Hello There, Guest! Login Register

Krups XP5240 probleme. Help!

Buna ziua Stimabililor!

Zilele astea mi-am luat un espressor Krups XP5240 de la Emag. A mers ce a mers, destul de bine, pana intr-o dimineata cand il preparam pentru un espreso.. dadusem drumul la aburi sa scot apa din el prin panarello, 20 secunde mai tarziu s-a auzit o bubuitura de mi-am trezit toti vechinii. Deci a fost un mare "poc" drept dupa care totul mergea in continuare ok - aburul iesea de n-avea treaba, nu era niciun fel de miros de ars, nimic. Mi-sa dori sa cred ca era un fel de gol de aer care eventual iesise din panarello insa sunetul a fost cam prea tare. Am oprit masina, am lasat-o sa-si revina un pic dupa care am dat drumul, aceeasi procedura, nu s-a mai intamplat nimic. Am observat un singur lucru - a inceput sa suna putin cam altfel, mai mult fasait timp ce curgea cafeaua din el si intre porta-filtru si "grouphead" a inceput sa picure apa.. nu mult, 4-5 picaturi ceea ce sunt sigur ca nu a fost inaintea Big Bang-ului.
Espresorul respectiv il am de 7-8 zile, imi este super tarsa sa-l dau la reparat stiind ca cineva va baga toate cele in el si nu se stie in ce conditie se va intoarce la mine. Varinta 2 si 3 - cer schimbare produs sau banii inapoi.

Sper ca cineva va avea rabdare sa citeasca tot ce am scris aici ;) Ce imi recomandati sa fac in acest caz? Astept pareriile voastre, multumesc anticipat!
Gaggia Classic + teava Rancilio Silvia V1, Ascaso I-mini I2 Black Alum, tamper Motta inox baza plata 58mm, site nepresurizate.

Reply
(16-07-2013, 11:03)JJR Wrote: il preparam pentru un espreso.. dadusem drumul la aburi sa scot apa din el prin panarello, 20 secunde mai tarziu s-a auzit o bubuitura

Am observat un singur lucru - a inceput sa suna putin cam altfel, mai mult fasait timp ce curgea cafeaua din el si intre porta-filtru si "grouphead" a inceput sa picure apa.. nu mult, 4-5 picaturi ceea ce sunt sigur ca nu a fost inaintea Big Bang-ului.

Nu sunt expert însă sună a garnitură împușcată...nici nu reușesc să îmi dau seama ce anume ai făcut deoarece m-ai băgat în ceață cu lăsatul 20 de secunde să iasă apa prin panarello ca să îl pregătești pentru espresso...ce-i cu asta?

Îți recomand să îl duci înapoi la emag...
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
Krups nu fabrica espressoare ci bombe chinezesti. Pana acum spuneam la figurat, acum se pare ca si la propriu :) Cere banii inapoi daca poti si ia-ti unul mai serios.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan

Reply
intervin si eu, doar pentru ca am folosit aproape un an asa ceva (XP5220);
de acord ca singura actiune posibila este sa ceri schimbarea 'produsului' la magazin!
sau, cine stie, poate-ti dau bani inapoi - ceva neobisnuit in comertul autohton ;(
altfel, vei fi trimis la service...
daca nu reusesti cu inlocuirea, merita sa contactezi firma mama, mi s-au parut suficient de profesionali in reactie:
After Sales
Consumer Satisfaction Support
Groupe SEB 
Groupe SEB Romania SRL
8, Daniel Constantin Str., 010632 Bucharest - Romania
Tel. +40 21 311 79 28 / Mob. +40 748 197 673
Fax. +40 21 311 79 27

eu faceam extractii acceptabile, am putut chiar sa fac 'degustari' cu 3-4 feluri de cafea (prajita de mine, dar apoi rasnita, tot...krups)...
ok, poti folosi apa calda, poti extrage... ceai, am facut de multe ori (!), dar aburul iese din discutie! nu poti spuma laptele: e o caricatura! si m-am straduit destul, am si schimbat vreo 5 panarello, model vechi si nou: faceau explozie (sareau in lapte) sau crapau...
am si acum chinezaria respectiva, e 'functionala'...
...
nu-l recomand nimanui, mult mai bine si mai ieftin bei french-press! cu o rasnita buna, de peste 1000 de lei (da), si cu cafea prajita proaspat;
urmatoarea solutie mai ieftina si cat se poate de onorabila, alta lume de fapt, e sa bei ceai negru si verde - excelenta alegere si asta, IMO, dar cu conditia sa fie un sortiment bun si neaparat frunza (loose leaf tea) si nu la praf in plicuri...:)
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply
Rasnita buna pentru french press este si Hario Skerton la 160 lei, insa e manuala.
Hottop | Baratza Forte | Bosco Sorrento | Hario v60, Syphon, Chemex, Clever, Bonavita Immersion Dripper, Walkure Karlsbad, Aeropress, Frenchpress, Ibric, pahar, ceasca, lingura, apa, cafea...

Reply
(16-07-2013, 11:45)nickso Wrote:
(16-07-2013, 11:03)JJR Wrote: il preparam pentru un espreso.. dadusem drumul la aburi sa scot apa din el prin panarello, 20 secunde mai tarziu s-a auzit o bubuitura

Am observat un singur lucru - a inceput sa suna putin cam altfel, mai mult fasait timp ce curgea cafeaua din el si intre porta-filtru si "grouphead" a inceput sa picure apa.. nu mult, 4-5 picaturi ceea ce sunt sigur ca nu a fost inaintea Big Bang-ului.

Nu sunt expert însă sună a garnitură împușcată...nici nu reușesc să îmi dau seama ce anume ai făcut deoarece m-ai băgat în ceață cu lăsatul 20 de secunde să iasă apa prin panarello ca să îl pregătești pentru espresso...ce-i cu asta?

Îți recomand să îl duci înapoi la emag...

Ideea este ca scuipa destul de multa apa in loc de abur normal. Aburul in sine venea cu intreruperi amestecat cu aer, in 5 sec. imi strangeam cam 20 ml de apa in cana. Am citit pe forumuri ca trebuia sa-l las sa mearga putin ca sa iasa condensul din el.. ok poate am exagerat cu 20 sec., il tineam mai putin si il si stingeam din cand in cand sa-si revina

(16-07-2013, 12:29)Lyvyoo Wrote: Krups nu fabrica espressoare ci bombe chinezesti. Pana acum spuneam la figurat, acum se pare ca si la propriu :) Cere banii inapoi daca poti si ia-ti unul mai serios.

--
Ce zici de Gaggia Espresso Pure fata de Krupps?
Gaggia Classic + teava Rancilio Silvia V1, Ascaso I-mini I2 Black Alum, tamper Motta inox baza plata 58mm, site nepresurizate.

Reply
Evolution mai bine. La 765 cat costa cu reduceri, nu exista alta alegere comparabila. Pure e cu 70lei mai ieftin intr-adevar, dar sistemul de incalzire cu doua rezistente de pe Evolution bate tot in gama asta. Vezi ca sunt niste topicuri pe aria Sfaturi la cumparare cu discutii asemanatoare.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan

Reply
Cand vrei să spumezi lapte trebuie să lași valva de abur deschisă să iasă condensul, până nu mai iese apă, dar fără pompă. Dacă vrei să faci espresso, trebuie lăsată puțină apă să curgă prin grup, dând drumul la pompă. E cu termobloc, nu? Dacă da, se explică de ce îți dă abur cu apă...până se încinge termoblocul.

Nu-ți mai bate capul cu el și folosește-te de problema asta ca să îl schimbi.
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
(16-07-2013, 11:03)JJR Wrote: Buna ziua Stimabililor!

Zilele astea mi-am luat un espressor Krups XP5240 de la Emag. A mers ce a mers, destul de bine, pana intr-o dimineata cand il preparam pentru un espreso.. dadusem drumul la aburi sa scot apa din el prin panarello, 20 secunde mai tarziu s-a auzit o bubuitura de mi-am trezit toti vechinii. Deci a fost un mare "poc" drept dupa care totul mergea in continuare ok - aburul iesea de n-avea treaba, nu era niciun fel de miros de ars, nimic. Mi-sa dori sa cred ca era un fel de gol de aer care eventual iesise din panarello insa sunetul a fost cam prea tare. Am oprit masina, am lasat-o sa-si revina un pic dupa care am dat drumul, aceeasi procedura, nu s-a mai intamplat nimic. Am observat un singur lucru - a inceput sa suna putin cam altfel, mai mult fasait timp ce curgea cafeaua din el si intre porta-filtru si "grouphead" a inceput sa picure apa.. nu mult, 4-5 picaturi ceea ce sunt sigur ca nu a fost inaintea Big Bang-ului.
Espresorul respectiv il am de 7-8 zile, imi este super tarsa sa-l dau la reparat stiind ca cineva va baga toate cele in el si nu se stie in ce conditie se va intoarce la mine. Varinta 2 si 3 - cer schimbare produs sau banii inapoi.

Sper ca cineva va avea rabdare sa citeasca tot ce am scris aici ;) Ce imi recomandati sa fac in acest caz? Astept pareriile voastre, multumesc anticipat!

Am reusit sa-l returnez cu full cash refund la casa (wow).. Merci tuturor pentru sfaturi si pareri!

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)