Hello There, Guest! Login Register


Kit-uri Coffee Sensor E61, La Pavoni

#1
Fabricat de către propria mea echipa.
Înlocuiește mushroom urile de pe grupul E61, nemodificat.
Nu se potrivește pe grupurile modificate Vibiemme sau Lelit, după cum probabil știți deja multi.

Se ofera:
1.Doua manere, unul fix și unul flip 180, pentru aparatele cu grup montat mai jos, pentru nu se lovi de corpul aparatului sau pentru maxim output de apa.
2.Garnituri de rezerva, pe lângă cele deja montate pe produs.
3.Manometru grup presiune cu filet M6 pe spate, este necesară doar putina banda Teflon pentru etanșare și gata și etanșarea.
4.Chei imbus + fixa, pentru instalare manometru.
5.Garnitura noua Teflon aflată sub flow device
6.Transport gratuit prin curier rapid.

Stoc suficient disponibil.
Testat personal pe Bezzera, Isomac, ECM. Fiind un design asemănător kitului Ecm, lista de aparate compatibile este aceiași cu cea a kit lui oem.
Detalii și poze aici: https://coffee-sensor.com/product/coffee...roupheads/

Preț special pentru grupul espressoman: 700 lei transport inclus.
Detalii prin PM.

-----------------------------------

A sosit și vremea pentru La Pavoni.
Am in oferta dar inca nu 100% oficial:
1. Kit profilare presiune piston
2. Portafiltre Naked
3. Kit presiune boiler cu adaptor și manometru
4. Funnel
5. Varf de frotare doar cu ieșire
6. Tampere full Inox grele

Kit profilare 600 lei
Tampere full inox grele 100 lei
40 lei un steam tip cu o singura iesire
Orice Naked pf 260 lei
Set de pressure gauge complet cu adaptor și manometru pentru boiler 140 lei
inel de dozaj pentru ambele versiuni pre si mill 90 Lei

Produse făcute pe cnc automat. inox sau alama și atât.
Expediere prin curier rapid Sameday.
Preturile sunt 100% stabilite pentru Espressoman.
Plată prin PayPal, plati online sau ramburs awb mai ieftin prin olx.
In general plățile online au transport gratuit prin same-day.
Dacă aveți întrebări, păreri sau idei, aștept aici sau PM.
Va mulțumesc.

https://ibb.co/PG58MzL
https://ibb.co/6nx1YS7
https://ibb.co/2tx2RX9
https://ibb.co/PmHHj05
https://ibb.co/yV1YjwX
https://ibb.co/sQzzKB8
https://ibb.co/bNLR8tZ

Va rog sa folositi codul de reducere ESPRESSOMAN pentru a obtine -15% OFF.
Totodata, pentru Romania, transportul este GRATUIT prin GLS.
May God be with us.
 
Reply
#2
Cămașa de alama și dopul din spatele grupului, nu au trecut de faza de proiectare?
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#3
(16-06-2019, 08:40)dev Wrote: Cămașa de alama și dopul din spatele grupului, nu au trecut de faza de proiectare?

Vreau și eu lista de prețuri, daca e ok.

Cămașă va ajunge una in SUA și una la Radudani pentru teste înainte de producție și pentru a concluziona daca este ok cu canal sau fara.
Piesa de langa tubul de apa este deja în producție, va fi din alama. Fabric destule, deci voi avea stoc suficient.
Sper într o săptămână doua sa vina la sediu.
Va tin la curent aici pe thread, inclusiv pe tine Dev.
May God be with us.
 
Reply
#4
Super pretul pentru kit-ul de profilare, mai jos nu vad cum ar putea cineva vreodata sa faca un kit, mai ales ca stiu ca manometrul de grup pt profilare e o piesa scumpa, majoritatea manometrelor sunt facute sa functioneze cu apa rece si nu functioneaza bine cu apa fierbinte.
Mazzer Mini E + SSP brew, Niche, ECM Classika PID + robinet
 
Reply
#5
Pretul e bun dar trebuie vazuta rezistenta in timp. La fel ca la kitul esprerto, e destul de multa presiune pe cele doua suruburi care tin tija care intra in piston. 

Tudor, ai cumva un pret pentru suruburile care prind leverul de grup? 

[Image: 1uyAzpv.png]
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#6
Salut @decadurabolin

O sa scriu aici cateva considerații:

1) Felucitarii pentru realizările. Din ce pot sa vad in poze, toate accesorile sunt facute extrem de bine. Imi place la nebunie funnel-ul, pare piesă unei rachete :-)

2) Recomand cu incredere duza cu o gaura. Aici trebuie sa povestesc ceva: nu este mister ca întotdeauna am avut probleme cu frotat laptelui cu Pavoni. Deseori nu am recomandat Pavoni-ul persoanele interesate de lapte. Am trecut de la 3 la 2 si, apoi la duza cu o singura gaura cu rezultate un pic mai bune, dar nu cum imi doream eu. Sa fiu sincer, @bubucalu m-a recomandat, acum ceva timp, sa curet bine duza: am incercat cat de bine am putut dar tot nu mergea bine. Acum 10 zile, circa, nu stiu ce s-a întâmplat, Pavoni-ul a început sa scoata un abur foarte puternic si rezultatele sunt cu tot un alt nivel. Acum folosesc duza cu o singură gaura pe care l-am facut cu bormașina si am un lapte foarte cremos, fara bule, aproape de lapte lui @Raducanu :-). Asa ca, in moment de fata, cred ca duza cu o singura gaura este un "must have" pentru orice Pavonista laptar.

3) Găsisem o duza singura gaură prin ebay din Germania dar pretul era ceva gen 25 EUR, asa ca pretul de aici este unul foarte bun.

4) Kitul de pressure profiling pare foarte bine facut dar am o întrebare: ce solutia ai folosit pentru locul unde se întâlnesc canalul interior si leverul? (sper sa se înțeleagă).

5) Adaptatoare pt gauge de boiler: sa aveti grija sa masurati bine, cu un subler, care este diametrul de cre aveti nevoie. Cei de la Pavoni au facut tot posibilul pt a crea confuzie si o măsurare nu strica niciodată.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
#7
Poti da mai multe detalii despre portafiltrul naked? Se potriveste pe grup E61?
Honne, Expobar Brewtus IV, Kinu M47 v2, The Force Tamper, IMS-uri
 
Reply
#8
Ce marca este manometrul de pe kitul de profilare?
<La Pavoni Europiccola Lusso > < Elektra MCAL > < 1957 Eureka Rapallo vintage lever> < Kinu M47> <Macap MC7> < Aeropress > <V60> < Brewista smart scale >
 
Reply
#9
Naked nu știu dacă se potrivește pe E61 dar verific.

Manometrul este rezultatul unei căutări personale ce a durat luni de zile. Am o fabrică de încredere care foarte probabil mă va ajuta sa creezi pt E61 ceva special pt grup.
Nu are un brand ștanțat dar merge cf indicațiilor producătorului și la 120 grade easy.

LE tot vb cu producătorul și îmi spune că dacă apa fierbinte ar ajunge înăuntru, ar fi o problema. Nu este problema dacă lucrează în medii foarte calde de până la 120. Mă gândesc la faptul că asta este valabil la orice manometru nu? Atât timp cât apa de 110 grade nu ajunge înăuntru. Manometrul măsoară presiunea aerului adunat pe sistem. Nu ar trebui să ajungă în interior. Când mă gândesc la manometrul Pavoni oferit la esperto, greu îmi vine să cred că este mai rezistent decât produsele mele.

Te rog mai multe detalii despre : canal interior și levierul.
Adică șuruburile laterale și pinul special?

Ținând cont de kitul esperto și ce manometru au folosit ei de am ras efectiv ce oferă clienților la 140-160 euro, eu sincer cred că ce am făcut eu este un tanc.

Nu ma am gândit la un preț pentru pin.
Daca exista doritori poate îl vând și separat.
Da mi un pm cu ce pret ai considera corect și chiar mă voi gândi și la asta.

Va mulțumesc. sper că nu am uitat ceva să răspund.
May God be with us.
 
Reply
#10
Felicitari inca odata pentru realizari arata intr-un mare fel.
Am o sugestie, cine stie, ca viitor proiect sursa de inspiratie, accesorii custom pentru mk ek43 / k22/k32, burr burr carrier, knob, dial plate, tool aliniere etc, o vad ca o piata care inca are loc de concurenta cel putin dpdv al pretului.(Titus). 
Material suport pentru studiu sunt sigur ca o sa gasesti pe forum, de la persoane care au asa ceva pe stoc si doresc sa isi ofere suportul.

Pana atunci multa bafta, ai un proiect super ![Image: UIJ9SzR.jpg][Image: yHJ2bFm.jpg][Image: KrLS7Zn.jpg][Image: IriZ1Ng.jpg]
MK Brasilia ■ MK K22S SSP ■ MK K32SB & Aeropress 
 
Reply
#11
Mă poate sfătui cineva ref la manometre?
Mediul de lucru poate fi și 120 dar posibil daca ajunge apa în interior, sa fie probleme.

Totuși și esperto are manometru capilar deci nu cred că ceva special.
Cred că apa nu prea ar avea cum să ajungă în interiorul manometrelor.l, decât dacă sistemul nu a fost bine etanșat.

Cu stima.

PS am multe propuneri de produse, și acestea par f ok gorexxx. Voi analiza.
May God be with us.
 
Reply
#12
Rezolvat cu manometrele.
Produsele au inceput sa fie livrate efectiv worldwide.
Eu am montat si utilizez toate produsele pe un millenium si sunt placut surprins de cum merg lucrurile cu accesorii de calitate.
Va astept aici cu intrebari, propuneri, recenzii.
Multumesc.
May God be with us.
 
Reply
#13
Nu ar trebui sa fie si la flair aceasi problema cu manometrul ?  Confused

Elementul critic, de regula tub Bourdon sau burduf, este facut din metal, nu vad ce l-ar influenta 100 grade... si este etans, obligatoriu, ca parte a principiului de functionare, deci apa nu are cum sa intre la mecanica ceasului de afisare.
 
Reply
#14
O mica recenzie din partea mea.

Am primit cadou de la soția mea un funnel și o duza de la @decadurabulin.

Am așteptat câteva săptămâni sa dau o recenzie cât mai corecta și acum cred ca am o ideea foarte clara despre aceste doua produse.

1) Funnel

Aici este simplu: este un "must have" pentru orice Pavonista. Eu o folosesc cu Kinu si este de mare ajutor cu WDT. Înainte, foloseam un pahar separat pentru aceasta operația dar rezultatele nu erau constante: de când fac WDT direct în portfiltru, am câștigat mult în constantă!
Mai mult, obiectul este făcut foarte bine și are un stil aparte, care mie îmi place foarte mult.

2) Duza cu o gaura

Eu întotdeauna am avut probleme cu frotarea laptelui. Și asta este o problema, dacă unul dintre obiectivele mele în viata este sa îl întrec pe @Răducanu la latte art ;-). Cu duza standard, nu am reușit niciodată, cu o gaura închisă, ceva mai bine dar nu la nivel pe care îmi doream. Rezultatele cele mai bune l-am avute cu o piulița găurita de mine, dar era oribila și un chin la curățare.

Când am pus duza noua, primul rezultat a fost dezamăgitor Sad. Am crezut ca problema a fost lipsa mea de îndemânare cu noua duza și, din acestea cauza, am amânat recenzia. Acum o săptămână am avut un moment de strălucire: poate presiune din boiler este prea mica (era între 0.5 și 0.65 bar). Am mărit pana 0.9 - 1.1 bar și când am încercat, am avut cea mai buna crema și lapte pe care l-am avut vreodată. Poate presiunea acum este prea mare (se pare ca la temperatura nu prea sunt schimbări majoare, doar se încălzește mai repede) dar pentru acum sunt fericit asa.

Pe scurt: duza este făcută bine, se curata foarte ușor și nu se lipește lapte pe ea. Recomand un banda subțire de teflon pe filet, pentru o etanșare mai buna.

Asta este tot. Poate o sa cer Moșului și kit-ul de profilare, dar va trebui sa vedem cât de darnic o sa fie moșul anul aceștia Smile

Felicitări @decadurabulin pentru aceste doua produse![Image: f691410fc71b268fe2550092456482d2.jpg][Image: ad2dd95c7cce76a11c40b8ada5bafb5c.jpg]
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
#15
Eu sunt curios cum a procedat sotia ta sa-ti ia cadou fix cele doua lucruri de care aveai nevoie. Chiar foarte curios ?
 
Reply
#16
Simplu, noi facem lista cu lucruri pe care ne le dorim dar ca în momentul de fata nu sunt o prioritate. De fiecare data când ne dorim ceva, punem în Excel cu un link. În felul asta nu ma trezesc cu un maiou :-).
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
#17
Foarte frumos   Smile
 
Reply
#18
razclud, curiozitatea a omoarat matza Smile

Multumesc micrenda pentru recenzie, vreau sa precizez ca nu am cerut-o si poate tocmai de aceea fiecare mesaj de acest gen este special si apreciat enorm de mine si sotia mea (care reprezinta tot, inclusiv logistica, sfetnicul, in firma Coffee Sensor).

Referitor la alte produse pentru LP, lucrez la un dual gauge read, strans legat de acelasi produs dar in lucru pentru E61. Solutia ar fi aceiasi, dar cu cateva mici modificari.

Alte produse pe care as dori sa le lansez, publicate pe FB group deja: sight glass cover, prosop LP, drip tray din SS foarte greu si gros, ofera o stabilitate f buna tavitei din plastic (suportului).

https://ibb.co/5nm0f92
https://ibb.co/NFGCbHb
https://ibb.co/QcNh2Hz


Va multumesc.
May God be with us.
 
Reply
#19
Ma abonez la 1 kit, detalii pe PM dupa 2 ianuarie.
La multi ani tuturor!
EXPOBAR Brewtus IV DB - R + flow ctrl, Eureka Atom Specialty 65
 
Reply
#20
Acest kit include si arcul care anuleaza camera de preinfuzie?
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola, Elektra MCAL, Nuova Simonelli MDJ+SSP, Kinu M68, Brewista 
 
Reply
#21
Nu.
May God be with us.
 
Reply
#22
Ca sa mai stergem praful de pe acest thread, sa va povestesc ce se mai intampla cu Coffee Sensor si cu Pavoni, acest aparat mic si enervant, care este o adevarata senzatie si care a creat un adevarat cult in pietele externe:

1. Am devenit singurul distribuitor al revistei The Lever Magazine din Europa de Est;
Cei ce plaseaza comenzi la noi pentru piese LP in acest moment vor primi First Issue din aceasta revista reusita, dedicata special Lever-istilor.
Detalii aveti aici: https://thelevermag.com/pages/shop

2. De la un produs / doua, am ajuns sa avem aproape 100 de repere pentru LP - cred ca suntem practic singurii din Romania care suntem cu adevarat axati si concentrati pe acest model de levier.

3. Ne am extins usor usor si pe Olympia Cremina.

4. Avem si cateva produse mai mult decat interesante pentru LP, aici fiind inclus noul BONG ISOLATOR.

Produsul izoleaza grupul de boiler, oferind rezultate foarte bine celor ce doresc multiple shots mai ales pe LP.
Totodata, este si produsul care transforma un Pre Mill din steam heated in water heated.
Produsul poate fi vizualizat aici: https://coffee-sensor.com/product/bong-i...la-pavoni/

Totodata, am introdus kit-ul de manere si knobs de lemn, kit furca + lever arm, kituri de garnituri pentru servisarea intregului aparat, diverse scule ce ajuta mult servisarea etc.

Practic, avem deja orice piesa pentru La Pavoni EP / Pro.

O lista completa a produselor o gasiti aici: https://coffee-sensor.com/product-category/la-pavoni/
Pentru a gasi mai usor ce aveti nevoie, aici aveti diagrama LP : https://coffee-sensor.com/la-pavoni-ep-pro-diagram/

Va rog folositi codul de reducere ESPRESSOMAN pentru un discount de 15% fata de preturile afisate pe site.

Multumesc pentru suport celor care au achizitionate produse de la mine si Domnul cu noi !
May God be with us.
 
Reply
#23
Felicitari pt produse! Imi place la kit-ul de reglare a flow-ului ca parghia se poate regla prin ridicare, seamana cu o padela ceva mai mult decat kit-ul de la ECM.
Mazzer Mini E + SSP brew, Niche, ECM Classika PID + robinet
 
Reply
#24
Multumesc mult !
God bless!
May God be with us.
 
Reply
#25
ai putea sa faci, in opinia ta, 3 liste in care sa grupezi accesoriile La Pavoni?  Smile
1) must have
2) good to have
3) nice to have
Lelit Bianca + Compak E8 SSP, Bravo Tools, Felicita Arc, V60/April Brewer+Xeoleo 200W Ghost Burrs, Acaia Pearl, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Reply
#26
La Pavoni merg asa cum sunt si din fabrica. Au rezultate bune.

Dupa ce am utilizat si servisat multe E61 timp de multi ani, cand am pornit pentru prima data un La Pavoni EP, ce mi-a lipsit mult si as fi dorit sa le vad atunci, deci MUST HAVE, ar fi:

1. Boiler gauge;
2. Temperature strips pe grup;
3. Piston pressure kit pentru a cunoaste presiunea de extractie / profilare dupa nevoi.
Deci este vorba de reference points, care la un LP EP cel putin (Pro are macar boiler gauge) lipsesc cu desavarsire.
4. Pentru multiple shots, datorita supraincalzirii, heat sink-ul si Bong isolator sunt de nota 10.
5. Un kit complet de garnituri MEREU LA INDEMANA. Lp sunt cunoscute ca incep brusc sa aiba scapari de apa sau presiune pe undeva.

Ulterior, cu cat m-am afundat in partea tehnica si electrica, am inceput sa creez produse care imbunatatesc overall calitatea espressorului, deci aici vorbim de GOOD TO HAVE: furca + brat levier + stainless steel pins (la PPK sunt incluse), camasa din alama sau inox, portafiltru NAKED din inox sau alama etc.

NICE TO HAVE tine mai mult de estetica ? Exemplu: drip tray-ul custom made, kit-ul de manere si knobs din lemn (esenta tare NUC), sight glass cover din metal (inlocuieste plasticul) etc.

Nu neg faptul ca si in functie de gusturi / mod de a fi, unele produse de mai sus pot fi doar NICE TO HAVE, altii ar spune ca toate sunt MUST HAVE.

Multumesc pentru interes.
May God be with us.
 
Reply
#27
(03-08-2020, 09:40)vladdooo Wrote: ai putea sa faci, in opinia ta, 3 liste in care sa grupezi accesoriile La Pavoni?  Smile
1) must have
2) good to have
3) nice to have

Imho must have sunt:
Radiator pe grup
Termometru pe grup
Kit profilare

Good to have:
Duza 1 gaura

Nice to have:
Manometru pe grup- îl consider useless in afara de cazul in care trebuie reglat presostatul la o recondiționare sau la înlocuire.
<La Pavoni Europiccola Lusso > < Elektra MCAL > < 1957 Eureka Rapallo vintage lever> < Kinu M47> <Macap MC7> < Aeropress > <V60> < Brewista smart scale >
 
Reply
#28
Pentru mine:

Must to have:
Duza o gauza!
Kit de profilare (dar, nu am încercat-o, dar pot sa spun ca simt nevoie de un punct de refer!)

Good to have:
Inel de dozare (WDT a îmbunătățit destul de mult performanta lui Kinu)

Nice to have:
Termometrul + suport (dar trebuie sa gasesc un mod pt a reduce lungimea firului)
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
#29
Am comandat si eu kitul de profilare pentru Expobar Brewtus, pompa vibratoare.

Il recomand pentru oricine vrea sa incerce profilare, mai ales la pretul de pe forum este best buy.
Cateva impresii:
  • Foarte bine executat.
  • Instalarea a durat 10 min. Este nevoie doar de o cheie pentru a desface ciuperca, restul sunt incluse in kit.
  • Vine in pachet cu 2 manete, una mai scurta si una mai lunga. Pe expobar se pot folosi ambele.
  • Kitul contine si manometrul pentru grup, plus O-ringuri, banda teflon, banda izolatoare (cred ca pentru strangere, sa nu se zgarie componentele). Eu am o cheie cu falci de plastic pe care o folosec la expresor.
  • Intre deschis si inchis are 2 ture, deci putin diferit fata de Bianca de exemplu care din ce am vazut are o cursa de 3/4.
  • Merge foarte bine si cu arcul original din grupul E61. Probabil ca dureaza putin mai mult preinfuzia dar nu incurca.
Fata de alte variante mai avem si suportul lui Tudor. In cazul celorlalte kituri e fiecare pe barba lui.
Brewtus IV | Niche Zero
 
Reply
#30
Mesmer Wrote:
  • Intre deschis si inchis are 2 ture, deci putin diferit fata de Bianca de exemplu care din ce am vazut are o cursa de 3/4.
  • Merge foarte bine si cu arcul original din grupul E61. Probabil ca dureaza putin mai mult preinfuzia dar nu incurca.

ok, la cele de mai sus, as adauga:

imi explic cu greu dece exista in forum o receptivitate atat de scazuta pentru kitul de control debit in grup E61, facut de Coffee Sensor! are toate argumentele in favoarea sa!
am luat kitul ECM, in primele zile ale aparitiei sale la ofertanti din tara, dar am acum si kitul CS!

- cele 2 ture (si inca ceva, cca. 1/8) ar trebui sa se regaseasca si la kitul Lelit (inclsv. Bianca), doar ca intregul reglaj semnificativ de debit se face in interiorul primelor 180-270 grade rotatie; cel putin la MaraX, unde e pompa Olab special adaptata, debitul maxim e sub 6 ml/sec si efectul restrictor de debit e minim pe mai mult decat a doua rotatie!
e important ca inainte de montarea unui asemenea kit sa se masoare debitul in flush, deci fara PF/basket si pe urma, sa se regaseasca pozitia de reglaj a 'padelei' pentru acelasi debit!
in pozitia respectiva masina ar trebui sa funtioneze ca si inainte, cand nu avea kit!

un grup E61 cu solenoid nu are arc in interiorul 'ciupercii' care se inlocuieste, asa e la ACS Minima;
dar un grup traditional E61, are in interiorul 'ciupercii' un arc si o supapa, cele de brew; acestea se 'muta' in noua 'ciuperca', ce vine cu kit-ul;

in plus, grupul E61 traditional are (in cilindrul de evacuare) o supapa de preinfuzie, care deschide o 'camera' de preinfuzie, pe la 2-3 bar in partea de presurizare progresiva, cand inca nu avem curgere;
da, asa ceva realizeaza o preinfuzie vrand-nevrand, dar asta nu ar trebui sa deranjeze procesul, poate fi chiar folosita in favoarea preinfuziei; de exemplu, la Bianca si nu numai, se merge mult pe un palier la 2-3 bar (debit oprit), pana apar primii picuri! asa ceva se poate face si pornind de la preinfuzia implicita a grupului E61! si desigur, asa cum e la Bianca, se poate 'intra' in grup si pune un arc mai puternic, sau bloca supapa de preinfuzie etc. 
teoretic va exista mai multa libertate in alegerea profilului de preinfuzie; practic? ...

supapa si arcul de brew:
[Image: 2IbYGyl.jpg]
cele 2 'ciuperci', kit si original grup:
[Image: 4ui325a.jpg]
________________________________________________________________________________________
strega_mod/ minima_flow_ctrl(ecm)/ MaraX_flow_ctrl(cs)/ sette_270/ macap_m7/ casadio_enea/ prajitor_diy
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)