Welcome Back Log In Create Account

Kit pentru inceput

Clocaie bucurestiul de cafenele bune. Un coleg din bucuresti dat i o lista cu cafenele. Am inteles ca ar fi guido, mabo, sloane, dropshot (astea sunt mai pomenite pe forum)... Fa le un tur si te decizi daca mergi mai departe, daca da hotarat, ia o rasnita ca lumea din prima. Manuala ca electricele sar de 2000 ron.

Ps. Lasa trasabilitatea in seama altora, macar pana ai o rasnita buna. Joke.
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.

Reply
Caută (ordinea fiind pur întâmplătoare) :
Sloane, Bob, Claro, Guido, Dropshot, Coffee Store de pe Victoriei, Beans & Dots. Lista poate fi extinsă lejer, nu prea am mai ieșit în oraș de când cu pandemia.
Dacă nu s-a schimbat nimic 5 to go ia cafea de la Florescu (nu spun ca e proasta dar este ceva mai prăjită decât ce vei găsi în cafenelele recomandate mai sus), Starbucks am intrat doar pentru nimicuri pe baza de zahar, frișcă, gheață, etc. Cel puțin în București nu ai ce căuta (nu ma înțelege greșit, acum ceva ani ma uitam ca la semizei la ei, asta e, te educi sau te schimbi - cum vrei tu să-i spui).
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
(30-08-2021, 15:55)Eugen16 Wrote: Renato, da-i colegului un raspuns transant. Merita sa ia C2 pentru filtru sau sa caute alceva mai bun. Si ce anume, in afara de Comandante, bineinteles.  :D
___
M-ati zapacit cu "trasqvilitatea" si am uitat ca Ben cauta rasnita pentru espresso. Ai scapat Renato, de data asta

Tu ai scapat, cu adaugarea ulterioara, ca ma duceam sa scot niste acid din bateria de la masina... :)

Oricum, celor care l-ati trimis la lista aceea de cafenele... nu uitati sa precizati ca nu il trimiteti acolo pentru espresso, ci doar pentru V60/Aeropress/etc. 
Espresso de nivelul acela clar nu va putea spera sa scoata cu echipament de 500 lei...

Reply
Pai i am sugerat sa faca cum am facut si eu. Daca nu ii plac alea, sigur nu ii va place nici ce va face el si isi va lua un automat. Subiect inchis. 
​​​​​​​Mie mi a placut si nah... se vede in semnatura. 
Eu l am trimis sa ia exact ce vrea el, adica bauturi pe baza de lapte.
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.

Reply
Bob, inca un sfat bun, ia la rand cafenelele recomandate de colegi, poti adauga la lista si Boiler si incearca in fiecare, intai latte ca asta te intereseaza, apoi, in alta zi, espresso, apoi cappucinno, apoi V60 facut de barista si daca e cald afara poti testa si cold brew sec sau cu apa tonica. La Leonidas ai sanse sa gusti un affogatto, o inghetata de vanilie exceptionala, peste care s-a turnat un shot de espresso cu cafea de la Papa Jaques.
Parerea mea este ca toate aceste experiente, sunt obligatorii pentru cei care vor sa schimbe in bine modul in care isi incep dimineata, pauza de pranz si "trezirea" de la ora 17.Sansa ca sa fie ceva care nu o sa-ti placa, dupa parerea mea, e minima.
Pana apuci sa le testezi pe toate, poate apare si rasnita Arco.Intreaba pe topicul de group buy daca mai e disponibila vreuna manuala pe care cu timpul o motorizezi cu o bormasina cu acumulator  Cool

Reply
Ok, multumesc pentru sfaturi, o sa incerc ce mi-ati recomandat.

In final, as incerca sa ma inscriu la un GB pentru rasnita arco manuala (daca nu reusesc, atunci un krinder) + kompresso, apoi mai ramane sa vad cum fac cu laptele.

Este ok ce am ales? Multumesc!

Reply
Salut, revin cu o problema, am cumparat momentan doar un Kompresso + french press pentru lapte. Laptele imi place cum iese, dar espresso-ul iese cam acru (sper ca e corect ce zic) si nu prea imi dau seama de ce.

https://www.tastecrafters.ro/cafea-drops...blend.html

Cafeaua am luat-o de aici, macinata pentru espresso fin si a fost prajita pe 20.

Am folosit urmatoarea metoda:

Am pus 12 grame de cafea, am apasat bine cu tamper-ul, apoi am pus putin peste 60ml de apa si imediat am apasat. Extractia dureaza aproximativ 30 de secunde si trebuie sa ma las chiar cu aproape toata greutatea corpului.

Am incercat si sa las apa 10 secunde inainte sa presez, dar mi se pare ca era si mai acra.

Ce gresesc? Nu e ok cafeaua sau tehnica? Multumesc!

Reply
Ai nevoie de rasnita. Nu ai cum sa obtii un espresso decent fara ea (acru este un sintom de subextractie, adica cafea pe care ai cumparat-o este rasnita un pic prea grosier). Daca poti, comanda un Kinu prin formular sau ceva similar.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
Sa inteleg ca nu pot sa scot ceva decent chiar daca cumpar deja rasnita? Atunci o sa caut o rasnita. Merci!

Reply
Problema este ca metoda espresso are nevoie de o granulatia cat mai uniforma si precisa specific pentru o spefica combinatie origine/doza/vechime.

Nicio barista, oricat de bun sa fie el, poate sa nimereasca setarea potrivita pentru setup-ul tau. Nu are cum. Ei au niste grade de referinta (pentru moka, pentru ibric, etc.) dar nu au cum sa nimereasta exact ce trebuie.

Asa, ca singura solutia este o rasnita buna. Eu personal cred ca Kinu este minimul pentru a nu a avea dezamagiri, insa costul este de circa 700 RON prin comanda de grup care se organizeaza periodic. Alta varianta sunt rasnitele manuale cu cutite metalice de pe AliExpress et company, dar rezultate tin mult de noroc.

Alte metode de preparare (V60, Aeropress, Ibric) sunt mai permisive cu rasnirea (cel putine pt un rezultat decent) insa espresso, din pacate, este mai pretentios.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
Va salut, dragi colegi pasionati!

Ma bate gandul sa comand un Staresso Mirage(Pro) de la cei de la EcoCapsule...dar site-ul mi se pare putin dubios, in sensul ca pare un site romanesc dar se pare ca firma este una din Slovacia. 

Voi ati avut vreo experienta neplacuta cu ei? ce imi recomandati sa fac?

Va Multumesc!

P.s. Daca post-ul nu e potrivit pentru aceasta discutie rog iertare si redirectionare.

Reply
dubiosi, cu retea internationala...
ekokapszula.hu | ekokapsulki.pl | oekokapseln.de | super-kapsle.cz | kavashop.hr | lesswastecoffee.com

Daca au acceptat un retur, as zice ca nu sunt chiar escroci.
Vezi ca au in josul paginii adresa de retur in Romania. Ai 14 zile sa te lamuresti daca iti place ce iese.

Reply
Am mai incercat azi odata, am lasat vreo 30 sec la preinfuzie si a iesit mult mai bine. Imediat cum permite bugetul o sa iau si o rasnita, momentan ma multumesc cu atat. Multumesc pentru recomandari!

Reply
Primul sfat e evident, foloseste o rasnita capabila sa ofere macinatura pentru espresso. Poate chiar cu imprumut...
O preinfuzie mai lunga, chiar sub presiune (poti sa o mentii pe cea necesara aparitiei primelor picaturi) te poate ajuta la o cafea mai veche sau prerasnita.
Pentru a maximiza extractia foloseste apa adusa la puntul de fierbere; pana ajunge pe cafea va pierde destule grade.
Mai poti incerca sa pre-incalzesti cilindrul cat timp prepari pucul: introduci pistonul in el cativa cm si rotesti ansamblul cu cilindrul in sus, il pui in chiuveta si torni usor apa fiarta pana se umple. Dupa ce ai tampat, versi apa, insurubezi sita si torni apa pt extractie. Poti pune chiar 70-75 de ml, tot pt a extrage mai mult din aroma ce a mai ramas in cafeaua prerasnita.
Ai un topic dedicat Kompresso, nu te feri de el.
Bun venit![emoji3]

Reply
(28-09-2021, 11:24)renatoa Wrote: dubiosi, cu retea internationala...
ekokapszula.hu | ekokapsulki.pl | oekokapseln.de | super-kapsle.cz | kavashop.hr | lesswastecoffee.com

Daca au acceptat un retur, as zice ca nu sunt chiar escroci.
Vezi ca au in josul paginii adresa de retur in Romania. Ai 14 zile sa te lamuresti daca iti place ce iese.
eh....pe site poti sa pui orice...si retur si...ce vrei, teama mea este sa nu-mi trimita o cutie goala sau un produs care nu este ok... eram curios daca ati cumparat de la ei ca obs ca sunt unici importatori, adica nu am mai gasit genul acesta de produse pe alte site-uri din RO.

Reply
Pai nu asta este definitia unicului importator ? :) Sa ai doar tu marca respectiva  Huh Confused

Da, cumparat si returnat, nu vorbeam din auzite.

Cum adica pe site sa pui orice, nu vedeti ca link-urile duc la alte site-uri valide ?
Tzepar care sa mentina 6 domenii doar ca sa para serios chiar ca e o raritate... plus ca poti verifica registrar-ul celor 6 domenii...

Reply
(28-09-2021, 15:50)renatoa Wrote: Pai nu asta este definitia unicului importator ? Smile Sa ai doar tu marca respectiva  Huh Confused

Da, cumparat si returnat, nu vorbeam din auzite.

Cum adica pe site sa pui orice, nu vedeti ca link-urile duc la alte site-uri valide ?
Tzepar care sa mentina 6 domenii doar ca sa para serios chiar ca e o raritate... plus ca poti verifica registrar-ul celor 6 domenii...
da....ai dreptate! am bagat comanda... sper sa fie totul ok! :) Multumesc pentru feedbackuri. Seara frumoasa!

Reply
Inca o intrebare, probabil raspunsul e evident, dar sunt curios. Am gasit la ai mei un delonghi ec7.1, ar trebui putin curatat doar. Din cum arata pare ca nu merita efortul daca am si un kompresso, dar pare interesant. Nu poate scoate rezultate mai bune, nu?

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)