Hello There, Guest! Login Register


MCE Start

#1
Vreau sa imi deschid o cafenea si primul lucru l-a care m-am gândit a fost espressorul. Am găsit un MCE Start, arată binisor si nu costa mult 1200e cu tot cu rasnita de cafea. Vreau sa stiu ce părere aveți voi, eu nefiind foarte informat despre piața espressoarelor.
 
Reply
#2
Nu am vazut mare lucru despre acest expresor la o cautare rapida. Incerca sa gasesti ceva review-uri unde masina a fost folosita in regim comercial.
Pentru o cafenea care doreste sa ofere o cafea cat de cat decenta m-as gandi totusi la altceva. Si la o rasnita decenta, nu ai zis ce rasnita vine cu aparatul la 1200e.
 
Reply
#3
De ce nu încerci un La Spaziale ca espressor ? Cele profesionale, cu două sau trei grupuri ?
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)
 
Reply
#4
Nou 1200E si rasnita bonus din partea producatorului timisorean? Sau ai gasit vreun SH "revizionat"?

Rasnita ti-as recomanda K30-urile de la SCAE Romania, mai ales ca au si cutitele schimbate si doar 20.000 de shot-uri in training.

Ce buget final ai  si cum vrei sa le iei, noi sau sh?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#5
Espressorul e revizionat,unul nou am vazut la 12000. Nu m-am gândit la buget încă, vreau sa imi fac o idee. Aparatele as vrea sa fie noi, nu prea am încredere in SH. Rasnita as vrea una automata, sa fie cafeaua măcinată pe loc, nu sa stea măcinată câteva ore.
 
Reply
#6
??? Pai o macina cand are comanda de la client...
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#7
Eu lucrez la un restaurant unde dam peste 1,5 kg de cafea zilnic. Avem o rasnita de cafea Gaggia md58 compact, nu imi place cum sta cafeaua măcinată in recipientul ala. Vreau sa fie măcinată pe loc.
 
Reply
#8
Tot timpul cineva recomanda numai si numai espressoare si rănite care au reduceri pt acest forum....oare are comision sau sunt chiar bune si sunt recomandate din suflet?

Nu-ți lua nu știu ce espressor pt ca este mai bun lelit sau gaggia....nu-ți lua nu știu ce rănită ca e mai buna vario celelalte sunt varza

Hai frate ca totul e pe fata...mai sunt si alte espressoare si rănite pe lumea asta
 
Reply
#9
Dupa ce vei cheltui suficient cat sa acoperi lipsa de informare, aici vei ajunge. Recomandarile de aici sunt sincere, le accepti gratuit, sau le descoperi singur dupa multe cheltuieli neinspirate. Multi au ajuns la aceasta concluzie  Fa propuneri si poate ajuti pe cei in cautare de aparate. Cei cu experienta nu se incanta asa usor la 3 luminite, o autocuratare, sau mai stiu eu. Uimeste-ne!
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#10
Nu lua in seama pe "astia" cu semnatura pe 3 randuri Tongue

Se cheama disonanta cognitiva, e boala cu patalama, au dat bani gramada si acum ii roade indoiala, incearca sa se autojustifice Tongue
https://en.wikipedia.org/wiki/Cognitive_dissonance
 
Reply
#11
Vladdd, e un forum liber, poti interveni oricand cu sfaturi mai bune.... Altfel limita troll-ului e subtire
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#12
(04-08-2015, 08:41)Vladddd Wrote: ...mai sunt si alte espressoare si rănite pe lumea asta


Ai perfecta dreptate si nimeni nu te poate contrazice.......atata timp cat nu ai tinte precise in legatura cu locul in care vrei sa ajungi in directia gustului cafele pe care o consumi zilnic.

Pentru cei pentru care cafeaua este doar un tic sau un reflex de dimineata sau un mod de a mai face sa treaca ceva timp intr-adevar e mare gradina cu expresoare, rasnite si alte echipamente, Unele sunt mai automate decat altelele sau mai luminate sau mai aspectuoase mai ieftine sau mai scumpe.  

Toate sunt capabile sa livreze ceva in ceasca sau sa sparga niste boabe.
Doar cateva pot sa ofere satisfactia unui gust adevarat de cafea .
Ca sa ajunga cineva sa stie care este acest gust adevarat ar trebui sa cunoasca multe alte gusturi si aspecte ale cafelei ca sa poata identifica, sa recunoasca care este gustul original si adevartat al boabelor corect preparate.

Ei si aici ajungem la prepararea corecta.
Asa cum si pentru mancare avem optiunea fast food, sau a semipreparatelor excesiv procesate pe care doar le aruncam, acasa, la microunde dar si varianta sanatoasa , care implica mai multa atentie dedicare timp si informare asa si in domeniul cafelei posibilitatitle sunt multiple.

Majoritatea celor de pe acest forum am ales pentru cafea varianta echivalenta mancarurilor sanatoase. 
Multi dintre cei de aici sunt la nivel de shef si nu mai au mult pana la sortul de master sef la ei acasa.

Si atunci de ce crezi ca din aceasta pozitie nu se pot face recomandari sau nu se pot da sugestii?
Si tu poti sa faci acest lucru !
Impartaseste-ne experientele tale in ale cafelei si daca ai lucruri frumoase, bune de spus vei vedea, cu siguranta , ca vom fi bucurosi sa invatam din ele.
Toti de aici ne dorim gustul perfect. Noi stim ca acesta exista doar ca mereu am observat ca ceea ce am baut azi este mai bun ca ieri si ne asteptam că maine vom bea ceva mai bun ca azi .

Revenind, personal am avut si Lelit si Expobar si MDF , Vario si am acum aparatele din semnatura.
Chiar pot sa prezint argumente pro si contra unui aparat sau al altuia si sa sprijin astfel o persoana interesata sa cumpere in cunostinta de cauza ! 

Mi-am sfatuit multi prieteni si cunostinte ce sa cumpere si nu am facut-o pentru vreun comision.
Astazi un prieten drag mie a platit peste 2000 de euro pentru dotarea care sa il ajute sa bea ceea ce a descoperit, de o saptamana, ca este cafea advarata.
Multumirea ca am ajutat pe cineva sa se bucure de ceva ce ii place este suficienta .

O zi minunata !
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)