25-02-2026, 17:22
Si Iphone-urile, televizoarele, laptopurile si alte gadgeturi mai complexe decat o rasnita sunt ..chinezarii :D
Linea Micra | MK E 64 ws
|
Mahlkonig e64 Ws
|
(25-02-2026, 17:07)MagicPenguin Wrote: Asta ma sperie si pe mine si la Mazzer si la Fiorenzato, dar in acelasi timp si despre MK tipa lumea ca e "chinezarie".
(25-02-2026, 17:07)MagicPenguin Wrote: Asta ma sperie si pe mine si la Mazzer si la Fiorenzato, dar in acelasi timp si despre MK tipa lumea ca e "chinezarie".
(27-02-2026, 22:12)alex368 Wrote: Cred ca ar fi asteptari nerealiste sa primesti o E65w mai mica la aproape 1/3 de pret. Nu am experienta cu foarte multe rasnite, dar as spune ca atat din punct de vedere tehnic, usurinta de curatare, design si calitatea constructiei este clar peste x54, Este clar un upgrade pentru mine de la Libra, Ca si ergonomie, si placerea de a o folosi este peste Niche(fiind semnificativ mai complexa).
Am citit si eu toate parerile pro si contra inaintea achizitiei, si nu regret alegerea facuta. Intr-adevar mai sunt mici hibe care apar la orice produs nou creat de la zero(mai ales cele produse in astfel de cantitati reduse), dar se rezolva pe parcurs fiind predomintant vorba de soft.
(27-02-2026, 22:32)alex_b Wrote: Am tot vazut review-uri in ultima vreme , apar tot mai multe. O parte mare din ele adreseaza provenienta din china si nu stiu daca e adevarat ca ar fi un model facut de alta companie chineza si doar reciclat ca mahlkonig? Foarte mult hate pe partea asta, sincer ca pachet tehnologic mi se pare greu de egalat momentan la banii astia, acuma ramane de vazut cum se vor acomoda fanaticii puritani cu partea chineza
(27-02-2026, 22:12)alex368 Wrote: Cred ca ar fi asteptari nerealiste sa primesti o E65w mai mica la aproape 1/3 de pret. Nu am experienta cu foarte multe rasnite, dar as spune ca atat din punct de vedere tehnic, usurinta de curatare, design si calitatea constructiei este clar peste x54, Este clar un upgrade pentru mine de la Libra, Ca si ergonomie, si placerea de a o folosi este peste Niche(fiind semnificativ mai complexa).
Am citit si eu toate parerile pro si contra inaintea achizitiei, si nu regret alegerea facuta. Intr-adevar mai sunt mici hibe care apar la orice produs nou creat de la zero(mai ales cele produse in astfel de cantitati reduse), dar se rezolva pe parcurs fiind predomintant vorba de soft.
(28-02-2026, 00:36)MagicPenguin Wrote:(27-02-2026, 22:12)alex368 Wrote: Cred ca ar fi asteptari nerealiste sa primesti o E65w mai mica la aproape 1/3 de pret. Nu am experienta cu foarte multe rasnite, dar as spune ca atat din punct de vedere tehnic, usurinta de curatare, design si calitatea constructiei este clar peste x54, Este clar un upgrade pentru mine de la Libra, Ca si ergonomie, si placerea de a o folosi este peste Niche(fiind semnificativ mai complexa).
Multumesc! Chiar ma ajuta mult si ma linisteste parera ta. Ai avut vreun update de FW pana acum? Sunt curios daca e simplu/rapid de facut. Unde ai gasit cel mai bun deal pentru ea?
(27-02-2026, 22:32)alex_b Wrote: Am tot vazut review-uri in ultima vreme , apar tot mai multe. O parte mare din ele adreseaza provenienta din china si nu stiu daca e adevarat ca ar fi un model facut de alta companie chineza si doar reciclat ca mahlkonig? Foarte mult hate pe partea asta, sincer ca pachet tehnologic mi se pare greu de egalat momentan la banii astia, acuma ramane de vazut cum se vor acomoda fanaticii puritani cu partea chineza
De acolo si indoielie mele... Pe hartie pare the sweet spot in categoria GBW, dar intr-un mod ciudat influencerii dau in ea masiv. E ciudat. De obicei marketingul merge altfel... In prima faza se da acces la produs influencerilor "de casa", iar acestia lauda produsul pana la luna si inapoi. Aici atacul aproape ca pare dirijat de competitie la cat de intens e. E greu sa mai crezi opinii neargumentate din online si fix aici este valoarea acestui forum dpmdv.
(28-02-2026, 09:03)adiszep Wrote:(27-02-2026, 22:12)alex368 Wrote: Cred ca ar fi asteptari nerealiste sa primesti o E65w mai mica la aproape 1/3 de pret. Nu am experienta cu foarte multe rasnite, dar as spune ca atat din punct de vedere tehnic, usurinta de curatare, design si calitatea constructiei este clar peste x54, Este clar un upgrade pentru mine de la Libra, Ca si ergonomie, si placerea de a o folosi este peste Niche(fiind semnificativ mai complexa).
Cantități reduse? La e65w??? E65s, varianta fără cantar a-a vândut “în draci”. Vezi câte cafenele de specialitate au e65s sau acum varianta cu gbw și vei fi surprins… se face update de soft sigur foarte facil.

![[Image: Z5ZMnIS.jpeg]](https://i.imgur.com/Z5ZMnIS.jpeg)
![[Image: 5c4eaGz.jpeg]](https://i.imgur.com/5c4eaGz.jpeg)
![[Image: ZrrQgRg.jpeg]](https://i.imgur.com/ZrrQgRg.jpeg)
![[Image: p2DMcIU.jpeg]](https://i.imgur.com/p2DMcIU.jpeg)

(11-03-2026, 11:47)bx3m Wrote: Nu am niciuna dintre problemele mentionate de alti useri, cum ar fi ca se misca pe masa, ca se misca palnia, etc. Absolut nicio problema!
(11-03-2026, 18:25)MagicPenguin Wrote:(11-03-2026, 11:47)bx3m Wrote: Nu am niciuna dintre problemele mentionate de alti useri, cum ar fi ca se misca pe masa, ca se misca palnia, etc. Absolut nicio problema!
Parca am vazut intr-un video ca are data fabricatiei pe cutie sau pe eticheta ei? Sunt curios daca e lot mai nou si au facut ceva imbunatatiri. De la ce magazin este cumparata?
(11-03-2026, 18:25)MagicPenguin Wrote:(11-03-2026, 11:47)bx3m Wrote: Nu am niciuna dintre problemele mentionate de alti useri, cum ar fi ca se misca pe masa, ca se misca palnia, etc. Absolut nicio problema!
Parca am vazut intr-un video ca are data fabricatiei pe cutie sau pe eticheta ei? Sunt curios daca e lot mai nou si au facut ceva imbunatatiri. De la ce magazin este cumparata?
(11-03-2026, 22:00)alex368 Wrote:(11-03-2026, 18:25)MagicPenguin Wrote:(11-03-2026, 11:47)bx3m Wrote: Nu am niciuna dintre problemele mentionate de alti useri, cum ar fi ca se misca pe masa, ca se misca palnia, etc. Absolut nicio problema!
Am facut eu ceva research, si deocamdata tot ce e pe piata e din primul lot produs in 11/2025.
Unitatea lor de prezentare era un prototip cu mici diferente, textul de pe capacul de sub hopper, si 2 suruburi pt furca in loc de 1.
La noi din ce stiu se poate cumpara doar de la Artisan(importatorul oficial)
(11-03-2026, 22:00)alex368 Wrote: Am facut eu ceva research, si deocamdata tot ce e pe piata e din primul lot produs in 11/2025.
Unitatea lor de prezentare era un prototip cu mici diferente, textul de pe capacul de sub hopper, si 2 suruburi pt furca in loc de 1.
(12-03-2026, 11:45)bx3m Wrote: 15.11.2025, deci primul lot. Am unitatea cu numarul 244, iar colegul @alex368 are 241 :))
(12-03-2026, 11:45)bx3m Wrote: Yep, se gaseste doar la Artisan in Romania. DIn afara nu stiu, dar la ei pe site este out of stock.
(12-03-2026, 16:00)MagicPenguin Wrote: Haha! Ce tare! Grinder brothers! :))
Quote:For the SSP Lab Sweet (Cast) burrs, SSP Grinding Solution explicitly recommends a motor speed range of 500 to 900 RPM to optimize flavor clarity, body, and sweetness.
Recommended RPM by Brewing MethodFilter / Pour-Over: 500 – 700 RPM works best to minimize unwanted fines and maximize flavor separation.
Espresso: 600 – 900 RPM (or up to 1,200 RPM depending on your grinder model and bean roast) helps balance body and extraction speed. Operating lower (around 500–600 RPM) cleans up the cup profile if you find the shot too muddy
(20-08-2026, 11:34)bx3m Wrote: Dragilor, mi-am calcat pe inima si mi-am comandat SSP Sweet Lab V3 Red Speed, o sa dureze ceva sa ajunga, vin din UK, doar acolo am gasit. Am emotii