply
Artisan Coffee, trimiteti acolo sugestii de pret pt forum  :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Nu trebuie pret special pentru forum, un dealer autorizat respecta pretul de lista al firmei, care in EU este de 60 Euro, in care este inclus TVA-ul local. Comisionul si-l scoate din discountul de dealer, nu tripland TVA-ul ;)
Cel putin in domeniil in care am eu de-a face cu dealeri autorizati...

Reply
Ctscorner e tot al lor parca. Unele preturi sunt aberante: brewista kettle dublu fata de amazon, cold bruer triplu. Pfff
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
L-au clonat... o nimica toata :)

http://www.gearbest.com/home-gadgets/pp_597279.html

Reply
L-au băgat în istoria lumii.
Ce nu merita să facă înconjurul lumii, nu merita sa fie reprodus de Made in China.
Acum are și certificat de calitate. :)
Cafflano Kompresso, Clever Dripper, Kinu M47, Brewista Kettle.

Reply
Eu am cumparat minipresso-ul de la Wacaco in iarna si l-am tinut in cutie pana acum cand am plecat in vacanta si l-am pus la treaba. Fara sa ma sperie plasticul din care e facut l-am folosit la greu (4-6 cafele/zi). Gust foarte bun si pentru prima data de cand fac espresso am avut si crema [Image: banan.gif]. Cafeaua si rasnita carate si ele, bineinteles, dar nu e nici un efort. Pentru deplasari este o solutie buna.
Gaggia Classic / Kinu M38 si M47/ PF naked/7g IMS/LM-VST 14 g/Tamper inox 58 mm

Reply
Adica nu ai crema cu GC ?! :s Huh

Reply
(21-04-2017, 14:05)renatoa Wrote: Adica nu ai crema cu GC ?! [Image: confused.gif] [Image: huh.gif]

Nup [Image: confused.gif]

Reply
Daca tot nu mai sunt singur... hai sa schimbam niste impresii... :)

Cat de fin rasnesti? comparativ cu CG
Cat de tare tampezi ? Ai reusit sa o infunzi ?

Stii ca poate fi depresurizata? Ai incercat vreodata ? mie imi curge ceiutz, trebuie sa rasnesc ca de turceasca si sa tampez cu picioarele, ca sa-i opresc curgerea cand am depresurizat-o... drept care am pus arcul la loc.

Reply
(21-04-2017, 18:00)renatoa Wrote: Daca tot nu mai sunt singur... hai sa schimbam niste impresii... [Image: smile.gif]

Cat de fin rasnesti? comparativ cu CG
Cat de tare tampezi ? Ai reusit sa o infunzi ?

Stii ca poate fi depresurizata? Ai incercat vreodata ? mie imi curge ceiutz, trebuie sa rasnesc ca de turceasca si sa tampez cu picioarele, ca sa-i opresc curgerea cand am depresurizat-o... drept care am pus arcul la loc.

Pentru ca am folosit-o doar in deplasare 5 zile nu pot numi experienta si sincera sa fiu daca ma gandesc bine am cumparat jucaria citind aici ceva gen "fraier esti daca nu-ti iei" [Image: 24.gif] si cred ca aceste cuvinte iti apartin. Cand am primit-o mi-a parut un pic pripita decizia si nu am folosit deloc, deloc, pana acum, nici macar din curiozitate. Deci, setarea rasnitei a ramas aceiasi ca pentru GC doar ca sa vad diferenta, dar vreau sa ma duc cu ea un pic mai fin. Nu am reusit sa infund dar nici nu m-am omorat cu tampatul. Am observat ca masura cu care si tampez este un pic mica, asa ca eu am pus ceva mai multa cafea decat permite lingurita. Umplu sita si formez un con, dupa tampare coboara la jumatate. Nu am cantarit cafeaua pentru ca n-am avut cu ce dar cred eu ca am toate sansele sa fac o cafea excelenta cu el comparand cu ce beau acasa. Nici temperatura apei nu stiu care e, turnam imediat ce se desprindeau bulele de pe ceainic.
Si inca un aspect care m-a surprins, nu stiu de ce, acasa, cu aceiasi cafea si macinatura mi se pare foarte amara cafeaua iar pe minipresso o beau fara zahar si e perfect asa!
Acum vreau sa te intreb si eu daca e corect sa inceapa curgerea abia dupa 8-10 pistonari.

Reply
Da, este normal, amorsarea pompei.

Cand ai zis "...din iarna... 4-6/zi..." am ignorat partea cu tinut in cutie pana acum... :) si credeam ca esti mult mai experimentat decat mine, care il folosesc doar de 1-2 ori pe saptamana...

"Incurajarea" aia i-am adresat-o lui Liviu, care la fiecare deplasare se plange de cafeaua la aeropress :)

Reply
Eu m-am ferit sa tampez prea tare, sa zicem nivelez mai degraba. Dezavantajul major pe care il vad  e curatenia dupa si ca nu pot folosi 2 site deodata!
Din 7g cafea cate g de lichid obtineti? Eu pregatesc 2 cosuri ( 2x7g) dar dupa ce scot primul cos, neaparat tb sa clatesc dispozitivul. Am si rezervorul marit (accesoriu) , imi permite inainte de prima extractie sa incalzesc aparatul.
Gustul....ceva asemanator cu ce am obtinut acasa cand am uitat sa tampez!
Lelit Bianca V3, Flair 58, Niche Zero,  Kinu M47,  Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II

Reply
Nivelez la buza, si apoi tampez ... atat cat imi permite piticania aia de masura/tamper... o comprima cam 2-3 mm
Chiar daca nu as tampa eu, comprimarea asta se face la insurubare, poti vedea urma la demontare, cum a presat cafeaua acea ridicatura cu 3 buline.
Apropo de asta... in interior, in jurul acelui cilindru, exista un inel de cauciuc/garnitura.
Daca ai macinat prea marunt/tampat prea puternic, adica blocat... si tu insisti cu pompatul, ala intr-un final sare.
Il pui la loc fara probleme si data viitoare schimbi ceva la macinatura sau tampare.

Care e problema cu curatenia... :s
Poate daca il folosesti in padure, fara apa curenta... Huh
Dar si acolo, exista servetele... eventual umede.

Poti obtine cat doresti, te opresti din pompat la cantitatea dorita... Maxim iese cam 40, din 60 de apa in rezervor.

De ce musai sa clatesti dupa primul cos ? :s Huh

Reply
http://www.electronic-star.ro/KLARSTEIN-...282975.htm

Tot vine 1 mai. Site-ul este din Bratislava dar au și un nr de tel din București.
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO

Reply
Atentie, asta e clona china de care am scris mai sus !

Minipresso vero nu are subtierea aia de talie de domnisoara.

Asta nu inseamna ca nu poate fi bun, doar am avertizat pe cei amatori.

Reply
Mai apare ceva pe piata in curand pentru espresso portabil : 

https://www.facebook.com/cafflano/photos/a.786599181379324.1073741829.786578168048092/1360432897329280/?type=3&theater

Momentant e in testele finale, se pare.
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only) 

Reply
Sunt cel mai indicat tester, sa le dau telefonul meu ? :D

Reply
(22-04-2017, 16:09)Costa79 Wrote: Dezavantajul major pe care il vad  e curatenia dupa...

Se poate face şi asta, dar cu o şurubelniţă la îndemână: https://www.youtube.com/watch?v=TyNMwnAc-IY
Lelit 41TEM+43MMI+XMC013+PL100, IMS CI200, Ascaso filter, Motta 35cl+thermo.
Hario Skerton, Clever Dripper, AeroPress, French press, V60, Moka pot, cezve.

Reply
http://www.espressoman.ro/forum/Thread-A...9#pid66049

Nu pricep de ce vedeti necesara curatenie la nivelul asta...
Ati incercat sa puneti la gura si sa suflati in elementul de presurizare ? adica cel pe care sta cosuletzul cu cafea...
Daca faceti asta cu apa, in 3-4 suflari este curatat acceptabil ca sa nu fie nevoie sa recurgeti la giumbuslucul din clip.
Sau daca ati facut manevra asta, pai macar nu mai montati arcul la loc, adica il depresurizati total, si treceti la cafea macinata espresso si la tampare ca la carte, cu toata forta. ;)

(29-04-2017, 02:02)Baldur Wrote:
(22-04-2017, 16:09)Costa79 Wrote: Dezavantajul major pe care il vad  e curatenia dupa...

Se poate face şi asta, dar cu o şurubelniţă la îndemână: https://www.youtube.com/watch?v=TyNMwnAc-IY

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)