Am avut si eu azi ocazia sa beau un shot facut cu minipresso-ul lui @
renatoa, facut chiar de el.
Din punct de vedere al gustului mi s-a parut ok, rezultatul este un espresso.
[Image: smile.gif]
Am facut un singur shot, pe care nu l-am cantarit ca sa vedem exact si un brew ratio, dar a fost un lungo, prea lungo totusi pentru gustul meu (obisnuit cu aprox. 42g de lichid din 21 de cafea, in functie de cafea).
Am utilizat o cafea prajita sambata trecuta, deci nedegazata suficient. Lichidul rezultat a avut ceva crema, nu atat cat ar fi putut rezulta dintr-o cafea atat de proaspata.
Am avut senzatia de cafea subextrasa, fara prea mult corp, dar per total shotul nu a fost rau.
Cred totusi ca acea crema vine dintr-un soi de presurizare, dar nu sunt insa convins de asta, mai trebuie testat.
Cu un pic de exercitiu si un shot cantarit, rezultatul o sa fie sigur mai bun.
Per total as zice ca o cafea facuta cu acest minipresso seamana cumva cu o cafea facuta de un espressor automat, shotul rezultat e aproape de acel nivel.
Pentru costul pe are il are, usurinta in utilizare si curatare cred ca e foarte interesant pentru vacante sau chiar si pentru locatii unde nu ai un espressor si iti doresti espresso.
Atunci cand nu am espressorul eu fac de obicei V60, imi place mai mult decat Aeropress-ul.
Dar pentru vacante/variatie cred ca o sa-mi cumpar si eu un minipresso.