Hello There, Guest! Login Register


Lelit PL81T Grace si PL91T Victoria

Ca sa nu amestecam lucrurile, pentru probleme legate de aceste modele si rezolvarea lor ori pt discutii generale, ramanem pe acest topic. Pentru service exista topic dedicat, unde am mutat o parte din postari.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
(20-08-2021, 12:00)Dan_R Wrote: Multumesc pentru raspuns. Nu am reusit prin strangere, voi incerca sa cumpar o garnitura de undeva sau metoda ta. Ajung sa fac pe instalatorul.
La duza scapa tot pe la garnitura, voi incerca la fel.

@talexandrui, poti rezolva problema de la imbinarea duzei cu aparatul, fie prin strangerea usoara a piulitei cu o cheie fixa de 21 (sper sa nu gresesc si sa fie de 19), iar daca acolo picura in continuare, desfa piulita si pune un snur teflonat sau banda teflonata pe filet (eu agreez mai mult snurul teflonat). Referitor la picurarea stutului, fa-ti un obicei ca la pornirea aparatului, sa pornesti si pompa pana curge apa pe grup (nu stiu daca la modelul tau nu este cumva cu umplere automata a boilerului) si in acelasi timp deschide robinetul de abur si apoi inchide-l (asa rezolvi picurarea pe duza).  Sper sa-ti fie de ajutor.
 
Reply
...
 
Reply
Ieri am facut si eu OPV mod. Inainte cu sita blind pe manometru imi arata 11bar, si l-am setat la 10 acum, pentru a avea la portafiltru 9, asa cum am citit aici. Pot spune ca este o diferenta destul de mare si m-a ajutat cu channelingul. Este o operatiune destul de usor de facut.
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Staresso Mirage Pro | Skywalker Roaster
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso

 
 
Reply
Salut,

Am primit si eu al meu pl81t acum 2 ore. L-am lasat putin sa se incalzeasca...ca afara e frig si mna sa nu fie probleme. Il bag in priza frumos, pregatesc filtru' il conectez la tubu' ala lung care intra in rezervor, pun apa full in rezervor si il pornesc.

Face ca toti dracii pompa pana dispare logo-ul. Ok..am citit asta in manual...m-am asteptat (nu asa de tare, dar aia e). Dau sa trec prin verificarea ca merge aparatul. 

Apas pe butonul de espresso - nimic. Pompa face zgomot, dar nu iese apa. Am scos filtru (ca apa oricum e din canta din aia Brita) si i-am mai bagat o fisa. Nimic...
Apas pe butonul de apa. Pompa merge, imi zice sa dau drumu la steam wand (sa invart de rotita), curg 2-3 stropi si gata.
Apas pe butonul de steam. Incalzeste ceva...si cand deschid...iese abur bine.

Am incercat un backflush - nimic..ca doar nu curge apa.

Ati mai patit careva asa ceva ? Nu vad nici macar un strop de apa sa mearga pe tevile alea care ar fi trebuit bagate in rezervor. Cat timp merge pompa, daca acopar vreo teava, nu se face deloc vid.

Oare chiar sa am norocu' sa fi prins un aparat defect din fabrica ?
 
Reply
Poti lasa o filmare? Are ambele furtune bagate in vasul cu apa?
 
Reply
Scoate filtrul si efectuează prima umplere fara el. Apoi il montezi. Eventual dai drumul si la rotita de aburi cat merge pompa ca sa iasa tot aerul de pe circuit.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
Nu cred sa vina defect din fabrica. Fa o verificare : fara filtru montat pe furtunul de aspiratie si cu furtunul de retur scos la vedere, da comanda pompei ca atunci cand vrei sa faci espresso si vezi daca nu cumva curge apa pe retur -dupa supapa OPV (nu ar trebui).
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.
 
 
Reply
Chiar si fara filtru tot nu scotea deloc apa. Pana la urma am dat din greseala peste un video de la 1-st Line Equipment unde avea un aparat cu o problema mega similara. Si pompa chiar suna la fel. 

Problema: Aveam un gol de aer prins in pompa si indiferent de ce-i faceam nu mi-ar fi luat niciodata apa.
Solutia: Am bagat cu o seringa apa direct pe tub in timp ce dadeam drumu sa imi faca un espresso. Dupa vreo 5 seringi pline de apa pe tub si inca cateva date pe afara de la presiune a inceput sa mearga fara probleme.

Las aici si video-ul in cazul in care mai pateste cineva nou ca mine asa ceva: https://www.youtube.com/watch?v=xZIqO-i5kQg

Posibil sa fi facut chiar eu ceva gresit la inceput. Pentru ca am bagat din prima acel filtru special de la Lelit, inainte sa-i dau drumu prima data. Poate chiar din greseala am bagat aer in sistem aiurea cand am impins filtu pe furtun.

Mersi oricum de raspunsuri !

PS: Oare filtru ala special de la Lelit e necesar dacă folosesc apa dintr-o canta Brita?
 
Reply
Intrebari:
1. Ai tinut filtrul in apa inainte de montare, parca 3 minute?
2. Unde se gaseste acea seringa?
PL81T, Mahlkonig Vario, Mignon Specialita, Hario TCA-2, FP
 
Reply
(16-11-2021, 21:11)radu.mereuta Wrote: Problema: Aveam un gol de aer prins in pompa si indiferent de ce-i faceam nu mi-ar fi luat niciodata apa.
Solutia: Am bagat cu o seringa apa direct pe tub in timp ce dadeam drumu sa imi faca un espresso. Dupa vreo 5 seringi pline de apa pe tub si inca cateva date pe afara de la presiune a inceput sa mearga fara probleme.

Pe scurt, era dezamorsată pompa.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
Am avut aceeasi problema acum 2-3 saptamani, la prima pornire cu lelitul nou achizitionat.

Dupa diverse incercari nereusite, am pornit aparatul si am deschis robinetul de abur fara a apasa inainte niciun buton (cafea, apa sau abur). A inceput sa scoata ceva apa si apoi s-a auzit cuplarea pompei si practic un fel de "a doua initializare".

Foarte ciudata problema, de atunci n-am mai avut nicio situatie ciudata cu el.

Nu aveam filtrul montat pentru ca folosesc apa filtrata prin vreo 3 tuburi de filtrare.
 
Reply
Am luat un PL81T și mi se pare ca vibrează/ face zgomot destul de tare. Am încercat sa pun niște magneti între tava și sita, din păcate sita nu e metalică/ magnetica. Am văzut câteva soluții DYI, ma întrebam dacă au apărut ceva alternative ce se pot cumpara / printa 3D.
Lelit PL81T Grace, rasnita G-IOTA BLK, Bilaletti Moka Express 3 tz, Hario V60 - 02.
 
Reply
@Teryo asa am avut si eu impresia la inceput (91T) insa cand asez cantarul si ceasca se estompeaza in proportie de 90% zgomotul, cred ca greutatea lor e suficienta incat sa tina sita apasata pe tava. 
Sfatul meu e sa cauti niste picioruse plate de cauciuc intr-un magazin de bricolaj si sa le lipesti ori vertical pe interiorul tavii (fortant astfel sita sa se sprijine lateral in ele, tinand-o fixa) ori orizontal. Cred ca o sa fac si eu acest mod la un moment dat
 
Reply
De ceva vreme nu mai folosesc suportul, inaltatorul sau cum ii spune grilajului pe care pui ceasca sa fie mai aproape de portafiltru si au scazut vibratiile.
Cateodata tot vibreaza, dar misc grilajul de sub ceasca si se mai estompeaza.  Depinde de pozitia grilajului. 
Cam asta ar fi problemuta acestor modele, in rest multumit.
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.
 
Reply
Salutare,

Stie cineva dacă se poate deșuruba partea de jos a portafiltrului pentru a fi curățat,- fără sa-l stricSmile)
Așa pe liber cu mana nu am reușit,- eventual prins intr-o menghina între niște cauciuc sa nu se zgârâie … nu stiu ,ceva sugestii cei care ați făcut eventual.
Mulțumesc
Lelit PL81T || PL72 William||
 
Reply
Salut, am vazut discutii extensive pe tema asta pe alte forumuri. 
Se pare ca cea mai buna metoda este sa incingi bine portafiltrul ori in grup ori in apa clocotita si folosind o surubelnita solida sa faci parhgie cu unul din canalele de curgere si sa folosesti manerul ei sa o desfiletezi. 
Cel mai probabil are Loctite sau vreun threadlock similar pe filet, facandu-l sa fie blocat. 
Succes si astept rezultatul, ma gandeam si eu la indepartarea lui!
 
Reply
Mulțumesc pentru răspuns,- revin cu detalii,deși dacă este lipit cu ceva pentru etanșare stau și ma
gândesc dacă este nevoie de vreo curățare .
Lelit PL81T || PL72 William||
 
Reply
Daca o faci doar pentru curatare eu as zice sa nu te obosesti. lasa capul portafiltrului intreg la inmuiat in Puly caff conform instructiunilor, si e suficient (DPMDV). Ideea nu cred ca e de entansare neaparat, ci impiedicarea desfiletarii lui avand in vedere ca e supus constant la cicluri de incalzire-racire. 
Quote:Scufunda sitele si portafiltrele pentru 15 minute intr-o solutie cu 3 lingurite (10 grame) de produs per 1 litru de apa fierbinte. Clateste toate partile cu apa potabila ulterior.
 
Daca insa vrei sa indepartezi piesa ca sa ai un singur jet de cafea (am vazut ca unii sunt multumiti de jetul unic mai ales cand extragi in paharele/cani mai mici) atunci demonteaza-l :-)
 
Reply
Poti sa-l introduci în soluție de Pulycaff si se curata fără sa îl desfaci.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
 
Reply
Introducerea in Pully caff fac regulat,- și nici canalul pe care curge cafeaua nu pare murdar,- am o perie mai subțire și intra lejer acolo.
Am văzut și eu discuții pe tema asta și am zis sa încerc.
Lelit PL81T || PL72 William||
 
Reply
Vezi aici sau da un search, s-a discutat de multe ori. Daca il vei desface, sigur vei intreba si cum il strangi pentru a il aduce pe pozitia corecta. Procedura si sculele sunt aceleasi in ambele etape
http://www.pidsilvia.com/spoutremove.htm
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press
 
Reply
Va recomand sa nu-l desfaceti daca este portafiltru lelit gama VIP. Nu veti mai reusi sa-l puneți pe aceiasi poziție daca nu folositi ceva pasta/lipici de etansare.
LMLM, Bentwood, Bravo tools, Acaia lunar, kinu M47 classic, bialetti brikka/ Past: Eureka Atom 75, ECM Classika pid, Lelit PL91T, Lelit PL72
 
Reply
Mno..renunț,- rămâne așa cum iiSmile
Lelit PL81T || PL72 William||
 
Reply
Unii apreciaza o pozitie offset a picuratorului  Cool
 
Reply
(14-01-2022, 18:22)Dif23 Wrote: Va recomand sa nu-l desfaceti daca este portafiltru lelit gama VIP. Nu veti mai reusi sa-l puneți pe aceiasi poziție daca nu folositi ceva pasta/lipici de etansare.

Eu l-am dat jos si am pus un picurator clasic. Intr-adevar se strange greu, dar daca pui niste detergent de vase pe filet il aduci in ce pozitie vrei.
Niche Zero, Lelit MaraX
 
Reply
Salutare,

A încercat cineva sa monteze pulsorul Quickmill sau sa înlocuiască pompa cu ULKA-EP4/ARS-Smart pe PL91T sau PL81T?

Mulțumesc.
Lelit Mara X PL62X, DF64
Hario Switch, Comandante C40, V60, Clever, Aeropress
Past: Lelit Elizabeth PL92T, Lelit Victoria PL91T, Lelit Anna PL41TEM, , Lelit Fred PL043MM, 1Zpresso JX-PRO
 
Reply
Referitor la temperatura, am facut un experiment aseara pe PL91T (pid v 1.3 care se pare ca e ultimul). 

Am pornit masina cu temperatura extractiei la 100C, am asteptat 20 minute, am comutat pe aburi (setat la 110C) si a durat cam 5 minute sa creasca temperatura cu cele aparent 10C.
 
Reply
Pentru cine a mai umblat prin meniul service la PL81t, a gasit cineva niste valori de care sa fie multumit?
Am folosit valorile de mai jos, dar fara un instrument de masurat al temperaturii ma orientez dupa gust.
KP 0.1
KI 0.04
KD 0.1
E 5 cu 93c sau 8 cu 95c pe LCC
Niche Zero, Lelit MaraX
 
Reply
Eu inca nu am umblat in meniul de service (91T) insa dupa ce a ajuns la temperatura de operare am pornit scurt (2 secunde) functia de backflush dupa care a mai stat inca 5-6 minute sa ajunga la temperatura care se presupunea ca e deja, cu progress bar cu tot. Ciudat sistem LCCul asta..
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 2 Guest(s)