Hello There, Guest! Login Register


KitchenAid

#1
Va provoc:
KitchenAid 5KCG100 Artisan
[Image: rasnita_cafea_KIT-5KCG100EOB.jpgbig.jpg]

In fisa tehnica scrie 8 trepte de granulatie. Ei bine, are 8x2!
Astept Provincia!!!Smile

Editat
Gaggia clasic, kitchenaid, lelit 58.
Cafegii din toate tarile, uniti-va!
 
Reply
#2
Producatorul zice cam la fel ca tine... Adica "The Artisan Burr Grinder allows you to grind your favourite coffee beans, choosing between 15 different grades."
http://www.kitchenaid.co.uk/catalogue/ar...uct-en.htm
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Quamar M80DR, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#3
(17-09-2014, 12:04)Mihai L Wrote: Producatorul zice cam la fel ca tine... Adica "The Artisan Burr Grinder allows you to grind your favourite coffee beans, choosing between 15 different grades."
http://www.kitchenaid.co.uk/catalogue/ar...uct-en.htm
doar atata?Sad
Gaggia clasic, kitchenaid, lelit 58.
Cafegii din toate tarile, uniti-va!
 
Reply
#4
Si totusi la ce te asteptai? Cutitele au un diametru ok...dar nu scrie daca sunt plate sau conice (desi, dupa turatie, inclin sa cred ca sunt conice). Din pacate numarul treptelor de rasnire este mai putin important decat dispunerea acestora pe plaja granulatiilor folosite pentru diferitele metode de preparare a cafelei...asa ca va trebui ca cineva sa o probeze si sa dea un feedback, deoarece nici pretul nu este unul de neglijat, fiind foarte aproape de o rasnita consacrata si foarte apreciata pe piata noastra.

Asadar...daca ai mai multe informatii, decat cele de pe site-urile unde se vinde, chiar te rugam sa le impartasesti si cu noi. Daca o vinzi si vrei sa o faci cunoscuta nu te tine nimeni sa organizezi o degustare in care sa faci o comparatie intre aceasta rasnita si alte modele cunoscute. Daca este buna iti garantez ca nimeni de pe acest forum nu va incerca sa ascunda asta. Alta reactie nu putem avea deoarece este o necunoscuta si nu se poate spune ca impresioneaza prin altceva decat ca umple un spatiu gol pe piata rasnitelor pentru acasa, chiar daca periculos de aproape de segmentul lui vario...
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
 
Reply
#5
Cutitele ar fi plate. De exemplu, Ascaso I-mini i1 (deci nu i2) are cutite plate si 700 rpm. Din aceasta cauza macina extrem de greu, 14g in 20-25 de secunde, ceea ce nu poate decat sa dauneze extractiei. Aceasta rasnita in cat timp macina 14g? Macinatura iti curge direct in portafiltru? Cu uniformitatea e mai greu de testat de un incepator si ar trebui sa ai o comparatie cu o alta rasnita. Un minus ar fi faptul ca are trepte prestabilite, nefiind stepless si nici nu cred ca o poti modifica in acest sens. Totusi, in espresso, o rasnita stepless este cam obligatorie, desi unele fac fata chiar si asa, in functie de caracteristicile tehnice aditionale.

Ce ar fi de remarcat este faptul ca macina vertical, deci mai putine canale pe unde sa ramana cafeaua si ca poti cumpara cutite de Mazzer SJ si sa le montezi pe ea ( cu ceva pricepere), din cate scrie pe home barista. Pretul de 200E pare cam piperat pentru o rasnita cvasinecunoscuta. Dar daca o ai deja, nici nu mai conteaza parerile noastre. Cum arata un espresso de 60ml, in 25 de secunde, din 15g de cafea, ajutat de aceasta rasnita?
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 
 
Reply
#6
Yes!
Inca lucrez la reglat cutite si facut cafele. Cand am un rezultat repetabil - bun va anunt. Mai are cineva KitchenAid?
Gaggia clasic, kitchenaid, lelit 58.
Cafegii din toate tarile, uniti-va!
 
Reply
#7
Eu am una ... sunt relativ multumit, dupa ce am reglat-o la minim. Macin cu 7.5 - 8 in functie de cafea. @Lyvyoo: estimativ, cam 10s pentru 14g.

Daca se scoate bolul de sticla, se poate tine portafiltrul direct sub orificiul din care curge cafeaua. Nu are ghidaj, dar e suficient de ingust ca sa nu curga pe langa.

Un avantaj e ca se curata foarte usor: doar desfaci butonul negru cu un inbus si cele 2 suruburi "minus", scoti tot mecanismul si folosesti cu incredere pensula. Recomand curatare cam la 2-3 luni (daca o folosesti zilnic) - se aduna destul de multa cafea in jurul cutitelor.

Din cate stiu, rasnita e EoL - am luat-o redusa la ~ 550 lei. Personal, cred ca la banii astia merita. La momentul cumprarii vroiam doar sa schimb Krups-ul cu recipient din plastic, care imprastia cafea pe o raza de 1 m in jurul meu la fiecare utilizare.

Cutitele de Mazzer Mini sunt o varianta daca se pot lua impreuna cu kitul de montaj. Tutorial aici. Fara kit-ul ala, e destul de complicat (pentru mine) de montat.
Lelit PL41TEM, KitchenAid ProLine, Lelit PL100
 
Reply
#8
Salut,
10 s. este cam putin dupa cum spun cunoscatorii. S-ar putea sa fie granulatia cam mare. Eu am mers pe 6,5 si-mi scotea 14 g. in 25 s. cam 110 ml. in loc de 60 ml. Am dus butonul la 7,5 si a iesit corect, adica cca. 60 ml. din 14 g. in 23-25 sec.
Oricum licoarea este strong si f. placuta!!
Gaggia clasic, kitchenaid, lelit 58.
Cafegii din toate tarile, uniti-va!
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)