Welcome Back Log In Create Account

Kinu47+Cutit conic Pour-Over

Salutare,
Sunt nou pe forum de aceea am sa va rog sa scuzati eventualele "stangacii".
Ma intereseaza un Kinu47 si am vazut ca exista o oferta in care pe langa Kinu47 se vinde si un cutit pur over.
Cititnd un topic anterior cu un cutit nepotrivit care a stricat rasnita...are cineva idee daca cutitul suplimentar inclus in oferta se potriveste? Fiind incepator nu ma pricep care cutit se potriveste si care nu.

Am atasat poza cu oferta respectiva.
Multumesc anticipat pt ajutor.

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
La această variantă se schimbă doar cuțitul mobil. Doar conul. Sunt aproape zero șanse să strici ceva.
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
In postul la care faci referire problema a fost cu cuțitul fix, extern.
La cel intern nu ar trebui să ai nicio problema. 
De asemenea uită-te și pe pagina cu reduceri aici pe forum, fabrica Kinu are niste oferte pt membrii de forum folosind formularul de aici de pe site. Nu cred ca au varianta clasic însă, dacă pe aceea o dorești neapărat.
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...SIMPLICITY
Lelit 42EM+PID, Kinu Simplicity, Aeropress, Staresso Mirage Pro, FR SR800

Reply
Sa inteleg ca acesta rasnita are doua cutite?Unul extern si unul intern?

Reply
Toate rasnitele au doua cutite, indiferent ca sunt plane, conice sau ghost…
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
si se gasesc de cumparat ambele cutite?

Reply
(02-10-2023, 17:49)NoMoreFakes Wrote: si se gasesc de cumparat ambele cutite?

Păi… 1 este în rasnita - “de espresso” și celălalt “de pourover” este cel din dreapta. Deci, în concluzie, comandând acel bundle le primești pe ambele.

Reply
Dacă vrei râșniță de brew trebuie schimbat și cuțitul exterior. La modelul nou nu se poate face asta. La cel vechi se poate, însă e mai complicat pentru că trebuie să faci cuțitul exterior conic și el e drept când cumperi setul produs de Italmill. Mai bine iei o râșniță de espresso și una de brew.

Reply
(02-10-2023, 20:12)hcrisan Wrote: Dacă vrei râșniță de brew trebuie schimbat și cuțitul exterior. La modelul nou nu se poate face asta. La cel vechi se poate, însă e mai complicat pentru că trebuie să faci cuțitul exterior conic și el e drept când cumperi setul produs de Italmill. Mai bine iei o râșniță de espresso și una de brew.

De unde asta ca la Kinu trebuie schimbate ambele cuțite? Oficial se schimbă doar cuțitul care se rotește adică conul.

Reply
Da, însă cuțitul exterior are altă geometrie decât cel de espresso cu care vine râșnița. Deci probabil că și gustul e diferit dacă schimbi ambele cuțite. Cred că renatoa are dreptate în thread-ul închis despre râșnița distrusă, la postul #65.

E mai bine pentru Kinu să se schimbe doar cel mobil, interior, mult mai puțină bătaie de cap. Pentru noi nu e chiar așa de bine, poate am vrea să încercăm o râșniță de brew fără să „investim” într-un ZP6. 

Am scris la Kinu despre problemă, dar nu mi-au răspuns.

Reply
Se poate face v60 cu kinu stock cutit espresso de nu iti vine sa crezi. Problema un e la rasnita ci la utilizator (compozitie apa, turnare, ratie si asa mai departe). Terminati cu atentia pe rasnita, nu acolo merita investit timp ci in alte cele.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
Total de acord, însă eu vroiam să încerc, la un preț mic (100 de lei), cum sunt cuțitele de brew. Este puțin probabil să îmi monteze cuțitul exterior în Reghin.

Reply
(02-10-2023, 20:53)hcrisan Wrote: Da, însă cuțitul exterior are altă geometrie decât cel de espresso cu care vine râșnița. Deci probabil că și gustul e diferit dacă schimbi ambele cuțite. Cred că renatoa are dreptate în thread-ul închis despre râșnița distrusă, la postul #65.

E mai bine pentru Kinu să se schimbe doar cel mobil, interior, mult mai puțină bătaie de cap. Pentru noi nu e chiar așa de bine, poate am vrea să încercăm o râșniță de brew fără să „investim” într-un ZP6. 

Am scris la Kinu despre problemă, dar nu mi-au răspuns.

Crezi tu ca e valabil ce spui și despre m47? Sau doar presupui ca Kinu are 2 tipuri de cuțite exterioare bazat pe informații de la alți producători de râșnițe?

Reply
Încerc să înțeleg discuția de aici, dar fac eforturi destul de mari. Deci avem așa: postul #1 prezintă un screenshot de pe siteul producătorului și face și referire la threadul în care un alt magazin vinde un cuțit 3rd party (despre care magazinul spune că e compatibil, dar aparent nu e).

Apoi @hcrisan, în #8 spune că trebuie schimbat și cuțitul exterior, deși producătorul nu vinde cuțit exterior. @hcrisan, de ce ar risca Kinu să-ți monteze un cuțit care nu este al lor?

Inginerul din mine are două dileme: 
1. cum este posibil ca producătorul să nu știe ce produce tocmai el?
2. în ce fel nu poate fi o râșniță de brew, atâta timp cât campionatul mondial de brew a fost câștigat cu ea (cu cuțitul standard)?

Ca idee, și o părere vis-a-vis de acest topic, cuțitul de brew pentru Kinu vândut de Kinu pe siteul lui Kinu merge foarte bine. Nu ai cum să strici râșnița cu el Smile

Ca idee nr. 2, tind să fiu de acord cu @Darsidius. Râșnița e o unealtă. Două cuțite diferite vor produce măcinături diferite care pot fi mai bune sau mai puțin bune pentru o anumită cafea.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Italmill e și cuțitul original, însă cel exterior din setul „3rd party” Italmill nu e conic, e drept.
Pe vremuri cu bagheta de aluminiu din pachetul M47 puteai să scoți cuțitul exterior.
Acum degeaba îl scoți că nu îl poți monta pe cel de brew.
Kinu probabil că acum presează cuțitul exterior și nu mai poate fi scos așa ușor.

Acum mă gândesc oare unde în Cluj aș putea face din cuțitul drept unul conic, identic cu cel original?

Reply
(02-10-2023, 23:16)hcrisan Wrote: ...
Acum degeaba îl scoți că nu îl poți monta pe cel de brew.
...
Care "cel de brew"? Pe care producatorul rasnitei nu-l are la vanzare? Si care la ei nu exista? :D

Un cutit de rasnita trece prin niste procese de calire si tratare. Prin prelucrare mecanica, pe langa faptul ca e dificil de facut conic acum, risti sa afectezi si tratamentele. Si sa obtii un otel mort, care se cutitele se strica dupa cateva kg boabe.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Mai baieti, eu cumva inteleg dorinta asta de a face modificari artizanale pentru un rezultat wow, dar totusi, la ce oferta de rasnite manuale pentru toate gusturile este in prezent, voi vreti sa modificati/stricati un tank de precizie, care se produce deja de multi ani, ca sa ce? Sa vedeti daca se schimba gustul cafelei? Si sa schimbati cutitele brew/espresso din cand in cand? Cred ca trebuie mutate niste replici...
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply
(02-10-2023, 22:51)rdumitrescu Wrote: Încerc să înțeleg discuția de aici, dar fac eforturi destul de mari.

Scuze, cred ca eu nu m-am exprimat prea clar. Imi trebuie o rasnita manuala de calitate pt ibrik si am gandit ca ceea ce imi trebuie mie este m47 classic. Inainte de a posta nu am vizualizat schema rasnitei mai precis cate cutite are , exterior sau interior.Am crezut ca are doar un cutit - acela conic. Apoi asociind oferta care include un cutit conic cu topicul in care se plangea cineva ca a distrus un Kinu , am vrut sa intreb daca cutitul conic suplimentar inclus in acea oferta se potriveste ca sa nu distrug rasnita. De aici a plecat intrebarea/dilema mea. Repet nu am mai folosit rasnita manuala si nu am prea multe info despre schimbare cutite la o astfel de ustensila.

Reply
Cuțitele sunt în pereche, unul static, cel exterior în cazul nostru, și unul mobil, cel acționat de manivelă.

Kinu oferă la schimb alt cuțit mobil. Este accesibil și ușor de schimbat. Pentru cel static, după cum vezi discuțiile, este problematic.

Pentru ibric ai nevoie de cuțitul pentru espresso, adică cel standard, pentru că este mai eficient la măcinături fine, precum cele pentru espresso și ibric.

Dacă întâmpini probleme cu forța necesară, atunci este recomandat cuțitul de pour-over, dar măcinarea unei doze poate dura și 2 minute.

În București poți testa râșnița la Dropshot/Tastecrafters în incinta Apaca.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply
Deci cutitul pour-over produce o macinatura mai mica decat cel standard?

Reply
De pe site-ul Kinu:

Kinu specially designed a burr for Pour-Over enthusiasts. You can use it for your Kinu M47 Classic, Simplicity & Phoenix.

Este gândit pentru pourover care este fix opus față de ibrik.
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
N-ai nicio șansă rasnesti de mână pentru espresso folosind cuțitul de brew si clar niciuna pentru ibric. Pe Arco, folosind partea motorizata îmi ia peste 1 minut folosind cuțitul de brew iar pe kinu peste 3-4min folosind manivela.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
(03-10-2023, 09:59)NoMoreFakes Wrote: Deci cutitul pour-over produce o macinatura mai mica decat cel standard?

Cutitul de brew produce mai putine particule fine si are o uniformitate a granulatiei mai buna, atunci cand esti in intervalul de pour-over.

(02-10-2023, 22:51)rdumitrescu Wrote: 2. în ce fel nu poate fi o râșniță de brew, atâta timp cât campionatul mondial de brew a fost câștigat cu ea (cu cuțitul standard)?

Eu am incercat sa fac V60 cu kinu pe perioada cat am avut M47 Clasic. Nu se compara cu comandante sau o rasnita conceputa intai pentru brew.
Totodata nu zic ca M47 nu poate excela pe brew, dar la campionate avem conditii de jurizare si cafele la preturi astronomice, care adesea nu se regasesc acasa.
Sunt totusi curios daca poti oferi mai multe detalii despre acel campionat mondial castigat cu M47, sa vedem ce cafea s-a folosit, ce metoda de extractie si cum s-a jurizat.
WPM Primus | Flair 58 | Varia VS6 | Comandante | Kinu | Acaia | V60 | TWW. Ex: Eureka Manuale, Mignon ORO SD, Atom 75, DF64, Fellow ODE, J64V

Reply
Fines-urile pot fi cernute si ai macinatura buna pentru pour over si cu Kinu + cutitul de espresso, pentru orice cafea care se poate utiliza pentru filtru. Nu trebuie sa fie cafea la pret foarte mare.

Daca rasnita va fi folosita in principal pentru ibrik, macinarea cu Kinu nu va fi cea mai placuta activitate. S-a mai discutat pe alt topic, pentru cafea turceasca trebuie alt tip de rasnita, diferita de cele proiectate pentru metodele moderne de prepare a cafelei.

Reply
Eu asta fac inclusiv la comandante, extractiile fara fines fiind ceea ce savurez, dar cata lume face asa? N-am vazut pe nimeni pana acum, chiar ma gandeam ca oi fi singurul mai cu mot.
WPM Primus | Flair 58 | Varia VS6 | Comandante | Kinu | Acaia | V60 | TWW. Ex: Eureka Manuale, Mignon ORO SD, Atom 75, DF64, Fellow ODE, J64V

Reply
hai sa intelegem niste lucruri:
1.cea mai importanta componenta e cafeaua. ca daca nu e cafea buna, nimic nu e
2.pe locul 2 e rasnita. de ce? fiindca daca iti dau o etiopie din aia cu boabe mici de 2000 de metri. poti sa ai tu apa cea mai apa, sa ai filtre rapide, sa stii ca trebuie sa torni cu cat mai putina agitatie, sa nu faci multe turnari, ca rezultatul tot mediocru o sa fie. daca ai rasnita care produce multe fines. de unde stiu asta? ca am avut si eu timemore c2 si am avut si xpro si am si zp6.
3.eu doar pe forum asta am citit ca sunt oameni care cern de finess. am mai citit pe undeva ca au mai incercat oamenii sa faca asa ceva si ca rezultatele au fost naspa. Nici prin cap nu mi-a trecut sa incerc si nu o sa incerc asta niciodata, efectiv nu...
4.Matt Winton a castigat cu kinu la WBC 2022. omul a avut un blend de 2 cafele, dintre care una eugenoides, care nici nu se gaseste de cumparat si este o specie de cafea, cum e arabica si robusta. In fine, nu stiu ce a vrut sa obtina Matt, dar a ales kinu cu cutit de espresso si asta i-a oferit lui ce vroia. probabil o blenduire mai buna a aromelor daca e sa ma intrebi pe mine, nu am vorbit cu omul. Iar ca metoda a folosit 4:6 cu 5 turnari pe v60 metalic. Acum, sa iei decizii bazate pe ce a facut unul la WBC, e destul de irelevant, zic eu. Ala face cafea pentru a castiga concursul, nu pentru tine, sau mine.
5.se pot scoate rezultate ok cu orice rasnita pana la urma, important e sa stii ce limitari are si ce vrei tu sa obtii si cum sa obtii asta.
6.kinu este populara pe forum din cauza lui Darsidius, acum, cat de buna e pentru brew, nu stiu, ca nu am testat-o. Cand am luat decizia de a cumpara o rasnita, pur si simplu am citit si eu pe aici si pe acolo si ce mi s-a parut relevant aia am luat. Eu vreau claritate de la cafea si usurinta in utilizare, din cate am inteles kinu nu e cunoscuta pentru asa ceva.
zp6/v60 

Reply
(03-10-2023, 11:15)bobitad Wrote: hai sa intelegem niste lucruri:
1.cea mai importanta componenta e cafeaua. ca daca nu e cafea buna, nimic nu e
2.pe locul 2 e rasnita. de ce? fiindca daca iti dau o etiopie din aia cu boabe mici de 2000 de metri. poti sa ai tu apa cea mai apa, sa ai filtre rapide, sa stii ca trebuie sa torni cu cat mai putina agitatie, sa nu faci multe turnari, ca rezultatul tot mediocru o sa fie. daca ai rasnita care produce multe fines. de unde stiu asta? ca am avut si eu timemore c2 si am avut si xpro si am si zp6.
3.eu doar pe forum asta am citit ca sunt oameni care cern de finess. am mai citit pe undeva ca au mai incercat oamenii sa faca asa ceva si ca rezultatele au fost naspa. Nici prin cap nu mi-a trecut sa incerc si nu o sa incerc asta niciodata, efectiv nu...
4.Matt Winton a castigat cu kinu la WBC 2022. omul a avut un blend de 2 cafele, dintre care una eugenoides, care nici nu se gaseste de cumparat si este o specie de cafea, cum e arabica si robusta. In fine, nu stiu ce a vrut sa obtina Matt, dar a ales kinu cu cutit de espresso si asta i-a oferit lui ce vroia. probabil o blenduire mai buna a aromelor daca e sa ma intrebi pe mine, nu am vorbit cu omul. Iar ca metoda a folosit 4:6 cu 5 turnari pe v60 metalic. Acum, sa iei decizii bazate pe ce a facut unul la WBC, e destul de irelevant, zic eu. Ala face cafea pentru a castiga concursul, nu pentru tine, sau mine.
5.se pot scoate rezultate ok cu orice rasnita pana la urma, important e sa stii ce limitari are si ce vrei tu sa obtii si cum sa obtii asta.
6.kinu este populara pe forum din cauza lui Darsidius, acum, cat de buna e pentru brew, nu stiu, ca nu am testat-o. Cand am luat decizia de a cumpara o rasnita, pur si simplu am citit si eu pe aici si pe acolo si ce mi s-a parut relevant aia am luat. Eu vreau claritate de la cafea si usurinta in utilizare, din cate am inteles kinu nu e cunoscuta pentru asa ceva.

6 Kinu e populara mult inainte s-o laude darsidius. Kinu a fost proiect espressoman (forumul a ajutat in feedback, au fost râșnite de test care au circulat prin țară etc) și pe vremea când a apărut a fost mult peste ce exista atunci (doar comandate mai exista sau Porlex/hario). Are istorie funcționează bine e bună pt espresso și filtru. S-a câștigat brewers cup Aeropress din câte știu în mai mulți ani cu Kinu și are prezența internațională.

Pe scurt nu dai gres cu râșnița. Dacă anumiți useri caută altceva atunci își aleg în concordanță.

Eu încă folosesc Kinu și am trecut prin pavoni mai multe e61 inclusiv brewtus de pe bursă cu flow control și acum am acs Evo leva și încă face față cu brio.Am avut de test 2 bucăți giota df64 stock și nu mi s-au părut superioare față de Kinu doar diferite, adică upgrade în lateral :). Când ajunge timemore 078s o să le fac o comparație serioasă și cu siguranță voi scrie despre ambele.

Și cu asta cred ca am făcut suficient off-topic.

Over and out.

Reply
eu ma refeream la folosirea kinu pentru filtru. ca rasnita de espresso o stiu majoritatea si au folosit-o multi. Darsidius, ca sa zic asa a popularizat-o ca rasnita de filtru, sper sa fie mai clar. Acum, multi pentru espresso au trecut la electrice ca au inceput sa fie din ce in ce mai accesibile, dar asta e alta discutie.
zp6/v60 

Reply
Probabil nu esti pe forumurile care trebuie. 

Ia incearca discord EAF (https://discord.com/invite/espresso), cea mai mare comunitate de oameni implicata in cafeaua de specialitate. 

Kinu este foarte bine privita in brew de multi oameni de peste tot. Trebuie doar sa stii ce faci, majoritatea rasnesc mult prea grosier unde rasnita face un alalgam de fines si bouldersi care fines in brew pot migra usor printre boulders si se duc la fund unde infunda filtrele.
Daca patul de cafea are o proportie de particule medii mai mari, atunci fines nu o sa mearga la fund ci vor ramane atasate de particulele mai mari, actionand ca un element de filtrare extra, rezultand o extractie mai buna.

Fines nu sunt problema in brew, deloc, ofera lichidului o noua dimensiune, o bautura mai complexa, mai dulce. Insa e important sa nu le supaextragi ori sa blochezi hartia. Extractiile sunt de genul 2-2:30, daca voi faceti extractii de 4 minute, normal ca nu va place kinu.

Cat despre 1z presso, bobitad tu ar trebui sa fi mai patriot si sa sustii kinu, nu chinezarii care la fiecare 6 luni lanseaza un nou produs, si peste 2 ani uita lumea de el.
Kinu e slick, bine facut, materiale de calitate cum nu gasesti nicaieri, e timeless, ca un ceas mecanic care e in moda si dupa 100 de ani. Face espresso si brew cu usurinta, separa pleava la brew, si are un feel placut, calitativ (1kg).
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
Revenind la poza de la inceputul topicului...Inteleg ca in oferta respectiva sunt doua cutite conice: unul montat deja si inca unul,suplimentar, care este pour-over. Cele doua cutite sunt diferite corect? Daca da , de unde se poate achizitiona cutit standard(non Pour-Over)?

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)