Welcome Back Log In Create Account

MAN vs Machines - Paolo Dalla Corte in RO + Marea competitie de Latte Art Throwdown

[Image: IC7y9Xw.jpg]

Inainte de Bucharest Coffee Festival, in aceeasi locatie practic, ne asteapta un eveniment tare frumos la care sper sa avem si cat mai multi espressomani tehnici, pentru ca discutiile de aici de pe forum ar putea fi translatate foarte usor "direct la sursa", adica face to face cu inventatorul si fondatorul brand-ului Dalla Corte. 

In partea a doua incepe marea competitie de Latte Art Throwdown, unde iarasi sper sa avem macar cativa espressomani inscrisi, pe langa multitudinea de baristi deja anuntati. Va fi un concurs de talente caci avem destule, dar si unul de atmosfera, de show, cu DJ (probabil de la Silver Church), MC (  Angel  ) , iar pentru spectatori, (si) la insistentele mele, bere artizanala, chiar gratis. Nu formatia, berea.

---------------------

Comunicatul integral al evenimentului aici:   

Vă invităm la un nou eveniment marca Taste Crafters, “MAN vs MACHINES”, dedicat oamenilor din industria cafelei. Anul acesta vom avea invitați de marcă ce vor împărtăși cu noi experiențele din cariera lor: DAN IOAN BACAINTAN, românul ajuns campion CIGS 2018 în Italia și PAOLO DALLA CORTE, fondatorul și inventatorul tehnologiilor avansate ale espressoarelor Dalla Corte Espresso Systems.
Finalul evenimentului va fi rezervat unui LATTE ART THROWDOWN prietenos, cu muzică, vin, bere și relaxare.

CÂND: miercuri, 9 mai 2018, ora 18:00
UNDE: în superba “Cafenea” de la Hanul Gabroveni
CINE: bariști, proprietari și manageri de cafenele și restaurante, oameni din industria cafelei
ACCES: exclusiv printr-o confirmare la: razvan@tastecrafters.ro sau 0722262005. NUMARUL DE LOCURI ESTE LIMITAT ȘI CONFIRMAREA ESTE OBLIGATORIE.

AGENDA EVENIMENTULUI
• Drumul unui campion : DAN IOAN BACAINTAN, Campion Coffee In Good Spirits Italia 2018, Head Barista Kaffein Specialty Coffee Shop London 2014-2017
by Dan Ioan Bacaintan

• Viitorul în tehnologia espressoarelor:
by PAOLO DALLA CORTE

• LATTE ART THROWDOWN: avem 2 espressoare MINA back2back pe care bariștii vor încerca să le “îmblânzească” pregătind laptele perfect pentru latte art. Câștigătorii vor primii premii consistente de la Dalla Corte, Taste Crafters și partenerii evenimentului.
by Various Local "Latte Artists"

Espressoarele Dalla Corte – noul DC PRO XT și MINA – vor putea fi studiate și testate la eveniment. Tehnologii noi, precum reglarea independentă a debitului per grup, flow gravimetrics (setarea fără cântar a debitul în ceașcă) sunt disponibile pentru test.

Sala Cafenea, Hanului Gabroveni: str. Lipscani 84-90 (Centrul Istoric, Arcub)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Insistent cum sunt, am aflat ca berea servita la eveniment de catre crafterii de la Three Happy Brewers va fi Australian Pale Ale   :3:  Face cinste mr. Paolo :))

Dar le-am transmis berarilor sa aduca si cateva baxuri pentru a putea cumpara "la pachetel pt de dimineata"
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Colegi,

Cine vine maine la event?
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2

Reply
E poimaine
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Numai maine nu-i miercuri :) 
Am auzit vreo 6 colegi...

Reply
:06: Multam. Miercuri pe 9 mai
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2

Reply
Eu vin!!! :)
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
Incepe la ora 19 din ce am auzit, dar anuntandu-se multi, mai bine veniti de la 18.30 daca puteti.
Paracare va recomand in spatele pietei Sf. Gheorghe, in zona clubului Kulturhaus, apoi veniti pe jos putin prin pasajul subteran si iesiti chiar la Hanul Gabroveni.
Sau mai bine lasati masina acasa ca e berea craft buna :)

Reply
Cum s-a terminat competitia pana la urma?
Lelit Bianca, Bentwood, Macap MXD Xtreme Chrome, Niche Zero, Comandante C40 MK4 Nitro Blade, Aergrind, Aeropress, V60 02
Aillio Bullet R1 V2, Ikawa Home v1

Reply
(11-05-2018, 14:07)Beowulf Wrote: Cum s-a terminat competitia pana la urma?

A castigat Adi Iaslau de la Steam, cel care m-a scos pe mine :)
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply
A castigat Adi si un Dalla Corte Mini oferit adhoc de Paolo si un weekend la munte oferit de sponsorul cu lapte :) ( care e din Brasov ) 

Multumesc si espressomanilor care au participat, sper ca data viitoare sa avem mai multi participanti. Iar Liviu a facut o atmosfera de neuitat :)
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only) 

Reply
Felicitari @RavanMB pentru organizare, a fost unul dintre evenimentele super tari de cafea pe care orice oras si-l doreste. Foarte multi din Horeca, barista, pasionati home, intr-un mix de oameni ce socializau in continuu pe tema cafelei si aparatelor. 

Pe de alta parte, astfel de evenimente ma imping de la spate sa depun eforturi serioase pentru a face si noi evenimente "interne" mai mari, caci avem toate ingredientele.

Referitor la invitatul special, eu unul am simtit ca o prezenta atat de importanta ca si Paolo Dalla Corte a fost ... menajat cumva, cei prezenti fiind destul de timizi in a-l lua la intrebari pe teme tehnice. Eu chiar am avut mult de treaba si abia la final l-am prins putin dar era frant de oboseala caci venise din Italia chiar in ziua aceea si deja se facuse miezul noptii cand sa-l intreb si eu ceva. Mi-a explicat cate ceva despre grupul E61 :) despre care a spus ca nu e nicidecum mort, desi ei nu mai fabrica asa ceva, lucru care m-a impresionat. Nu stiu  @rdumitrescu ce a mai discutat ca si posesor de Mina cand l-a prins la 'interviu". As fi vrut sa-l avem intr-un dialog cu 6-7 espressomani si sa "discutam discutii" pur si simplu, mai ales din prisma faptului ca e o punte intre "epoci" (tatal sau a stat in spatele proiectarii grupului E61) si am fi putut aborda mai multe subiecte. Next time... 

Data viitoare as pune si boxe pe laterale pentru ca se vorbeste mult in public din cauza ca sunetul nu ajunge clar si puternic in spate. De asemenea, as face cumva si o ramificatie separata a evenimentului, tip workshop, unde oameni din industrie sau din home barista, in numar mic, sa poata discuta tehnic cu Paolo, sa se bea cafea foarte buna, se prezinte scheme etc. Probabil daca face @razvanMB treaba buna in Romania, Paolo va reveni curand :) 

Apoi intrecerea de latte art 1 la 1 a fost partea de condiment si de show, cu aproape 40 de inscrisi, cu Raducanu si bogdan_geor eliminati din prima runda :) ( precizez ca @RaduCarutasu s-a grabit sa plece caci iesea cu scantei daca se baga :) ), dar si cu alti barista cunoscuti gen Vlad Buda, Mihailov, Ionut 2 minutes etc. eliminati unul cate unul. Daca se anunta espressorul ca si premiu de la inceput, se inscriau si mai multi cu siguranta dar a fost o sclipire spontana prin semifinale, cand datorita atmosferei tare frumoase italienii au anuntat ca vor scoate un Dalla Corte Mini din joben pt castigator. Si da, Adi de la Steam a castigat, vom vedea in pozele colegului @rdumitrescu mai exact, pe care le asteptam cuminti.

Eu nu am nevoie de anabolizante ca sa vorbesc la microfon dar astrele s-au aliniat si cei de la Three Happy Brewers au venit si au facut cinste cu doua butoaie de bere...gratis, dintre care unul de Australian Pale Ale, extrem de racoritoare si de aromata, o bere craft adevarata la care ne-am grupat si noi espressomanii si am luat 80 de sticle :)  

Un eveniment la superlativ cum putine se intampla in Romania! Bravo!

Reply
Da, asteptam cu interes pozele lui Radu, o sa fie si un video. 

Apoi, legat de partea tehnica, datorita formatului, mixului de invitati si orei tarzii a fost imposibil sa intram in detalii tehnice. Insa in toamna vom avea un seminar strict tehnic, unde vor fi disecate noile.tehnologii de profilare a debitului disponibile pe Mina si pe noul DC PRO. Atunci espressomanii pasionati vor avea ocazia sa se informeze si sa intrebe detalii legate de sistemul hidraulic. In mod cert vom avea un invitat competent de la Dalla Corte, mi ar placea sa fie Paolo din nou, ar fi extraordinar, probabil nu va fi posibil. Sper ca poate fiul sau Pietro care e responsabil de programarea si algoritmii folositi de Dalla Corte. Cum.stim mai.multe vom.anunta.

Reply
Multumita colegului Radu Dumitrescu, avem niste poze superbe de la evenimentul Man vs Machine :

https://www.facebook.com/pg/tastecrafters/photos/?tab=album&album_id=633026360369570

Multumesc celor care au fost prezenti, a fost un eveniment reusit si pe viitor sper sa putem sa l reeditam.

Reply
Mai ce mana are baiatul asta, nu stiu unde l-ai gasit :)

Reply
Bea cafea buna si ii sporeste talentul :)

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)