Vand La Pavoni Gran Romantica (1400 RON) si Kit profilare presiune naked-espresso.com (1000 RON) impreuna sau separat. Preturile sunt fixe.
Asa cum il folosesc acum: https://www.flickr.com/photos/148937562@...ed-public/
Fara cooling fin (aveam temp stripes, le-am dat jos intre timp, prefer sonda k): https://www.flickr.com/photos/148937562@...ed-public/
Espressorul a fost cumparat de pe forum in ianuarie 2017 cu 1500 RON, la care am adaugat urmatoarele piese si am facut urmatoarele modificari:
- portafiltrul original modificat bottomless,
- ornament cu vultur (nu e original Pavoni, insa se potriveste atat ca fixare, cat si ca finisaj cromat),
- tavita metalica cromata (in loc de cea de plastic),
- protectie de sightglass noua (cea veche era oxidata),
- manerul de la portafiltru schimbat cu unul nou, tot negru.
Functioneaza perfect si am rezultate repetabile cu el. Il vand pentru ca sunt curios sa lucrez si cu altceva, probabil o sa ma orientez spre o Bezzera Magica, insa inca citesc.
Estetic, are urme de utilizare normala si niste zgarieturi fine pe grouphead (probabil de cand am pus/scos cooling fin-ul), insa nimic deranjant sau foarte vizibil.
L-am decalcifiat o data acum vreo doua luni, fara sa trec apa cu solutia de decalcifiere prin grup si prin teava de abur (pentru protectia garniturilor).
Parerea mea e ca kit-ul de profilare e extrem de util, sigur ca se poate "simti" presiunea pe levier si fara acest kit, insa cu kit e mult mai usor sa repeti un profil de presiune. Cu kit-ul, devine foarte usor sa experimentezi extractii cu profil de presiune liniar cu 6 bar, cu 9 bar sau orice tip de profil de presiune, stiind exact la ce presiune extragi.
Cooling fin-ul din poza este luat de la Tije din Olanda (stiu ca se poate confectiona usor si la noi, insa am vrut sa cumpar de la cineva care a mai facut asa ceva, daca tot urma sa asez piesa pe grupul Pavoni-ului meu, sa nu experimentez aiurea cu zgarieturi pe grup, care e o piesa destul de scumpa).
Mie mi se pare extrem de util in extractii sa am acest cooling fin. Practic, timpul de asteptare intre extractii e de cateva minute (racirea grupului), se stabilizeaza pe la 85-87 de grade (in functie de cata vaselina termoconductoare folosesc la asezarea lui pe grup).
Din acest motiv, cooling fin-ul mi se pare un must la orice Pavoni si nu il vand decat ulterior vanzarii espressor-ului sau impreuna cu acesta, la un pret de 250 de RON pentru cooling fin.
Am uitat sa adaug accesoriile pentru La Pavoni: baza tamper 51.5 mm (70 RON), inel Tidaka pentru sita Pavoni (100 RON).
Scuze, site-ul corect pentru kitul de profilare a presiunii este naked-portafilter.com.
Asa cum il folosesc acum: https://www.flickr.com/photos/148937562@...ed-public/
Fara cooling fin (aveam temp stripes, le-am dat jos intre timp, prefer sonda k): https://www.flickr.com/photos/148937562@...ed-public/
Espressorul a fost cumparat de pe forum in ianuarie 2017 cu 1500 RON, la care am adaugat urmatoarele piese si am facut urmatoarele modificari:
- portafiltrul original modificat bottomless,
- ornament cu vultur (nu e original Pavoni, insa se potriveste atat ca fixare, cat si ca finisaj cromat),
- tavita metalica cromata (in loc de cea de plastic),
- protectie de sightglass noua (cea veche era oxidata),
- manerul de la portafiltru schimbat cu unul nou, tot negru.
Functioneaza perfect si am rezultate repetabile cu el. Il vand pentru ca sunt curios sa lucrez si cu altceva, probabil o sa ma orientez spre o Bezzera Magica, insa inca citesc.
Estetic, are urme de utilizare normala si niste zgarieturi fine pe grouphead (probabil de cand am pus/scos cooling fin-ul), insa nimic deranjant sau foarte vizibil.
L-am decalcifiat o data acum vreo doua luni, fara sa trec apa cu solutia de decalcifiere prin grup si prin teava de abur (pentru protectia garniturilor).
Parerea mea e ca kit-ul de profilare e extrem de util, sigur ca se poate "simti" presiunea pe levier si fara acest kit, insa cu kit e mult mai usor sa repeti un profil de presiune. Cu kit-ul, devine foarte usor sa experimentezi extractii cu profil de presiune liniar cu 6 bar, cu 9 bar sau orice tip de profil de presiune, stiind exact la ce presiune extragi.
Cooling fin-ul din poza este luat de la Tije din Olanda (stiu ca se poate confectiona usor si la noi, insa am vrut sa cumpar de la cineva care a mai facut asa ceva, daca tot urma sa asez piesa pe grupul Pavoni-ului meu, sa nu experimentez aiurea cu zgarieturi pe grup, care e o piesa destul de scumpa).
Mie mi se pare extrem de util in extractii sa am acest cooling fin. Practic, timpul de asteptare intre extractii e de cateva minute (racirea grupului), se stabilizeaza pe la 85-87 de grade (in functie de cata vaselina termoconductoare folosesc la asezarea lui pe grup).
Din acest motiv, cooling fin-ul mi se pare un must la orice Pavoni si nu il vand decat ulterior vanzarii espressor-ului sau impreuna cu acesta, la un pret de 250 de RON pentru cooling fin.
Am uitat sa adaug accesoriile pentru La Pavoni: baza tamper 51.5 mm (70 RON), inel Tidaka pentru sita Pavoni (100 RON).
Scuze, site-ul corect pentru kitul de profilare a presiunii este naked-portafilter.com.
Honne, Fellow Ode Lab Sweet, Aergrind, Flair 58, Pavoni