Hello There, Guest! Login Register


La inceput de drum

#1
Salut
De multa vreme tot caut un "expresor" bun. Pana aseara m-am tot uitat la oferte de pe platformele online si la produse de marci ca Phillips, Bosch, Saeco etc. Aseara vazand o "oferta" buna pt un automat, am zis sa mai caut si am tot cautat pana am ajuns aici pe site si pe forum si tind sa cred ca am nimerit exact unde trebuia, asta reusind sa imi dau seama dupa cateva ore bune de citit pe site si forum.
Sunt din Focsani si aici e jale rau in ce priveste cafeaua, chiar si la baruri, cafenele etc. Si in iasi am luat multe tzepe cu tot felul de cafele proaste. 
Inca imi amintesc perioada de acum 12 ani cand am baut primul expresso adevarat in Italia la un bar. De atunci tot rabd, cautand vreo cafenea mai rasarita, dar greu in anumite orase din Romanica.
Hai ca am cam lungit-o.
As vrea sa imi recomandati o rasnita si un expressor. Sunt la inceput de drum, dar sper ca ma veti ajuta sa aleg cea mai buna varianta. 
Mersi frumos
 
Reply
#2
Vezi secțiunea de reduceri. Sau bursa sh. Cred ca găsești opțiuni pt mai multe bugete.
Gaggia Classic 2013, Eureka Mignon Specialita 15BL, Cafflano Kompresso, Aeropress
 
Reply
#3
O precizare, ca sa eviti dezamagiri urmatoare... o buna parte din cei de aici nu considera expresso-ul Italian ca fiind cel "adevarat". O zic fiindca se presupune ca de aici vei primi sfaturi...
Diferenta nu e din aparat, sau modul de operare, ci din cafeaua folosita. In functie de ea ai putea avea surprize.

Recomandari... calea batatorita minimala ar fi rasnita Kinu si machina Gaggia Classic, de aici incepi sa cresti, in functie de buget.
Nu espressor cu rasnita incorporata !
De fapt saptamanal avem cate o intrebare din asta si le repetam la nesfarsit... o rasfoire a forumului pe ultima luna si aveai raspuns la 95% din intrebari.
 
Reply
#4
(22-11-2019, 15:32)renatoa Wrote: ... o buna parte din cei de aici nu considera expresso-ul Italian ca fiind cel "adevarat". O zic fiindca se presupune ca de aici vei primi sfaturi...

... Pai si daca omu'  tocmai asta cauta ... ce facem , il deturnam obligatoriu la cafele verzi monorigini ? ... k sa primeasca sfaturi ... Sad ... mai ales , cu ce sa NU faca ? ...

... omu' a zis asa - " Inca imi amintesc perioada de acum 12 ani cand am baut primul expresso adevarat in Italia la un bar. De atunci tot rabd, cautand vreo cafenea mai rasarita, dar greu in anumite orase din Romanica. "

    ... drept raspuns , il mai pui sa dea un ocol ( ... la pachet cu inca o dezamagire ) prin cafeaua romanesca mono origin  ... pana va gasi in final ... tot singur , calea catre espresso " adevarat '  ... ( cinstit ar fi , sa -l lasi pe el sa aleaga ce doreste )
Pavoni | Strega | Bosco | Honne | Olympus | MK III | Gene ...
 
Reply
#5
Daca matale ti se pare ca logo-ul forumului, ala de sus... ar trebui citit "in cautarea espresso-ului adevarat italian"...  Huh
... atunci poate sunt eu mai taliban...  Confused
 
Reply
#6
(22-11-2019, 18:10)renatoa Wrote: Daca matale ti se pare ca logo-ul forumului, ala de sus... ar trebui citit "in cautarea espresso-ului adevarat italian"...  Huh
... atunci poate sunt eu mai taliban...  Confused

... OFF-TOPIC ...


     Oricum nu cred ca se mai tzine cont , in sensul cel mai strict al sau ,  ptr. ca aproape de jumatate dintre membrii activi ai forumului , consuma cafea preparata prin metode alternative - altele decat espresso - si in consecintza si cafeaua este  prajita si adaptata - k mono origine si rasnire ptr. acestea.

     Personal ... am cosiderat motto-ul forumului , k pe o invitatzie ad literam in cel mai direct mod ... iar espresso nu s-a nascut pe aici si am ales sa-l caut " la el acasa " . Cat despre notziunea de espresso - nu cred ca mai are rost sa ma repet redundant - espresso ( ... ca acceptam sau nu ) s-a nascut in Italia.
     Daca insa , dorim sa operam si cu notiunea relativa de " perfectziune " - in cautarea espresso-ului perfect ... cred ca aceasta ar trebui cautata mai degraba la origini , dar ... se poate concretiza real totusi , in casa fiecaruia , daca se intrunesc toate conditziile prepararii unui espresso - chiar si intamplator / sau din greseala / ocazional ... poate fi unul " perfect " ... Big Grin ...

      ( no offense ... este doar parerea mea si cred ca este mai bine sa o exprim deschis si liber ) ... acelasi lucru ar putea fi spus sii despre pizza etc. ... sorry , nu o mai lungesc . ( acestea sunt regulile )
Pavoni | Strega | Bosco | Honne | Olympus | MK III | Gene ...
 
Reply
#7
Mie mi se pare că premiza din OP este greșită, fiindcă Romania e suprasaturată de cafe-bar-uri abonate la un brand Italian de mare tradiție. Altfel s-ar putea înțelege că focșănenii și ieșenii, se scalda în locații third wave, care restrictioneaza cumva accesul la cafeaua italiana tradițională. Așa o fi?
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: (factory g106), m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#8
Salut
Imi pare rau daca am creat confuzie. Ideea e ca as vrea un expresso de calitate. Nu zic ca nu se gasesc in focsani sau iasi sau in alte parti, dar eu inca nu am gasit ceva care sa-mi placa. In majoritatea cafenelelor sau pe unde am mai baut expresso (dublu, ca doar asa iau) de obicei se simtea gustul ala amar de prajit intensiv, ceva slab calitativ. Asta incercam sa spun. Despre expressoul italian ce pot spune, acolo am baut prima oara si mi-a placut, am mai baut si pe la noi prin tara poate chiar mai bun, dar acum as vrea sa mi-l prepar eu acasa. Si cam asta cred ca ar fi topicul de baza. 
Ce expressor si rasnita imi recomandati pt inceput? Probabil ca voi mai face upgradeuri pe viitor ca majoritaea pasionatilor, adr acum nu am bugetul de 1-2000 euro sa investesc in asa ceva. Poate pe viitor.
Inca o data scuze daca am creat vreo situatie neplacuta.
Multumesc
 
Reply
#9
Daca ai amintit de buget, ar trebui sa spui care este suma pe care poti sa o investesti.
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
 
Reply
#10
(22-11-2019, 21:52)wizb Wrote: Salut
Imi pare rau daca am creat confuzie. Ideea e ca as vrea un expresso de calitate. Nu zic ca nu se gasesc in focsani sau iasi sau in alte parti, dar eu inca nu am gasit ceva care sa-mi placa. In majoritatea cafenelelor sau pe unde am mai baut expresso (dublu, ca doar asa iau) de obicei se simtea gustul ala amar de prajit intensiv, ceva slab calitativ. Asta incercam sa spun. Despre expressoul italian ce pot spune, acolo am baut prima oara si mi-a placut, am mai baut si pe la noi prin tara poate chiar mai bun, dar acum as vrea sa mi-l prepar eu acasa. Si cam asta cred ca ar fi topicul de baza. 
Ce expressor si rasnita imi recomandati pt inceput? Probabil ca voi mai face upgradeuri pe viitor ca majoritaea pasionatilor, adr acum nu am bugetul de 1-2000 euro sa investesc in asa ceva. Poate pe viitor.
Inca o data scuze daca am creat vreo situatie neplacuta.
Multumesc

Vezi ca @renatoa deja ti-a facut o recomandare mai sus, pentru un setup entry-level: rasnita manuala Kinu Phoenix si un Gaggia Classic. Daca te poti intinde putin cu bugetul, poti alege Lelit PL41TEM in loc de Gaggia. Daca te prinde microbul, oricum le vei inlocui curand
Profitec Pro 600 + Niche Zero + Kinu M47 + Bravo&Duomo + Aeropress + Comandante C40 MK3
 
Reply
#11
@wizb - Fii optimist Smile Incep prin a reaminti ca Focsaniul si restul Moldovei, au dat multe plusuri cafelei de specialitate din Romania, inclusiv pe fondatorul acestui forum Smile))  Dar si pe Radu Manea de la Papajacques, Liviu Popa de la piese-espressor etc. apoi inaintand spre nord Ionut de la Two Minutes, Antonio de la Coftale si lista se poate lungi destul Smile

In al doilea rand, e neaparat sa precizezi un buget, intre cat si cat ai vrea sa cunosti alternative, per total?

Legat de cafea, stai linistit, n-ai cauzat nicio suparare, dar asa cum unii tin cu Steaua si altii cu Dinamo, asa si pe forum sunt cativa care tin cu Dinamo si restul cu Steaua Smile))
Au fost anumite discutii si vei putea exersa pe pielea ta aka aparatele tale, caci la cati focsaneni sunt plecati prin Italia, sigur gasesti pe cineva sa iti aduca direct de acolo un pachet de marca locala poate, nu internationala, putand astfel de prepari un espresso in paralel cu o cafea de la una dintre cele 70-100 de prajitorii. In primul rand cauta cafea proaspata, scoasa din cuptor de cateva saptamani maxim, apoi mai vezi ce grad de prajire preferi, italian sau neoromanesc Smile Eu votez varianta 2. A, stai votul e secret...
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#12
Bine ai venit si nu uita...e bun ce-ti place tie, nu ce preaslavesc altii!
 
Reply
#13
MUltumesc frumos.
Bugetul initial la care m-am gandat era de 2000 lei, ca asa vazusem oferta respectiva la acel automat. Acum ma gandesc cam la 3000 lei. Mai mult nu prea am cum ca vin si sarbatorile si am cam ramas fara job de 2 luni. Deci e mai greu cu achiitiile mai scumpe.
 
Reply
#14
Foarte bine ca ai spus bugetul. Acum ar trebui sa precizezi daca vrei ceva nou sau second hand, si daca accepti o risnita manuala.
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
 
Reply
#15
Cu 3000,iti poti lua o rasnita Eureka Mignon Specialita si un espressor Gaggia Clasic,de pe forum,cu pid
Robot Cafelat,Hario V60,feldgrind1,ibric soy
 
Reply
#16
Fara job nu m-as baga in asemenea cheltuiala... chiar stand pe niste rezerve substantiale.
 
Reply
#17
Sune deschis si spre SH.
 
Reply
#18
Sunt curios. Ce ai cumparat pana la urma?
Rancilio Silvia, La San Marco SM91, Kinu M38
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)