Hello There, Guest! Login Register

La pavoni Domus Bar vs Lelit PL42TEMD

Salut as dori o opinie ce ati alege intre lapavoni domus bar si lelit p42 temd cu rasnita,ambele in jur de 3-3500 ron? Daca cineva detine vreunul as dori o opinie
sa faca o cafea decenta nu ma astept la espresso ca in italiaVa mulțumesc

Reply
Domus Bar este fabricat tot de catre Lelit si din cate imi dau seama nu are PID, fiind echivalentul aproximativ al unui PL42 cu o mie de lei mai ieftin. 
Deci considerand ca vorbim de acelasi fabricant, intre PL42TEMD de 2850 lei  care are PID si La Pavoni Domus BAr de 3500 lei care nu are PID, cred ca alegerea este logica...
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 

Reply
Da corect am vazut si eu dupa aceea ,chiar si designul e aproape identic.
Chiar am vazut ca au si un showroom lelit.
Inca o intrebare avand in vedere ca oricum si pt espresorul "de jucarie" iau cafea proaspat prajita ,rasnita si o tin max 2 sapt merita rasnita incorporata sau mai bine rasnita de ei la una profesionala si un espressor fara rasnita

Multumesc frumos pentru raspuns!Toate bune

Reply
Salut Eugen,

Eu am 042 EM + pid aftermarket
Sunt multumit pana acum de el, dar sunt in primele 2kg de cafea, reusesc de cele mai multe ori sa scot cafea ok, delicioasa alteori, rea din ce in ce mai rar Smile
Nu o sa mai poti folosi cafea macinata, a incercat sotia mea cu una decof care ne ramasese prin casa si a fost foarte rea.
La pret vad ca sunt tot pe acolo si separat espressor PL41TEM PID + rasnita PL43MMI + tamper precizie Lelit 57.35mm– 2990 lei
Din ce scriau colegii de pe aici, roata de la rasnita este din nylon si se mai rup dintisorii daca ai cafea mai verde / light, dar se inlocuieste usor.

Eu am o rasnita manuala kinu si prefer cumva modul de lucru cu ea decat cu cea incorporata, dar am folosit-o si pe cea incorporata cu rezultate bune / similare pentru papilele mele needucate. Acum o am reglata pentru decaf cand vrem sa bem o cafea mai pe seara.

Reply
Salut,
Daca poti face un mic efort financiar , ia rasnita separat.
Cauta pe forum ofertele pentru esspresomani , o sa gasesti ceva ok.
Mai degraba un PL41TEM + o rasnita decenta langa el.
Rezultatele obtinute or sa fie peste PL42TEMD ..........
Lelit Bianca V3 / G-Iota DF64
La Marzzoco GS3 AV / Ceado E37S

Reply
Multumesc Stefan .asa ma gandeam si eu una integrata clar nu o sa fie chiar cea mai calitativa la preturile astea alle aparatelor
Deci PL 41 Tem ar fi alegerea ideala in aceasta categorie de pret.nu ma cramponez de pret dar nici sa iau aiurea vreunul f scump ca sigur nu o sa am rabdare cu el
Va multumesc pentru sfaturi

Reply
Absolut,pentru inceput PL41TEM este ideal sa iti faci mana si sa inveti. 
E o masina bunicica de inceput (sunt colegi de forum care pot afirma ca in mana cui trebuie,poti bea espresso FOARTE bun pe ea , comparabil cu unul facut pe masini MULT mai scumpe).
Deci pune accent pe o rasnita ok pe langa PL41TEM si nu o sa fi dezamagit.
Spor
Lelit Bianca V3 / G-Iota DF64
La Marzzoco GS3 AV / Ceado E37S

Reply
La fel și eu îți recomand fără vreo reținere Lelit PL41TEM pentru început. Recent m-am despărțit și eu de unul, însă, cât timp l-am avut am apreciat foarte mult modul simplist de utilizare, faptul că are un PID și utilitatea acestuia, dar și ușurința în tot ce înseamnă întreținere pe termen lung.
Nu necesită o sumă extraordinar de mare drept investiție inițială așa că în cazul în care descoperi că nu e pe placul tău nu vei pierde prea mulți bani (se poate vinde pe urmă mai departe destul de ușor). Dacă drogul se extinde cu siguranță va reprezenta un pas excelent in perioada de inițiere. 

Sa ai in minte faptul că râșnița reprezintă o piesa super importanta în toată ecuația asta, deci n-ar fi bine sa faci rabat. Poți să mergi și pe o manuala daca nu te deranjează ideea. Râșnițele Kinu, spre exemplu, oferă o calitate excelenta în legătură cu espresso pentru prețul pe care-l au și așa te poți încadra în bugetul stabilit.
ECM Classika PID, Niche Zero, Kinu Phoenix, Hario V60.

Reply
Va multumesc pentru sfaturi!
Intai sa am rabdare cu asta si mai vad de upgrade.
La cafea macinata ma refer la cea proaspat prajita si rasnita pe care o beau si acum in toate modurile de preparare.deja nu prea mai maibpot "la vid" ,poate o turceasca la ibric cand am chef
Multumesc inca odata

Dar am retinut ideea rasnitei,de fapt stiam teoretic,mai citisem pe aici

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)