O am si eu de aprox. 1 luna. Sunt foarte multumit de ea pana acum, mica, constructia solida si isi face treaba.
Din pacate nu are marcaje pe acel inel care se roteste pentru a-ti nota gradul de macinare in functie de tipul cafelei.
Am vazut pe forumuri pe afara ca unii si-au printat un inel cu gradatii si l-au lipit, dar mie mi s-a parut mai simplu sa fac unul din dintii rotitei negru cu un marker si sa-mi notez gradele de rasnire in functie de pozitia acelui dinte.
Legat de retentie este cu siguranta aceeasi ca la orice rasnita asemanatoare, Lelit, Ascaso etc.
Am observat ca la prima rasnire pe orificiul unde iese cafeaua, ramane cafea acolo si orificiul devine mai mic, cafeaua aderand la pereti.
Dupa prima utilizare, in rest, orificiul ramane constant, iar cafeaua ce a ramas aderenta la pereti nu este antrenata, am urmarit acest lucru, ceea ce face ca toata cafeaua pe care o obtii sa fie practic proaspat rasnita, aproape toata, mai ramane cea de pe mijlocul orificiului, dar este cantitate foarte mica.
Am masurat in repetate randuri 18 gr puse, 18gr obtinute, sper sa se inteleaga ce am vrut sa explic mai sus.
Drept urmare nu ma chinui sa inlatur cafeaua ramasa pe marginea orificiului, decat 1 data pe luna, ba chiar ma gandesc daca nu ar fi ok sa pun un material de adaos sa micsorez chiar eu acel orificiu pe marginea caruia cafeaua tinde sa stagneze.
In rest sa vedem fiabilitate in timp, dar nu prea imi fac griji, se comporta foarte bine pana acum.