Welcome Back Log In Create Account

La Pavoni Europicolla - Zen in espresso

Ma intereseaza si pe mine o metoda de profilare de presiune; am auzit tot aici despre kitul lui Gabor din comert dar mi se pare overpriced. 
Ma gandeam ce varianta ar exista sa imi fac eu unul aseanator sau nu neaparat.
Credeti ca ar fi fezabila varianta de a face un orificiu prin axul capului de piston si inca vreo doua pe langa gaurile acelea perpendiculare care trec prin ax, incat sus la capatul axului unde e filet, sa se poata monta un manometru sau un senzor de presiune..? Stiu ca e cam mic spatiul pe langa cele doua orificii tubulare originale; eventual facut alt ax care sa permita acest lucru..?
Ce parere aveti?
La Pavoni Europiccola (EL) + Pressure Profiling Kit + Bong Insulator, Circular Heat Sink & Thermometer + Boiler Pressure Gauge, KINU M47, Cafflano Kompresso, Barista & Co. Milk Frother si multe alte accesorii.

Reply
Citeste in urma, am propus solutii, dar se pare ca daca e ieftin si abordabil nu convinge... :)
Sau daca nu e postat in engleza :P

De ce trebuie sa te complici in halul asta, cu gauri ca sa masori chiar in camera, cand presiunea este forta (de apasare) / suprafata ? Ambele masurabile extern ;)

Reply
Nici cu un cântar pus sub baza espressorului, nici cu un cântar cu cârlig atașat de mâner, nu vei obține valori corecte.

Cu cântarul atașat de mâner vei fi în mod cert mai aproape, dar trebuie să stai mereu cu el perpendicular pe braț sau să stai fix la un anumit unghi și să calculezi. Hai să nu ne victimizăm, că se poate discuta constructiv și fără :)
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
(08-01-2019, 13:01)renatoa Wrote: Citeste in urma, am propus solutii, dar se pare ca daca e ieftin si abordabil nu convinge... :)
Sau daca nu e postat in engleza :P

De ce trebuie sa te complici in halul asta, cu gauri ca sa masori chiar in camera, cand presiunea este forta (de apasare) / suprafata ? Ambele masurabile extern ;)

Ok, am sa răsfoiesc din nou.
Într-adevăr dacă se poate măsura extern frumos și elegant, e super ok.
Am încercat și eu cu un dinamometru dar caut o soluție mai estetica și abordabilă.

Mersi
La Pavoni Europiccola (EL) + Pressure Profiling Kit + Bong Insulator, Circular Heat Sink & Thermometer + Boiler Pressure Gauge, KINU M47, Cafflano Kompresso, Barista & Co. Milk Frother si multe alte accesorii.

Reply
Iei un cantar de baie cu un display care sa te satisfaca... sunt cateva modele de sticla care par ideale pentru aceasta modare... montezi picioarele ca baza a espressorului, si amplasezi display-ul intr-un loc care sa iti convina.

14 kg = 9 bari, asta e tot ce trebuie sa retii.

Trebuie totusi sa ai grija sa renunti la obiceiul de a tine contra cu mana stanga de busonul de alimentare, sau orice alte gesturi care ar afecta procesul de masurare al fortei de apasare.
Am desfacut un cantar din asta si trebuie sa tii cont ca din cele 4 picioare doar doua sunt senzoriale, cele de langa display. Acelea vor trebui montate in fata, unde se aplica forta maxima.

Reply
Pai la 14kg apasare se rastoarna intreg ansamblul. Nu imi pare foarte viabila aceasta optiune poate asa doar de verificat cam in jurul a carei valori ne aflam nu de profilat sau de calibrat rasnirea. Si aveti grija ca aparatul arde Smile
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
La modul cel mai sincer, nu vad rostul kitului de profilare.

Daca exista o coordonare corectă intre gradul de râșnire și timpul necesar extragerii celor 25-30 de grame, nu prea ai cum sa strici o extracție. Presupunând un puc preparat cat mai corect de fiecare data.

Reply
Eu personal, cred ca ar fi de ajutor, dar nu am folosit pana acum.

Nu cred ca este greu de făcut. Exista o singura dificultate și este în punctul unde se conectează cu leverul.

Din păcate nu am făcut deoarece nu cunosc un strungar care se ocupa de lucrări asa de mici.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
(08-01-2019, 14:02)dev Wrote: La modul cel mai sincer, nu vad rostul kitului de profilare.

Aici sunt în mare parte de acord cu tine. Datorită (sau din cauza) faptului că orice ai face, tot ai parte de o preinfuzie pe durata umplerii cilindrului, variațiile pe care le aplici pe durata extracției nu sunt așa vizibile ca la o extracție fără preinfuzie (pe un aparat cu pompă). Practic extracția este mult mai iertătoare la variațiile pe care le impui tu.

Atâta timp cât ești atent și ții minte cum ai procedat când ai tras un shot, poți reproduce destul de bine pentru altele. Obligatoriu clar nu este, dar cred că e o unealtă interesantă de folosit.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Cu Pavoni, extracțile cele mai interesante le am obținut când am răsnit mai grosier și am folosit o forță mai mica. În acest mod am reușit sa obțin notele fructate foarte clare chiar dacă trebuie sa renunț la corp.

Dar in acest mod, riscul subextractii este foarte ridicat. Un manometru cred ca ar ajuta în aceste situații limita, dezvăluind potențialul acestei mașini.

În schimb, când fac lapte-uri, prefer sa rănesc mai fin și sa folosesc o presiunea mai mare, obținând un corp mai pronunțat.

Reply
Ai descris sub si supraextractii. Eu subextrag cafeaua prajita non-light si supraextrag cafeaua light. Si nu am nevoie de un manometru pe grup ca sa simt cand pucul opune mai multa sau mai putina rezistenta.

Reply
(08-01-2019, 13:48)adiszep Wrote: Pai la 14kg apasare se rastoarna intreg ansamblul...

Nu cred, gandeste-te ca este o treime din cat se apasa la Kompresso. Daca ai senzatia asta inseamna ca apesi prea tare...
La aeropress cum fac cateodata "espresso" la 2-3 bari, apas cu toata greutatea mea, stand pe Aeropress si pe varfurile de la picioare, am pus odata un cantar intre mine si piston si am inregistrat 64 kg.
In comparatie cu asta, la Pavoni am avut extractii unde apasarea nici nu necesita sa tin de buson contra.
Poate ca ar fi buna o masuratoare din asta tocmai ca sa ne dam seama ca facem extractie la mult peste 15 bari... adica macinam prea fin si/sau tampam in exces Wink

PS: voila, ce zice mai sus Michele...

Reply
Eu am încercat cu dinamometru și oricum am încercat, nu am putut apasa cu 14 kfg fără sa trebuiască sa țin de bușon...
Separat de asta, cum am zis, eu unul caut o varianta cât de cât elegantă, nu e tocmai estetica ideea de cântar sub espressor...

Reply
Nu am zis sa pui cantarul in sine sub espressor, ci sa mesteresti un pic... picioarele cantarului sa devina ale espressorului, pot fi ascunse fara macar sa se vada, daca esti mester mare.
Daca manometrul ala in capul pistonului ti se pare steampunk... ca si rochitza de dantela de pe grup... eu ma abtin.

Reply
Manometrul de pe grup ii da un aer mega-Steampunk.
Din același film, as mai pune încă doua ceasuri pe el, un cronometru analog (lucrez deja la soluția tehnica) și un termometru de grup (caut idei creative).

Rochița in schimb mi se pare din alt film, deși cred ca face treaba.
Apropo de control temperatura, am văzut niște topicuri cu material termorezistent, gen Silicon, montat între boiler și grup. Teoretic limitează transferul termic, si grupul s-ar raci oarecum când e gol. A încercat cineva?

Sent from my iPhone using Tapatalk
La Pavoni Europiccola 2006 | NAKED Profiling Kit | IMS all the way | Arco (de vanzare) | Baratza Sette 270 v2 | Brewista Smart Scale 1 | Concept-Art tampers | To be continued...

Reply
Cel mai ieftin "expert":

https://www.lapavoni.com/en/product/espe...ile-espab/

Reply
Fara fustitza, dar cu bare de temperatura adezive... care se brodesc cu vulturul de minune... mai taranesc nu se putea...
Carpeta cu rapirea din serai unde e ?

Reply
"mai taranesc nu se putea"....

wanna bet?

[Image: esperto-competente-800x723.jpg]

Daca apare Londinium C pe la 1000 de euro, stinge lumina la toate prostiile astea.

Reply
(10-01-2019, 16:11)renatoa Wrote: mai taranesc nu se putea...
Carpeta cu rapirea din serai unde e ?

... Au inceput sa manance de pe jos si astia ... Cool ... ( bine acu' daca exista cerere ... iata si oferta ... Smile ... )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Asta după ce-au luat kitul lui Gabor și l-au Apolloit. Ăăă, copiat.

Reply
... Mergea sa -i mai puna cate un ciucure de matase auriu  , pe lever , PF si robinetul de abur si ... era gata de export ptr. Dubai , Qatar si Emirate ... :D ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Nu te gândi că nu s-au gândit la asta când au venit cu prețurile astea.

Decât manometru pe grup mai util era un pid/termostat care sa controleze temperatura grupului fiindcă degeaba profilezi primul shot in condițiile in care următoarele sunt arse.

Reply
Daca este o poza oficiala, mai urata nu se putea! :-)

1) Benzile de temperatura nu se potrivesc deloc. Eu le folosesc, sunt utile, dar ei puteau sa găsească o soluția mult mai frumoasa. Poate un termometru analogic?

2) Trei culori? (aur, cupru si crom?). Chiar nici măcar logul rosu nu se integrează cu design-ul.

3) Mânerele din lemn nu sunt nici ergonomice si nici se integrează cu design-ul.

4) Prelungitorul pentru manometru de boiler. Nu știu dar mi se pare ca nu se integrează.

5) Ultimul lucru, dar aici cred ca sunt gusturi, manometru de grup naked. Cred ca este greu de urmărit fără un background alb. Si, oricum, nu înțeleg de ce au pus doua stiluri diferit pt manometrii (unul cu background alb și unul fără).

Personal cred ca este o ocazia pierduta pentru la Pavoni. Erau multe lucruri care puteau sa fie făcute dar au făcut o struzo-camila. Ce ar fi făcut eu:

1) Manometru pe grup (dar cu un stil egal cu cel de boiler)
2) Duza cu o singura gaura făcut ca lumea (am făcut una cu o piulița înfundată acum 2 zile si este in testare, dar rezultate sunt complete diferite, in bine)
3) Eventual, un switch pentru a comuta in modalitate abur.
4) Mânerele si culorile ca înainte
5) Baza, in schimb, este mult mai frumoasa cea noua.
6) O soluția mai frumoasa pentru a scapă de protecția de plastic transparent pentru indicatorul de apa.

Reply
Cine mai doreste, cine mai pofteste...

https://www.bplus.biz/products/the-stirr...ed-edition

Reply
Ieftin si "de firma", trebuie sa fie o greseala...  Confused

Reply
(18-01-2019, 15:43)dev Wrote: Cine mai doreste, cine mai pofteste...

https://www.bplus.biz/products/the-stirr...ed-edition

Mă interesează și pe mine in caz ca pui comanda

Reply
Eu am o scula de genul asta de care sunt mulțumit.

Pentru cine e interesat, merită luate mai multe fiindcă transportul e undeva la 15$. Nu uitați de vama.

Reply
Si eu vreau daca se va face comanda de grup :)

LaPavoni Milano '15, Eureka Mignon Specialita
|||   Lelit MaraX   |||   Eureka Mignon Specialita   |||    YUME beans :)   |||     -----     ("fostele": LaPavoni Professional, RoK manual grinder)

Reply
Am probleme mereu cu distribuirea. Mă ajut de un wtd tool (ca un tel mic) dar și așa mai am channeling uneori..

Reply
Am și eu o curiozitate mică, deși foarte probabil s-a discutat pe undeva. Sper să mă dumiresc cu ajutorul deținătorilor sau pasionaților de La Pavoni Europiccola / Professional.
La un espressor single boiler aburul se face crescând temperatura/presiunea în boiler, deci temperatura apei nu e la fel și pentru extracție. La La Pavoni cu aceeași apă/temperatură/presiune, se face și extracția și aburul. Dacă ar fi să mă gândesc așa rapid aș putea spune că ori e prea fierbinte apa pentru extracție, ori că e slab pe partea de aburi. Și totuși nu pare să fie. Atunci de ce aparatele single/dual boiler au nevoie de temperatură mai mare? Doar pentru a compensa cu boilere mici și/sau pentru a avea putere mai mare?
Mă mănâncă și pe mine să trec la un espressor, dar sper să rămân potolit(dacă ar fi după mine aș lua direct dual boiler, dar nu sunt pregătit de asemenea investiție).  :D Oricum încerc să mă mai documentez... și n-aș zice nu nici la un La Pavoni SH. Urmăresc și eBay dacă apare ceva cât de cât la preț bun. Dacă nu îmi place după o perioadă îl transfer mai departe altui "curios". Smile

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)