Hello There, Guest! Login Register

Lelit PL41 plusT

Salutare espresomani,nou pe aici.
Are cineva vre-o părere în legătură cu modelul ăsta.
Fracino Classico//Kinu M47/Vario Scale/Motta 58mm Tamper

Reply
(10-10-2015, 19:23)dmi79 Wrote: Salutare espresomani,nou pe aici.
Are cineva vre-o părere în legătură cu modelul ăsta.

Lelit PL41 plusT este o varianta simplificata a modelului PL41 TEM .
Are teava profesionala si PID dar nu si manometru .

Manometrul este un instrument foarte util , deoarece ofera informatii asupra presiunii la care are loc extractia . 
Valoarea presiunii arata daca extractia este corecta sau nu . 
Daca nu este , ne ofera si indicații in legatura cu ce ar trebui sa corectam la manopera sau la rasnita astfel incat sa obtinem o curgere , la o presiune , care sa asigure un gust corespnator pentru lichdul extras.

Desigur se pot urmări , in timpul extractiei , parametrii 35 sec , 30-60 ml lichid cu tot cu crema , din 7-9 grame sau 15-18 grame de macinatura proaspata , tampate cu cca 15 kgf.

Presiunea aratata de manometru te va orienta si iti va arata cat de aproape sau de departe esti de rezultatul dorit si , cat de mult sau cat de putin ai de reglat pentru a ajunge la o extractie in parametrii corecți .

Daca bugetul permite mergi spre varianta PL41 TEM si nu vei regreta . 
Alaturi de o rasnita corect aleasa vei obtine rezultate bune. 

Pentru rasnite ai cateva variante recomandate de colegi si prezentate pe larg pe forum .

Succes !
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Un avantaj este ca are grupul de 58mm...din cate am reținut. Doru Pascalau a avut unul parca..
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
Da,acum am observat că nu are manometru.Treaba e că aici în UK costă cu 100 de lire mai mult decât modelul TEM.Ce mă întreb acum este justificată diferența de preț doar că are grupul de 58mm și boilerul cu 50ml mai mare?
Sunt începător în ale espresso-urilor,nu prea mă pricep de asta și întreb comunitatea de aici.
Cât despre râșniță inițial am zis să-mi iau un Hario Skerton dar la recomandarea lui Liviu o să încerc  un Lelit PL43 MMI

Reply
(10-10-2015, 20:53)dmi79 Wrote: Da,acum am observat că nu are manometru.Treaba e că aici în UK costă cu 100 de lire mai mult decât modelul TEM.Ce mă întreb acum este justificată diferența de preț doar că are grupul de 58mm și boilerul cu 50ml mai mare?
Sunt începător în ale espresso-urilor,nu prea mă pricep de asta și întreb comunitatea de aici.
Cât despre râșniță inițial am zis să-mi iau un Hario Skerton dar la recomandarea lui Liviu o să încerc  un Lelit PL43 MMI

Un boiler cu 50 ml mai mare nu rezolva problema de stabilitate termica cu care se confrunta aparatele mici in general  . 
Un grup cu portfiltru de 58 de mm ofera doar perspectiva utilizarii unor site VST sau IMS . 
Aceste site nu fac minuni . Contribuția lor la calitatea unui shot este rapid anulată de o macinatura care provine dintr-o rasnita nepotrivita , de o manopera mai negljenta sau de performantele mai modeste ale unui expresor .

Personal as opta pentru modelul PL41 TEM si as folosi diferenta de bani pentru o rasnita cat mai buna .
Garantat astfel vei obtine rezultate mai bune decat cu modelul plusT si o rasnita neperformantă .

Succes !
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Mulțam fain domnilor :)

Reply
In mod normal PL41PlusT nu este o varianta simplificata a lui PL41ETM ci una mai "complicata" ::) 

Da, difera grupul de 58mm (ceea ce inseamna o libertate mai mare in alegerea accesoriilor, gen site VST, desi azi sunt si pt. 57), boilerul de 300ml,  rezistenta cu 200W mai puternica si as indrazni sa spun si greutatea cu 2kg mai mare. Nu stiu de unde vine, poate dintr-un sasiu mai gros sau o tabla mai solida sau niste piese metalice in nr. mai mare. Cert este ca in Romania, din ce stiu, daca se constata ca utilizezi PL41TEM in regim horeca, pierzi garantia, in schimb PL41PLusT e acceptat, fiind trecut (exagerat evident) de catre Lelit la categoria profesionale. 

In plus ar mai fi si tava de reziduuri, din inox in loc de plastic, dar asa cum spunea Radu mai sus, lipseste manometrul. Daca ai buget ok, judeci cum vrei cele de mai sus dar  fiind diferenta de vreo 900  de lei fata de PL41TEM, as insista pe o rasnita mai buna decat pe niste diferente relativ mici. Cu siguranta o rasnita mai buna va face o diferenta in ceasca mai mare decat un espressor cu doar cateva plusuri fata de PL41TEM. 

Altfel, manometrul trebuie judecat si ca utilitate versus pret. Spre exemplu, PL41E costa 1400 de lei, iar PL41EM, urmatorul model, costa 1660 avand in plus doar manometrul. Se merita sa dai 260lei doar pentru atata lucru, in conditiile in care, odata reglat OPV-ul la 9bar in extractie, si dupa cateva zeci de shot-uri trase, deja vei avea o imagine asupra a ceea ce inseamna o extractie corecta, fara sa te mai uiti la manometru? As spune ca nu.

Daca PL41PlusT costa 2500 lei sau daca la pretul actual avea boiler de 400ml, existau motive sa te faca sa treci peste manometrul lui PL41TEM, apropo de diferentele de mai sus. Altfel, e mai dificil.

Doru, PL43MMI nu este neaparat cea mai recomadandata rasnita. La un pret foarte apropiat, in Romania, exista Ascaso iSteel  i1, ce are cutite mai mari, motor mai puternic si interior metalic. Era un exemplu fata de Hario la care te gandeai, caci e pacat sa iei espressor cu PID si rasnita Hario. Mai bine iei Gaggia Classic si rasnita electrica ok, decat PL41TEM si Hario.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan

Reply
Mulțumesc Liviu :)
Acum...merită un Lelit PL41EM 200€?
E vechi de 2 ani de zile,funcționează și arată impecabil.L-am găsit pe eBay la licitație.
Pentru un începător ca mine cu tot cu râșnița pe care am pus ochii m-ar ajunge investiția în jur de 400€

Reply
(11-10-2015, 11:30)dmi79 Wrote: Acum...merită un Lelit PL41EM 200€?
Eu am ajutat un prieten sa ajunga la ceva rezultate folosind un astfel de aparat .
Il sfatuisem sa-si cumpere un PL41 TEM . 
Dupa o scurta perioada de timp a inteles de ce ii făcusem acea recomandare si a regretat ca a ales altfel .

E vechi de 2 ani de zile,funcționează și arată impecabil.L-am găsit pe eBay la licitație.
Daca pozele sunt reale , poti concluziona ca arata impecabil .
Despre functionare .... poti alege sa ii crezi pe cuvant . Ce apa o fi folosit oare ? 

Pentru un începător ca mine cu tot cu râșnița pe care am pus ochii m-ar ajunge investiția în jur de 400€.
De ce cred , oare , unele persoane ca daca sunt începătoare trebuie sa-si ia echipamente uzate si ieftine si invers , doar cei avansați trebuie sa-si achizitioneze aparate noi si scumpe ? 
Incepatorii nu au voie sa obtina rezultate maxime in scurt timp ? 
Am prieteni care au inceput direct cu Expobar si Vario si s-au bucurat de rezultate excelente in doar cateva zile , iar acum sunt foarte multumiti de alegere . 

Scump sau ieftin ar trebui sa fie doar o problema de posibilitati bugetare . 

Reply
Dupa parerea mea merita banii un SH doar daca esti un super cunoscator si super meserias :
- sa-l cumperi dupa ce ii verifici bine toate piesele
- sa-l repari singur si ieftin
Altfel in scurt timp vei baga mai multi bani in "utilaj" decat ai fi dat pe el nou ...dar nu vei avea un lucru nou !
Din scurta mea experienta de "achizitor" cea mai buna solutie de buget e un Gaggia Classic + Ascaso iSteel  i1 !
#ROCKET R NINE ONE , #ROCKET SUPER FAUSTO/Red Speed , #AILLIO BULLET R1 V2 , #Acaia Lunar
#Brewtus IV , #Honne Slim  ;   #Ibric , #MK. Vario
Accesorii ROCKET , MOTTA , IMS , Tamper dinamometric ECM , altele

Reply
Ufaaa,dar nu îmi faceți viața ușoară deloc lol...glumesc bineînțeles.
Eh,încercăm să reducem cât mai mult din cheltuieli...cu eBay-ul poți să o nimerești sau nu sunt conștient de asta,l-am folosit de nenumărate ori.
Da Radu,spre modelul TEM tind și eu dar e un pic prea mult,nu zic că nu m-i l-aș permite,dar...
Ok,lăsând asta la o parte,ca să mai arunc o dilemă...râșnița Eureka Mignon,am găsit-o la același preț cu Lelit-ul 43mmi,cel puțin la cât se vinde aici în UK...200£

Mulțam pt sfat FAP
Experiență 0 ...hai că încet încet încep să se concretizeze direcțiile pe care să merg.

Ca espresor rămân la Lelit,o să văd pe ce model o să merg pànă la urmă

Reply
(11-10-2015, 13:02)dmi79 Wrote: Ufaaa,dar nu îmi faceți viața ușoară deloc lol...glumesc bineînțeles.
.....
Da Radu,spre modelul TEM tind și eu dar e un pic prea mult,nu zic că nu m-i l-aș permite,dar...

In opinia mea , trebuie avut in vedere ca aceasta este o cheltuiala pe termen lung .
Intr-adevar , este facuta imediat dar de rezultate se beneficiază multi ani inainte . 
In termeni de plus costuri transpuse in satisfactii in timp cred ca primele merita asumate  daca , repet , 
bugetul permite . 

Multi colegi au cheltuit in timp mai mult , facand upgrade-uri la aparate , decat daca le-ar fi achizitionat de la bun inceput . Si eu ma numar printre acestia .

Succes !

Reply
(11-10-2015, 13:02)dmi79 Wrote: Ufaaa,dar nu îmi faceți viața ușoară deloc lol...glumesc bineînțeles.
Eh,încercăm să reducem cât mai mult din cheltuieli...cu eBay-ul poți să o nimerești sau nu sunt conștient de asta,l-am folosit de nenumărate ori.
Ok,lăsând asta la o parte,ca să mai arunc o dilemă...râșnița Eureka Mignon,am găsit-o la același preț cu Lelit-ul 43mmi,cel puțin la cât se vinde aici în UK...200£

Mulțam pt sfat FAP
Experiență 0 ...hai că încet încet încep să se concretizeze direcțiile pe care să merg.

Ca espresor rămân la Lelit,o să văd pe ce model o să merg pànă la urmă

Pai atunci te sfatuiesc sa faci ...ca mine ! Ia-ti TEM-ul si cand o sa ai bani iti iei si rasnita ! Pana iti iei rasnita cumperi cafea proaspat macinata si ai timp sa studiezi aromele !
#ROCKET R NINE ONE , #ROCKET SUPER FAUSTO/Red Speed , #AILLIO BULLET R1 V2 , #Acaia Lunar

Reply
(11-10-2015, 15:08)FAP Wrote: [quote pid='30232' dateline='1444557775']
Pai atunci te sfatuiesc sa faci ...ca mine ! Ia-ti TEM-ul si cand o sa ai bani iti iei si rasnita ! Pana iti iei rasnita cumperi cafea proaspat macinata si ai timp sa studiezi aromele !

Mi-am spus sa nu comentez, insa nu ma pot abtine. Nu mi se pare corect sa faci recomandari pe banii altora in conditiile in care tu esti nou venit. Evident, oricine are dreptul la opinie, dar pana la a face recomandari, e cale lunga.
S-a mai spus de atatea ori aici, pe forum: mai intai rasnita, apoi espresorul.
Sab Antica Levetta HX, 5 l boiler (rotary pump & water plumbed), La San Marco Super Jolly burrs, IMS screen shower and filter 

Reply
Mmm, nu cred ca trebuie sa descurajam dialogul. Numarul de postari (si continutul exact al acestora) este vizibil in dreptul userului respectiv si fiecare va lua in seama acel sfat in functie de cum apreciaza activitatea acelui user. Plus ca nu trebuie sa neglijam faptul ca un user incepator, daca a fost mai harnic, poate a petrecut nopti la rand adunand informatii. Si atunci de ce nu il lasam sa le impartaseasca cu noi? De vazut, spre exemplu, postarile lui RaduCarutasu pe Softpedia, pe vremea cand era la inceput. Nu par sa fie de neluat in seama. E oricum foarte greu sa trasam regulamentar o linie de la care ai voie sa dai sfaturi. Deci sa bucuram de aceasta platforma si sa ne exprimam liber  :)

Reply
Rămâne la latitudinea fiecăruia sa ia în considerare toate sfaturile ce i se dau. O atitudine de indignare la posturile celorlalți tâmpite sau nu, mi se pare total lipsita de bun simt. Cel mai bun exemplu e chiar postul meu de acum...
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm

Reply
Revenind la subiect, PL41PlusT este aproape un vis erotic al lui Rancilio Silvia. Adica un espressor aproape identic, cu boiler de 300ml, teava de aburi profi, dar cu PID  :)  Probabil, cand Rancilio va pune PID pe Silvia si il va plasa la 800E, atunci Pl41PlusT va scadea si el spre 6-700. Deocamdata, la 2080lei in Romania, PL41TEM cam ramane bestbuy pe espressoare SBDU noi, de talie mica.  nu stiu in UK cat este, probabil mai scump ca voi aveti de unde  :)))

Reply
:)))) @ Liviu
375£ ajunge nou nouț.Sunt foarte rare pe aici.Inițial când am început vânătoarea de espresoare nu am întâlnit nimic despre această firmă până cineva de pe un forum de aici din UK a postat un link cu forumul vostru și thank God că a făcut asta.Eram hotărât mort pe un Gaggia Classic,de unde am dat de review-ul tău unde sugerai să se ia în considerare și această firmă.Mai mult nu mi-a trebuit.
Oricum,treaba e cam hotărâtă,o să fie un Lelit din gama 41PL,vedem până la urmă (TEM-ul ar fi primul pe listă)...nu mă despart de bănuți așa ușor,sunt mai scoțian din fire lol
Și râșniță...hmmm,s-au mai adunat vre-o două,deci ca să fac un sumar:Lelit PL43MMI,Eureka Mignon sau un Mazzer Mini.
Ultimul,doar dacă î-l găsesc second hand.
Până una alta,astăzi am scos din cutie și încercat Nescafe Dolce Gusto de la Delonghi cred (primit cadou în nuntă vara asta)...nope,nu e pentru mine (a ieșit un gust oribil,zici că era în două cu metal).Ce să-i faci,așa e când soția e mai sentimentalistă...că doar e cadou,nu am reușit să o conving să-l vindem.
Așa că mai degrabă rămân la mult obișnuitul instant cu lapte dimineața până la achiziționarea a celor menționate mai sus.
Mulțumesc tuturor pentru intervenții și sfaturi,toate au fost în egală măsură apreciate.
Dragă soție,o să-ți dovedesc că am avut dreptate lol

Reply
Eureka nu este rea, dar pe langa celebrii bulgarasi la rasnire, are cutite de doar 50mm si un pret cam dolofan pentru categoria de calitate a macinaturii oferita de acele cutite. La aproximativ acelasi pret, ai in UK Compak k3 cu 58mm diametru cutite.

Reply
(11-10-2015, 23:04)amarok Wrote: O atitudine de indignare la posturile celorlalți tâmpite sau nu, mi se pare total lipsita de bun simt. Cel mai bun exemplu e chiar postul meu de acum...

Exact.....ti se pare si ma opresc aici cu alte comentarii.
Sab Antica Levetta HX, 5 l boiler (rotary pump & water plumbed), La San Marco Super Jolly burrs, IMS screen shower and filter 

Reply
(11-10-2015, 19:13)Silvio Wrote:
(11-10-2015, 15:08)FAP Wrote: [quote pid='30232' dateline='1444557775']

Mi-am spus sa nu comentez, insa nu ma pot abtine. Nu mi se pare corect sa faci recomandari pe banii altora in conditiile in care tu esti nou venit. Evident, oricine are dreptul la opinie, dar pana la a face recomandari, e cale lunga.
S-a mai spus de atatea ori aici, pe forum: mai intai rasnita, apoi espresorul.

Nu iti inteleg reactia ! Nu ne cunoastem si nu avem nimic de impartit. Nu sunt vanzator , ca sa-mi recomand marfa ! Am sa incerc sa raspund punctual la toate "problemele" :
1) Vechimea in forum nu genereaza nici superioritate si nici o garantie a profesionalismului.Eu nu pot spune ca ma pricep mai mult decat unul care s-a inscris ulterior pe forum.Daca azi se inscrie Sasa Sestic pe forum , are voie sa ofere recomandari sau e prea nou ?  De aproape 6 luni citesc si vizionez cam tot ce exista pe net in acest domeniu in fiecare zi pana la 3-4 dimineata.Pe forum m-am inscris foarte tarziu din 2 motive , unul tocmai pentru ca nu aveam experienta si nu puteam sa invat pe nimeni ceva, iar al doilea pentru a beneficia de reducerile oferite de forum !!!
2) Forumul este prin definitie un spatiu in care poti sa-ti expui opiniile , mai avizate sau mai putin iar cel care citeste postarile ia o decizie in functie de posibilitatile si dorintele sale. Nu vine unu' - "ba tu esti prost , nou si nu ai dreptul sa postezi ! ". Asta se numeste altfel si deriva din...altele :D ! Daca toti am avea aceleasi opinii forumurile nu ar mai exista !
3) Care e prima achizitie - rasnita sau espressorul ? Cum ai precizat NIMENI nu poate da ordine de achizitie pe banii altora ci poate oferi DOAR RECOMANDARI ! Si fiecare poate intelege ce vrea el din recomandari !Ce am inteles eu de pe forum :
- cel mai important lucru pentru obtinerea unui "rezultat" de calitate este materia prima = cafeaua
- indiferent daca ai cea mai buna cafea si un espressor de "100.000 de euro" daca nu ai o rasnita performanta care sa-ti macine cafeaua EXACT cum iti trebuie (in functie de aparat,site,tipul cafelei,gradul de prajire) "rezultatul' nu va fi unul ok
- asta nu inseamna neaparat ca trebuie obligatoriu sa-ti cumperi prima rasnita ci ca rasnita PRIMEAZA ca importanta - obtii un rezultat mai bun cu o rasnita buna si un espressor mediu decat invers
4) Nu am oferit opinii despre preparare , frotare , "chestii tehnice" ci despre achizitii ! Si in acest domeniu , chiar daca sunt mai nou pe forum lucrez de vreo...20+ de ani la un nivel de "aer rarefiat"...... Cool ! Dupa ce am citit tot forumul (desi chestia asta e prezenta in orice domeniu ) am inteles ca fiecare isi doreste un aparat cat mai performant ...si bineinteles mai scump.Exista 3 variante generale de achizitie :
a) Ai un buget clar peste care nu poti sa treci si atunci iti iei din prima si rasnita si espressor
b) Imparti bugetul la 2,3 luni si iti iei in prima faza rasnita(ca asa "ordona" forumul :D ) .Ce ....faci cu rasnita daca nu ai espressor ? Rasnesti singur 1,2 luni si compari granulatiile ?
c) Imparti bugetul la 2,3 luni si iti iei in prima faza espressorul . Mergi la o prajitorie si comanzi cafea macinata(de ibric cum am facut eu prima data  ) . Ajungi acasa si nu iti iese nimic pentru ca e macinata prea fin si iti infunda sitele :P .Deja ai invatat ca NU trebuie sa faci economii la rasnita pe care o vei cumpara.Deci cu riscul de a pierde putin din arome, 1 luna sau 2 experimentezi cu espressorul arome , frotari , timpi , cantitati , secunde , moduri de preparare , procente , reglaje,presiuni,aburi... cu diferite sortimente rasnite de prajitor. Daca stai 2 luni ...langa o rasnita .... :@ ! Sunt destul de "disponibil" pentru a raspunde la atacuri dar cred ca a fost doar o scapare dupa ...berea de la calificarea Romaniei ! Pace :) !!!
[/quote]

Reply
Poate e o idee buna, sa cumparam una, sau mai multe rasnite sh, care sa umble ca manometrul, sau sa se inchirieze.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Cu siguranta cafeaua naste pasiuni si reactii pe masura (dehh, mai suntem si latini), insa intentia mea nu a fost de a te trata cu superioritatea celui inscris pe forum inaintea ta, departe de mine gandul acesta. Daca ti-am lezat orgoliul eu imi cer scuze daca te-ai simtit ofensat de remarca mea.
Important este sa pastram discutia in limite civilizate si sa nu ne jignim in mod gratuit. 
P.s. ce am scris aseara nu a fost pe fondul relaxarii induse de alcool, dar e ok pt mine, nu ma simt jignit si mai departe nu doresc sa cobor nivelul discutiei mai jos.

Reply
In general se prefera atacarea ideii , nu a persoanei si asta cu argumente ! Nu se stie niciodata ce surprize pot sta in spatele unui nickname .Accept scuzele si declar "conflictul" incheiat . Respectul reciproc ...face mult bine nivelului discutiilor .
PS - Care este recomandarea ta la problema lui dmi79 ? Am vazut ca cel mai activ esti pe topicurile de vanzari .

Reply
(12-10-2015, 12:00)FAP Wrote: c) Imparti bugetul la 2,3 luni si iti iei in prima faza espressorul . Mergi la o prajitorie si comanzi cafea macinata(de ibric cum am facut eu prima data  ) . Ajungi acasa si nu iti iese nimic pentru ca e macinata prea fin si iti infunda sitele :P .Deja ai invatat ca NU trebuie sa faci economii la rasnita pe care o vei cumpara.Deci cu riscul de a pierde putin din arome, 1 luna sau 2 experimentezi cu espressorul arome , frotari , timpi , cantitati , secunde , moduri de preparare , procente , reglaje,presiuni,aburi... cu diferite sortimente rasnite de prajitor.

mda...sfatul tau e probabil bun....dar cine sta si asteapta si se joaca ?
omul e facut in marea lui majoritate altfel: vrea tot si deodata. Asa ca sfatul meu e sa luati tot ce puteti deodata si apoi sa va chinuiti cu regretele si schimbarile :D
ilasand gluma la o parte pare logica abordarea ta de la litera C...dar ce am descoperit eu pe forum nu e ordinul de a-ti lua rasnita prima ci de a nu desconsidera rasnita in ecuatia achizitiei. Eu am facut greseala asta si teoretic, la nivelul meu, am corectat-o fara prea mare stres financiar. Am mai descoperit pe undeva o regula in privinta asta : ,,rasnita sa nu fie mai ieftina decat espresso-rul de cateva ori''. Probabil ca dupa un anumit nivel aceasta regula e imposibil de pus in practica, dar pentru un incepator e un indicativ bun in a-l feri de a calca stramb total.
in rest oricine poate zice orice..de ce sa nu zica fiecare o parere?...daca nu vrei sfaturi pe banii tai nu pui intrebari care sa genereze astfel de sfaturi, nu ?......pana la urma toti avem filtru nu doar espresso-arele
 // i-steel-1 , m7k-c83-r |T| cellini-evo-2 \\

Reply
dmi79 a primit sfaturi de la Radu si Liviu suficiente cat sa-l lamureasca, pt bugetul disponibil (400 eur), asa ca nici nu are sens sa-i fac sugestii cu privire la ce sa cumpere. Si in plus, realizez ca nu sunt cel mai in masura avand in vedere ca tu ai asa de multa experienta, ca sa te citez " Si in acest domeniu , chiar daca sunt mai nou pe forum lucrez de vreo...20+ de ani la un nivel de "aer rarefiat"...... ".
Eu o sa imi vad mai departe de sectiunea de vanzari, unde sunt mai activ.
P.s. chiar am crezut ca ai acceptat scuzele si "conflictul" este incheiat, dar daca continui cu intrebari de genul de mai sus, ce sa mai cred ?

Reply
Ok, cum ar zice francezul, suffisamment...

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)