Espressoman fresh
Alba Iulia
Buna ziua
Vreau sa imi bucur diminetile cu o cafea buna si am nevoie de un sfat la achizitia espressorului si a rasnitei.
Nu ma pot hotari daca sa achizitionez pachetul barista home premium cu lelit pl41tem si rasnita lelit 043mmi SAU pl042temd din pachetul barista home all in one.
Multumesc!
Espressoman infocat
Arad
S-a mai dezbatut problema espressoarelor cu risnita incorporata si recomandarea unanima a membrilor acestui forum este aceea ca e mai bine sa se achizitioneze separat.
Bezzera Unica; Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
Espressoman infocat
Bucuresti
(17-03-2020, 12:29)Gabi_M Wrote: S-a mai dezbatut problema espressoarelor cu risnita incorporata si recomandarea unanima a membrilor acestui forum este aceea ca e mai bine sa se achizitioneze separat.
Cred ca ar putea fi un al doilea motto al forumului.
Current: ECM Synchronika, Honne, Atom 75, DIP DS68, Kinu M47, Acaia Lunar , Brewista Smart Scale
Past: Lelit PL91T, Lelit PL72, Niche, Sette, Olympus
Espressoman fresh
Alba Iulia
Va multumesc pentru sfat!
Espressoman infocat
Arad
Inca un lucru care s-a mai amintit. Daca nu te deranjeaza sa dai la manivela poti lua in considerare o risnita Kinu. Dupa cum spun icolegii mai experimentati este peste Lelit 043 in ceea ce priveste calitatea macinaturii si fiabilitatea.
Bezzera Unica; Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Asta ar fi al doilea motto... Nu electricelor sub dublu pretului Kinu.
Espressoman infocat
Arad
17-03-2020, 20:07
(This post was last modified: 17-03-2020, 20:11 by Gabi_M.)
Trebuie sa te corectez. Asta este al treilea motto.
Al doilea este: nu se recomanda espressoare cu risnita incorporata.
Iar primul, evident: un nu categoric automatelor.
Mai putem sa gasim si altele, de exemplu se interzice cafeaua comerciala.
Daca ne straduim putim poate scriem ceva de genul "Cele zece porunci ale forumului", desigur numai cu binecuvintarea celui care il pastoreste.
PS Scuze ca am luat-o razna.
Espressoman infocat
Milano
Fenomenul de stat acasă și nevorbitul
.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita: Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1
Espressoman Administrator
Bucuresti
Acesta este topicul pe care s-a mai discutat. Am postat acolo si eu o opinie legata de tentatia psihologica spre rasnita incorporata
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
Espressoman fresh
Alba Iulia
Dap. M-am uitat la kinu dupa raspunsurile voastre.
Daca vreau sa raman in marja de aprox. la 3000 lei pentru un espresso pe zi in fiecare dimineata, trebuie sa ma gandesc la pl41tem cu un kinu sau la un gaggia classic cu o rasnita electrica mai rasarita.
Revin cu alta ipoteza... Rasnita mai rasarita (desi nici kinu nu este o rasnita ordinara, din cate am inteles) si espressor fara PID SAU kinu si lelit pl41tem.
Ce recomandati?
Multumesc!
Espressoman Administrator
Bucuresti
Exista viata si dupa Kinu bineinteles, insa cu cel putin 100E mai sus. Mai ales ca o electrica poate aduce comoditate, economie de timp si posibilitatea ca partenera de viata sa faca singura espresso. Trebuie putin studiu si aici in functie de bugetul propus.
Dar ce intelegi prin "rasnita ordinara" ?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
Espressoman fresh
Alba Iulia
La electrica folosita de partenera de viata si de fi-mea ma gandeam cand scriam cele de mai sus.
Exprimarea ca rasnita ordinara e nefericita. Am inteles din discutiile de pe forum ca rasnita kinu produce o cafea rasnita superioara calitativ unei cafele rasnita de exemplu cu un lelit 043mmi.
Ma gandeam sa merg pe o solutie sa o upgradez cat mai tarziu si sa fie cat mai usor de folosit.
Multumesc pentru sprijin!
Espressoman infocat
Deva
Dacă alegi kinu trebuie sa iei in calcul faptul ca viteza de râșnire (viteza de rotație) influentează macinatura. Mai concret tu vei avea o Setare, soția va necesita alta și fiica alta pentru aceiași parametrii ai extracției.
In cazul in care sunt mai mulți utilizatori cred ca este mai ok o râșnița electrică. Vezi pe bursa eventual o râșnița sh gen mazzer sj.
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60
Espressoman de import
București
Nu cred ca o sa fie probleme de la diferite viteze de rotație ci de la faptul ca kinu are nevoie de "torque" pentru a fi folosita pe espresso.
Eu, personal, recomend kinu, dar este posibil sa fii tu cel supus la munca grea.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
18-03-2020, 11:28
(This post was last modified: 18-03-2020, 11:29 by renatoa.)
Pentru doamne exista Feldgrind, de 3x mai putina forta necesara (4 vs 11 N.cm), la pret, timpi si calitate macinatura comparabila.
Are un cutit mai putin agresiv, comparabil cu cel de brew de pe Phoenix.