Hello There, Guest! Login Register


Lelit 41xx - to IMS or not to IMS

#1
Salutare,
Fiindca am fost se pare printre primii care am comandat sita de dus IMS de la dobro_c pentru Lelit41xx, si apoi am primit mai multe intrebari pe privat, am tot vrut sa scriu cateva impresii, ca sa ramana pentru toata lumea Smile

Dupa montare, intradevar apa curge mai frumos si sub picaturi ca de ploaie, cum te astepti de la o sita IMS. Dar placerea asta tine pana cand observi sa curga ceva mai repede pe una din parti (sa faca un turturoi). Pe mine treaba asta m-a obsedat, am incercat sa schimb surubul, sa-l las mai slab, sa rotesc sita .. degeaba. A fost ceva mai bine cu surubul slabit o tura fata de maxim. Oricum m-am mai linistit cand am mai vazut pe youtube si la alte IMS-uri si pe alte masini.
Si apoi cred ca asta e un comportament de curgere in gol, cand ajunge la o presiune de 9-10 bari lucrurile se mai schimba putin.

Si acum partea buna:
- Am facut cateva shoturi comparativ (2-3) si mie mi s-a parut gustul sensibil diferit, ceva mai echilibrat pe IMS si mai putin acid. Acum, n-au fost suficient de multe shoturi si diferenta e posibil sa fie data si de manopera, dar la cat am incercat s-a simtit.
- Pot pune si 16 grame de cafea fara sa ramana lipit pucul pe sita (inainte sub 17 nu ma descurcam f bine) . Si nici nu se mai vad cele 6 gaurele de la suctiune ramase in puc.
- Imi pare ca se curata mai usor, poate si datorita suctiunii distribuie la terminarea extractiei

Stefan25 mi-a confirmat curgerea ca fiind la fel ca la el (si m-am linistit definitiv).
Daca a mai ajuns altcineva la alte concluzii ..
Nuova Era Altea , Compak K6
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)