Welcome Back Log In Create Account

Kit initiere

Buna seara,

In primul rand doresc sa le multumesc organizatorilor si membrilor acestui forum. Nu ma asteptam sa gasesc in 2026 in forum atat de activ si cu atat de multe informatii. Citesc de cateva zile cam tot ce se scrie pe aici si am invatat deja mai multe decat imi doream. Spun asta deoarece am un buget relativ flexibil ( dar nu chiar mare ), nu doresc sa mi fac acasa cea mai buna cafea posibila ( am intrat adanc in multe hobby uri in trecut si nu doresc sa fac si din asta o obsesie/paguba ) si in piata exista destul de multe optiuni cat sa imi fie greu sa mi dau seama unde ar fi acel sweet spot ( relativ la posibilatile mele ). Ma declar multumit daca ajung sa nu imi bat joc de niste boabe de calitate.

In momentul de fata folosesc un Delonghi magnifica S, iar cand imi doresc sa folosesc niste boabe bune ma joc cu un V60 unde rasnesc cu un hario manual. Mi as dorii sa ma bucur de o cafea buna mai des, rar imi fac timp sa folosesc v60-ul, din cauza rasnitei manuale. Consum in jur de 3-5 espresso pe zi, toate facute acasa, iar viitoare nevasta se bucura de un cappuccino dimineata si eventual un espresso pe la pranz in weekenduri.

Din ce am citit pe aici, pe reddit si la diversi youtuberi, as avea multe optiuni:AVX EM3202-X51 51mm + AVX CG305 - 2130 lei barshaker
Gaggia Classic E24 Negru + Varia VS3 - 3850 lei
- sau oricare din cele doua impreuna cu un J64V

Inteleg ca Gaggia ar avea mult dezavantaje, cel mai mare fiind boilerul mic, insa sunt destul de tehnic si as fi capabil sa instalez diverse upgrade-uri, iar acel Varia ar avea si el cateva hibe, dar nu as dorii sa cheluiesc mai mult. Nu m am orientat cate un delonghi DS deoarece nu imi place acea extensie de spumare. Sunt deschis la orice recomandari.

Stiu ca nu am cerut un sfat specific, insa daca doriti sa mi impartasiti cateva sfaturi v as ramane recunoscator.

Reply
(26-05-2026, 03:51)oz1 Wrote: Buna seara,

In primul rand doresc sa le multumesc organizatorilor si membrilor acestui forum. Nu ma asteptam sa gasesc in 2026 in forum atat de activ si cu atat de multe informatii. Citesc de cateva zile cam tot ce se scrie pe aici si am invatat deja mai multe decat imi doream. Spun asta deoarece am un buget relativ flexibil ( dar nu chiar mare ), nu doresc sa mi fac acasa cea mai buna cafea posibila ( am intrat adanc in multe hobby uri in trecut si nu doresc sa fac si din asta o obsesie/paguba ) si in piata exista destul de multe optiuni cat sa imi fie greu sa mi dau seama unde ar fi acel sweet spot ( relativ la posibilatile mele ). Ma declar multumit daca ajung sa nu imi bat joc de niste boabe de calitate.

In momentul de fata folosesc un Delonghi magnifica S, iar cand imi doresc sa folosesc niste boabe bune ma joc cu un V60 unde rasnesc cu un hario manual. Mi as dorii sa ma bucur de o cafea buna mai des, rar imi fac timp sa folosesc v60-ul, din cauza rasnitei manuale. Consum in jur de 3-5 espresso pe zi, toate facute acasa, iar viitoare nevasta se bucura de un cappuccino dimineata si eventual un espresso pe la pranz in weekenduri.

Din ce am citit pe aici, pe reddit si la diversi youtuberi, as avea multe optiuni:AVX EM3202-X51 51mm + AVX CG305 - 2130 lei barshaker
Gaggia Classic E24 Negru + Varia VS3 - 3850 lei
- sau oricare din cele doua impreuna cu un J64V

Inteleg ca Gaggia ar avea mult dezavantaje, cel mai mare fiind boilerul mic, insa sunt destul de tehnic si as fi capabil sa instalez diverse upgrade-uri, iar acel Varia ar avea si el cateva hibe, dar nu as dorii sa cheluiesc mai mult. Nu m am orientat cate un delonghi DS deoarece nu imi place acea extensie de spumare. Sunt deschis la orice recomandari.

Stiu ca nu am cerut un sfat specific, insa daca doriti sa mi impartasiti cateva sfaturi v as ramane recunoscator.
Ce zici de un AVX DB1X impreuna cu o rasnita J64V - am si eu, are multe plusuri fata de Gaggia  classic ce  am avut inainte.

Reply
Boilerul mic si aluminiul din el nu pot fi upgradate decat prin inlocuire totala.

Eu iti recomand un lever full manual, musai cu manometru, tocmai am scris aici de ce.

Reply
(26-05-2026, 10:06)renatoa Wrote: Boilerul mic si aluminiul din el nu pot fi upgradate decat prin inlocuire totala.

Eu iti recomand un lever full manual, musai cu manometru, tocmai am scris aici de ce.

M-am interesat de subiect si vad ca lumea din state importa modele de tipul cafelac robot la preturi mult peste cele din romania si ca ar fi cea mai buna solutie dpdv obiectiv, doar ca nu cred ca mi ar surade folosirea unui astfel de dispozitiv zi de zi. Cat despre AVX DB1X, nu vad sa mai existe la vanzare...oriunde

Reply
Nu robot ti-as fi recomandat... desi pare un lever, nu e chiar cea mai inspirata implementare.
Dar oricum se pare ca nu ai curaj sa iesi din matrix Smile
Gemilai scoate masini pe banda rulanta... nu mai e db1 precis sunt altele similare.
Si intern nu cred ca sunt mari diferente, mai schimba pozitia pe panou ca sa para ca au o gama larga si oferta variata.
Apropo, titlu nu e chiar 100% corect... nu sunt sigur ca iti doresti cu adevarat un kit de initiere, ci sa faci cafea cum vezi peste tot ca face majoritatea, si au impresia ca le iese, daca folosesc cafele prajite intens traditional.
Abordarea asta pe mine m-a tinut depate de espresso vreo 4-5 ani, espresso facut din cafea buna, adevarata, care a trebuit sa pun mana sa invat singur ca nu se extrage cum ti se povesteste in ... partea cealalta :)
Postarea aia sumarizeaza exact ceeace an invatat in timpul asta, fiindca nu erau pe internet clipuri care sa explice corect fizica pucului.

Reply
O sa aprofundez subiectul, multumesc ca ti ai rupt din timp pentru a mi raspunde! O mica intrebare as avea, la un kit de genul celui de mai jos faci referinta? Si de asemenea, ar fi necesare si alte accesorii (mai putin evidente)?
https://coffeegear.ro/products/espressor-portabil-flair-classic?variant=56547947675980&country=RO¤cy=RON&utm_medium=product_sync&utm_source=google&utm_content=sag_organic&utm_campaign=sag_organic&gad_source=1&gad_campaignid=21860866281&gclid=CjwKCAjwidXQBhAZEiwA4egw6Ksgcax7IS6yx-iz8hLpILzKz64frJuLPI5GocVXb_OC9SRIUiCWYRoCvzMQAvD_BwE

Reply
Ceva genul, dar musai cu manometru... deci modelele Flex sau 2 Go, nu clasicul de baza.
Culmea, ca desi au manometru sunt mai ieftine :)

La pret de robot, ideal ar fi un Flair 49, modelul cel mai nou si mai bine gandit din toate punctele de vedere:
https://www.4barista.ro/flair-49-pro-flair-espresso
La acesta nu mai trebuie sa iei nimic, vine cu doua site, palnie/funnel si tamper.
Doar ulterior site diferite, pentru experimentari mai fancy.

Cantarul oricum e ceva separat, nu se vinde cu espresorul nicaieri.

...sau similare din china la jumatate de pret, dar mai putin accesorizate...

Reply
Un kettle electric, cantar + diverse oricum sunt luate in calcul, singurul lucru care nu ma convinge e folosirea unui Bellman in fiecare dimineata, momentan cred ca o sa merg pe un espressor mai ieftin urmand sa vad ce imi doresc mai mult de la el pe viitor.

Reply
"bellman" china... tot la sfert Smile
https://www.joom.com/ro/products/69e7303...0136db25b1

Reply
sau asa ceva pt lapte
ECM Puristika, DF64 SSP MP, DF64V SSP HU.  Aeropress+Timemore C3

Reply
Cred ca o sa imi iau si un flair 49 in timp, momentan o sa merg pe acel kit AVX, avand in vedere ca espressorul e aproape cat un aparat de spumat, nu strica sa l am pe blatul de bucatarie nici dupa ce trec la flair. Va multumesc mult pentru sfaturi!

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)