Hello There, Guest! Login Register


Poll: Ati dori impunerea automata a unei limite de postari zilnice in forum?
You do not have permission to vote in this poll.
Nu, nu ar face bine forumului, fiind o masura comunista ori prea dura
31.91%
15 31.91%
Da, sunt de acord si cred ca este necesara pentru un continut mai concentrat
29.79%
14 29.79%
Si da si nu. Pe de o parte limitam dreptul la libera exprimare, pe de alta parte doresc mai mult continut relevant
38.30%
18 38.30%
Total 47 vote(s) 100%
* You voted for this item. [Show Results]

Limita postari per zi? Sondaj

#1
Nu este pentru prima oara cand mi se sugereaza sa pun o limita de postari zilnice pentru fiecare user, cu scopul de a inclina mai mult balanta dinspre cantitatea de informatie spre calitatea ei.

In principiu nu pot spune ca sunt de acord neaparat, nefiind adeptul limitarilor ori cenzurii in forum, dar exista contraargumentul unor topicuri mult mai aerisite pe home barista spre exemplu, si a unui efort necesar de a ne sintetiza mai mult ideile si a scrie mai putin si la obiect decat scurt, des, troll etc. 

As vrea un vot masiv pe aceasta tema in sondajul deschis in acest topic si eventual argumente si contraargumente.
Poate o astfel de masura sa aduca mai mult continut relevant in forum decat in prezent? La modul la care te vei gandi ca ai doar X interventii pe zi maxim si mai bine conservi cartusele decat sa le tragi fara tinta. Sau din contra, aceasta limitare ar aduce o frica de a mai posta si drept urmare s-ar urmari mai rar forumul caci si asa " te impiedica astia sa scrii cat vrei"?  Sau e un echilibru ok, in X postari gasind destul loc pentru a scrie opinii mai bine articulate si cantarite?  

Nu dati cu pietre, nu va simtit vizati, e doar o intrebare recurenta din partea altor colegi, iar ca la orice referendum, cand exista semnaturi suficiente, se poate merge mai departe cu intrebarea. Daca mai aveti si alte propuneri de sondaje, astept PM.

Voturile sunt secrete.
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
#2
Cu 7 nu limitezi pe nimeni, exista un singur user cu o medie de peste 4 postari pe zi, banuiesti cine ... Big Grin
Cativa luati la intamplare din top 10 au media de sub 4 postari pe zi.
 
#3
Nu am facut clasamente, nici nu stiu daca pot vedea statistici generale in acest sens.
Voi inlocui 7 cu X. Aia ar fi alta problema separata, cu nr. exact

Ma intereseaza ce pozitie au espressomanii pe aceasta tema...
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
#4
Nu neaparat ca e comunista sau e dura, dar atat timp cat se posteaza la subiect, chiar daca cu o calitate mai scazuta, pot fi informatii pe care unii dintre noi sa nu le stie sau sa le considere utile. 

Nu prea am vazut forumuri cu limitari de postari pe zi.

Deci eu zic NU!
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | M47 brew | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero
 
#5
(07-12-2018, 16:21)Lyvyoo Wrote: As vrea un vot masiv pe aceasta tema in sondajul deschis in acest topic si eventual argumente si contraargumente.

... Eu sunt pentru o limitare a postarilor , intrucat sunt useri care nu au ce spune si nici ce arata .... deci nu sunt productivi  ... dar se baga / se leaga de toate topicurile , pe care altii colegi le deschid tocmai pentru a afla info. utile ... altfel , de batut apa ' n  piua , se poate bate si in alta parte ... iar eventualele polemici se pot rezolva si in afara gradinii forumului ...
     Pentru projecte mai ample - constructive -  precum si alte discutii - gen achizitii de grup - se mai poate face un rabat , dar cam atat ... ( e doar parerea mea )
     
     Justificare :   -  Cunosc colegi , care sunt o mina de aur in materie de cunostintze tehnice ptr. forum dar, care sunt bruiatzi sistematic , de catre altii care nu au altceva mai bun de facut ... decat sa bazaie ca mustele intre geamuri ... Big Grin ...
Pavoni | Strega | Bosco | Honne | Olympus | MK III | Gene ...
 
#6
Nu cred ca e o masura buna limitarea. Pentru mine, valoarea principala a acestui forum nu sta in informatii tehnice despre espresso, ci intr-un anumit simt al comunitatii dat de apropierea virtuala a unor oameni cu aceleasi interese. Ca se mai arunca uneori cate o chiftea, nu pica cerul...
Ar fi afectati si nou-venitii, acum primesc sfaturi de la userii implicati, desi acele lucruri s-au spus de multe ori pe forum, o interdictie ca cea discutata aici ar inhiba, cred eu, implicarea unor useri la sfaturi de cumparare.
Mazzer Mini E + SSP brew, Niche, ECM Classika PID + robinet
 
#7
Nu e un mai simlu un regulament cu reguli de bun simt si o arie libera unde se poate discuta "filozofic" despre tot felul de prostii? 

In afara de cateva topicuri care se maresc constant, in rest e o redundanta de intrebari din ciclul " ce pot sa iau cu atat", " care e mai buna dintre x,y sau z" etc.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
#8
Personal nu am mai auzit de astfel de limitări pe alte forumuri.
Dacă s-a ajuns la discuția aceasta, înseamnă că sunt utilizatori deranjați de comportamentul altora, iar cineva nu se "integrează" în comunitate.
Nu ar trebui să fie limitați toți utilizatorii doar pentru că sunt considetați unii problematici.
Se poate face cum este pe alte forumuri, un regulament puțin mai detaliat unde se precizează regulile, care se adaptează pe parcurs desigur. Un regulament care să conțină și un sistem de avertismente și infracțiuni după gravitatea lor pot avea puncte(pentru offtopic, post hunting, trolling, flame, insultă etc.). Iar la un anumit număr de infracțiuni/puncte se primește BAN temporar eventual pentru a se acorda o a doua șansă și apoi permanent dacă nu există altă soluție. Utilizatorii "cu probleme" care revin cu clone, sunt de cele mai multe ori depistați ușor(nu-și schimbă năravul).
Avertisementele și infracțiunile să se poată anula după o anumită perioadă, pentru comportamentul utilizatorului.
Nu știu ce permite platforma folosită pentru forum, dar dacă se poate, eventual ar mai fi și opțiunea ca la anumiți utilizatori să fie posturi aprobate/moderate înainte de a apărea pe forum, blocare de pe anumit topic unde exagerează respectivii etc.
 
#9
Eu sunt 100% pentru limitarea postarilor si pentru orice alta masura care ar putea contribui la diminuarea sutelor de pagini de informatii fara sens, ce s-au strans in special in ultimul an.
Sunt de acord si cu propunerea colegului sochaux_, cu conditia ca un asemenea regulament sa se si respecte.

PS
+++1 Levo
-1 Laddu
Laddu
, cu fix 5 minute inainte de a vota "contra", ai postat aici, in completarea postarii anterioare din acelasi topic. Daca ai fi avut o limita de postari, ar fi existat o sansa sa nu fi incarcat forumul cu o astfel de postare absolut inutila. Si nu te-ai oprit, ai postat inca o data in "stil chat" aici, desi greseala ta fusese deja sesizata de alt coleg aici. Su uite asa ai reusit sa generezi 50% de informatie inutila pe acel topic (3 din 6 postari).
Nu vreau sa o iei in nume de rau, este doar un exemplu si nimic mai mult. Problema e ca unele topice au strans zeci bune de pagini in stilul asta (si nu numai).

O limita a postarilor, cred ca ne-ar face pe toti mai atenti si tare frumos ar fi sa avem majoritatea topicelor de 1-2 pagini, ca pe homebarista, unde in 5 minute reusesti sa iti iei informatia ce te intereseaza, nefiind nevoie sa aloci zile intregi de lectura.
Espresso: Mazzer Kony E, Mazer Major, Expobar Brewtus DB + Flow Control, Acaia Pearl, Fel. Arc, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press
 
#10
(07-12-2018, 17:31)KrisssKros Wrote: cu fix 5 minute inainte de a vota "contra", ai postat aici, in completarea postarii anterioare din acelasi topic. Daca ai fi avut o limita de postari, ar fi existat o sansa sa nu fi incarcat forumul cu o astfel de postare absolut inutila.

Dap, greseala mea.

Daca tot esti asa pro limitare, ia sugereaza cate postari ar trebuie sa aiba dreptul pe zi un utilizator? Ca daca postarea mea, care te-a ofensat pe tine, ar fi fost prima (mea postare) pe ziua de azi, sansa aia de care te agati ca sa sustii aberatia asta, ar fi fost egala cu zero.
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | M47 brew | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero
 
#11
Nu cred ca problema este numărul de postări ci atitudine unii dintre noi (ma pun si pe mine in acest grupul).

Personal mi se întâmpla, din când in când, sa dau sfaturi la începători, si, se mai întâmpla sa trec peste numărul de postări X. Știu ca ar putea fii deranjant pentru unii (repet cam același lucruri, iar si iar), dar stiu ca pentru un începător ar putea sa fie de ajutor, sa nu iasă el cu un autonomat.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
#12
Repet, opinii pro si contra, fara patima, fara premise de a ne deranja unii pe altii.
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
#13
Mai curand mi-ar place ca initiatorul topicului sa aiba dreptul de moderare in propriul topic... cum e in unele din forurile mele de modelism.
Cu riscurile de rigoare, ca unii sa fie prea tirani... dar se poate rezolva si asta, nu le dam drept de stergere ci doar de ascundere a postarilor inutile, ca sa poata moderatorii cei mari face arbitrare ulterior.
 
#14
Sunt pentru limitarea postarilor la max 5. Sa nu se reporteze, da? Big Grin
 
#15
Sau sa existe niste topicuri sticky pe fiecare secțiune care sa evite apariția de noi topicuri pe aceeași tematica. Fiindcă e evident că aproape nimeni nu folosește căutarea sau lectura a ceea ce s-a scris anterior.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
#16
Eu zic atentionare si ban la acei 2-3 si cu asta, basta! Smile
ACS Minima, Sette 270, Eureka Atom Specialty 75E
 
#17
Eu cred ca ar trebui gandit alt sistem decat cel de limitare nr postari.
Banuiesc ca daca s-ar putea edita postarea si mai tarziu (de x minute) cred ca am putea rezolva asta.
ECM Classika Pid, vst/ims, Niche, kribli (brew: v60 + xeoleo ghost)
 
#18
Limitarea, da să fie! Lucru acesta ( cel puțin pentru mine!) ar însemnă mai mult respect și concentrare pe ceea ce spui, cui spui. Informația căpătată (studiul=cititul Big Grin  )  ar fi de calitate.
ꟼₚᵣₒ ₈₀₀// Hoᴎᴎɘ Ꙅlim //VAᴙio Homɘ //ꙄɘTTɘ WI //ₘₐₙ ₐₜ wₒᵣₖ
 
#19
Sa-mi spun si eu parerea...
Inteleg punctul de vedere al celor mai "vechi", deranjati de exuberanta sau inconstienta sau ... celor ce spun si lucruri mai putin utile, inutile uneori (ma numar si eu in aceasta categorie Big Grin ).
Am gasit acest forum din intamplare, in cautarea unei espressor, cu pret rezonabil, la care sa pot prepara espresso, bineinteles.
Am citit mai intai blogul lui @Lyvyoo, o data, de doua ori, unele articole chiar de trei ori si am inteles, nu stiu poate 30%, as fi ipocrit sa pretind ca am inteles mai mult. Apoi am citit pe forum, cat mai multe, si lucruri care mai interesau si lucruri care nu le intelegeam si am prins curaj, pentru prima data sa ma inscriu pe un forum si sa postez. Cati am deranjat, cati deranjez si acum, nu stiu si imi pasa doar in proportie de ... sa zicem 50%
Forumul e o "adunare" in care ai posibilitatea sa-ti expui parerea/parerile despre un anume subiect sau mai multe, in cunostinta de cauza si in necunostinta de cauza; asa cred ca unii pot evolua si intelege cum e alcatuita lumea, cum merg treburile, ce e corect sa spui, ce nu e corect sa spui samd.
Asta e parerea mea.

---- 
Cantitatea de informatii de pe forum este foarte mare, intradevar pierduta in noianul de postari offtopic, dar asta e o problema mai veche pe care @Lyvyoo a incercat sa o rezolve singur apoi a cerut ajutorul altora de a crea un thread cu cele mai interesante/importante "postari".
Consider ca limitarea numarului de postari nu va rezolva aceasta problema, poate ma insel, sa o spuna altii...
■  Kinu M38 / M47PH ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  Porlex Tall ► Tefal KI140D ► AeroPress / Hario V60 ■
 
#20
Dacă am ajuns sa discutam despre așa ceva pe acest forum, nu pot sa sa nu atrag atenția ca s-ar putea sa fie începutul sfârșitului acestei mici familii a espressomanilor.
Now: ACS Minima/Gaggia Baby Millenium '01, Eureka Atom Speciality 65 White/Lelit PL043MMI
& Then: Gaggia Classic '15, Fiorenzato F5 GT
 
#21
Si eu sustin limitarea nr de postari zilnice in scopul concentrarii continutului in randuri mai clare si cu o cantinate/calitate sporita.
Inteleg minusurile insa cred ca ar aduce un plus de comunitatii care depaseste riscul indepartarii/supararii acelor useri care sunt un pic "prea" activi Wink
cred ca si ei isi vor da seama ca e mai bine sa scrii mai putin si eventual cu info relevante...
Gaggia Classic 2019 PID | Kinu M47 | Sette 270
 
#22
Ideea este buna, iar rezultatul sondajului nu ar trebui sa ne surprinda deloc daca ne gandim la structura actuala a forumului pe care oricat ar incerca Liviu sa o descalceasca mutand dintr-o parte in alta postari si threads, tot un amalgam de informatie gresit categorisita va ramane.

Sunt convins ca restrictia ar putea fi aplicata cu succes unor arii precum Espresso art, cafea si latte art atat timp cat va fi mutata sectiunea Prajire acasa in care se discuta intens despre tehnici, DIY, rezultate obtinute, etc.
De asemenea, in aria Espressoare ar trebui sa fie listate review-uri, pareri, opinii din partea utilizatorilor si nu modificari, sfaturi la cumparare, intrebari despre service-uri, garantii sau mai stiu eu ce.

Structura forumului HB este mai clara si mai cuprinzatoare, de ce nu putem avea si noi un forum ca-n afara? Smile
 
#23
Nu vad cum ar ajuta semnificativ schimbarea structurii, si nu HB l-as considera modelul...
Ei au 14 sectiuni mari si late, noi avem 13, dar si multe subsectiuni, care pot sa incurce sau din contra, depinde cum sunt privite.
Prajirea, acasa sau nu, face parte din preparare, deci e bine pusa acolo. Nu stiu ce ai vrea sa se discute daca nu "tehnici"...
 
#24
Daca tot se spun si altele in afara scopului acestui poll, propun (in masura in care este realizabil dpdv tehnic fara multe batai de cap) pe langa "Reply" "Multiquote" "Report" optiunile "Util" "Inutil" la fiecare postare. Astfel se poate crea un top/clasament si automat (la un anumit numar de postari inutile) user-ul respectiv sa primeasca Warning, si ulterior, daca "nu da semne de cainta" / "nu se linisteste" / ... sa primeasca ban (sau alta masura).
Iar lista celor ce au primit voturi pozitive, pentru raspunsurile utile, sa poata fi consultata de useri, probabil ar fi utila in crearea unei imagini despre valoarea raspunsurile primite (pentru cei ce nu sunt prezenti de suficient timp pe forum).
■  Kinu M38 / M47PH ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  Porlex Tall ► Tefal KI140D ► AeroPress / Hario V60 ■
 
#25
Si cum cuantifici utilitatea intr-un mod obiectiv? Ce e util pentru mine poate fi inutil pentru tine.
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | M47 brew | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero
 
#26
Mda, e greu de raspuns.
"Util" ar fi: am utilizat sfatul primit, acesta a fost de folos, dau vot pozitiv user-ului.
"Inutil" ar fi: omul asta bate campii sau sfatul primit a fost gresit, dau vot negativ user-ului.
■  Kinu M38 / M47PH ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  Porlex Tall ► Tefal KI140D ► AeroPress / Hario V60 ■
 
#27
Nu exista cale de mijloc, oricat de mult ne-am dori, ori capra, ori varza. Smile
ACS Minima, Sette 270, Eureka Atom Specialty 75E
 
#28
Pe alte forumuri e implementată chestia cu Helpful si Like. Cea cu Dislike nu cred că se implementează fiindcă creează animozități evitabile.

Ar fi totuși drăguț sa vedem cine s-a zburlit așa de grav de situația actuală. Până la urmă nu e obligatorie nici postarea, nici citirea tuturor postărilor. Fiecare își poate "igieniza" consumul zilnic de forum astfel încât să nu sufere iremediabil.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
#29
Mai important este sa sintetizam noi mai bine informatia ca sa aiba posteritatea ce citi relevant si facil, in loc sa indemnam la a citi mai putin...
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
#30
(07-12-2018, 18:05)renatoa Wrote: Mai curand mi-ar place ca initiatorul topicului sa aiba dreptul de moderare in propriul topic... cum e in unele din forurile mele de modelism.
Cu riscurile de rigoare, ca unii sa fie prea tirani... dar se poate rezolva si asta, nu le dam drept de stergere ci doar de ascundere a postarilor inutile, ca sa poata moderatorii cei mari face arbitrare ulterior.
Mi se pare cea mai buna varianta
 
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)