Salutare,
Intr-un viitor nu foarte indepartat planuiesc sa realizez o serie de masuratori de temperatura pe al meu LELIT PL92T (acelasi PID "LCC" ca pi pe PL81T, PL91T) cu scopul de a optimiza coeficientii PID, despre care stim deja din postarile mai multor useri ca vin din fabrica cu valori total aiurea.
Pentru aceasta voi folosi doua puncte de masurare:
- sonda termica montata pe boiler
- o termocupla K montata pe portafiltru
Setup-ul la care ma gandesc eu ar fi urmatorul:
- prelungitor de 3/8 montat pe portafiltru in care voi da o gaura de 1...1.5mm si voi fixa varful termocuplei cu epoxy
- la capatul prelungitorului va fi montat un robinet dincare se va puta face reglajul de debit ast incat sa se obtina ~30ml/25s
Setup-ul din acest link
[font]
http://prokofe.ru/plugins/forum/forum_vi...p?203037.0[/font]
cred ca este unul decent cu o singura obsevatie: varful termocuplei are o capacitate termica cam mare datorita varfului voluminos si va introduce un decalaj in raspunsul senzorului datorita intertiei termice.
Intrebarea mea catre cei care au mai trecut prin aceasta etapa cu alte aparate este:
care cosniderati ca este punctul optim de plasare a termocuplei pentru temperatura de extractie ?
- si bineinteles si cu argumentarea raspunsului
ca o gluma
cred ca am inteles de unde vine abrevierea celor de la LELIT cu aceasta nou linie de aparate "VIP Line"
VIP=very inaccurate PID
oriucum e surprinzator (in sensul foarte rau) ca au ales sa nu isi bata capul cu tuning-ul PID-ului cand in zilele noastre o multime de PIDuri pentru procese industriale vin cu algoritmi de auto-tuning foarte robusti
Lelit PL92T Elizabeth, Eureka Mignon Specialita, naked portafilter, IMS, Motta tamping