Hello There, Guest! Login Register

Kinu m47 Phoenix vs 1zpresso JX Pro

Salutare,
Sunt nou pe aici și eram în căutarea unei râșnițe pt noul meu espressor Lelit 41TEM.
Am restrâns căutările pe cele doua modele din titlu și sunt indecis pe care sa merg.
Precizez ca voi face 80% din timp espresso.

Am luat în calcul prețul de group buy pt m47 (am dat mail dar nu știu când se va face următorul gb ținând cont ca ultimul a fost în noiembrie 2022) care este undeva la 870 lei, precum și prețul lui jx pro de pe cafeteca de 870 lei fără geanta.

Care ar fii experientele voastre pe acest subiect?
Mersi mult și o zi faina!

Edit: sau poate ar fii o idee buna sa merg pe o râșniță de la Lelit PL043MMI?

Reply
(31-01-2023, 13:47)Sherbibv Wrote: ...
Edit: sau poate ar fii o idee buna sa merg pe o râșniță de la Lelit PL043MMI?

Asta in nici un caz !!! NUUUU !!!

Reply
Eu unul am incercat Kinu M38 si 1Zpresso K-Max pentru espresso si prefer 1Zpresso din cateva motive: 
- rasnire mai rapida
- rasnire mai constanta pentru mine
- imi plac click urile, pot reveni exact la setarea precedenta, deci pot alterna foarte fain intre V60/espresso. 22 microni (12.5 microni la JX Pro) nu mi se pare o diferenta prea mare, adica 3-4 secunde intre shoturi, daca chiar vreau fine tuning mai arunc o boaba, doua de cafea
- gustul il prefer de la K-Max
- sta mai bine in mana Smile)
Repet, am incercat Kinu M38, nu M47.. posibil ca toata experienta sa fie diferita.. Kinu imi place, e construit f bine, e stepless dar prefer K-Max din motivele enumerate.
Oricum ar fi, nu as merge pe Lelit, oricare dintre ele e capabila espresso si te va satisface...
Rocket R58 - Flow Control + G-iota DF64 + Eureka Atom 75; 1zpresso K-Max, Kettle Klarstein, Flair Pro

Reply
Criteriul "Fabricat in ..." RO fata de China, chiar nu are nici cea mai mica pondere ?  Confused Huh

Reply
Daca da gust mai bun in cafea e important.... Daca nu, in momentul de fata nu, Sherbibv a intrebat de gust nu de fabrica, asta el decide... + nu gasesc nicaieri pe siteul lor specificat ca e made in RO... doar made in DE.. asadar..
Sa nu ma intelegi gresit, as cumpara o rasnita mai degraba facuta in RO fata de orice alta tara dar in momentul de fata nu asta s-a intrebat  Huh  + 1Zpresso K-Max a fost cu mult mai ieftin decat Kinu.
Rocket R58 - Flow Control + G-iota DF64 + Eureka Atom 75; 1zpresso K-Max, Kettle Klarstein, Flair Pro

Reply
Mersi pt feedback. Nu eram în tema legat de fabrica celor de la Kinu din România.

Ce ma interesează pe mine cel mai mult ar fii:
- cât de bine și consecvent reușește să rasneasca pentru espresso.
- durabilitatea. As vrea ceva care sa ma tina ceva ani.
- sa aibă o plaja mare de trepte pt rasnit ca sa pot optimiza shot urile.

Am tot auzit ca modelul proenix ar fii mai plasticos, este un motiv de îngrijorare pt durabilitatea lui?

Reply
Da, gasesti in topicul Phoenix rapoarte despre piesele de plastic care s-au spart.

Reply
Eu as merge pe 1Zpresso Jx-Pro, sau daca vrei strict pentru espresso mai interesanta (reglaj mai fin si sistem de reglaj cu inel pe exterior) este Jx-Max.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.

Reply
(31-01-2023, 20:28)Dan_R Wrote: Eu as merge pe 1Zpresso Jx-Pro, sau daca vrei strict pentru espresso mai interesanta (reglaj mai fin si sistem de reglaj cu inel pe exterior) este Jx-Max.

De unde concluzia ca reglajul e mai fin la 1Zpresso?
Acs Evo leva - Kinu m47 - V60

Reply
Reglaj mai fin Jx-Max fata de Jx-Pro : respectiv 8,8 microni fata de 12,5 microni la o gradatie.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.

Reply
Eu am folosit JX (nu JX-Pro, dar cu aceleasi cutite). Acum folosesc ocazional un Kinu Simplicity. Nici nu exista comparatie, mai ales pentru espresso. JX avea cutite similare cu ale lui Comandante, deci cumva orientat spre brew (macina usor, dureaza mai mult, fines-uri probabil mai putine si avea si un mic mic burr rub la setari foarte fine, gen de ibric - insa mult mai putin decat Comandante).

Cu Kinu Simplicity rasnesc in espresso cafele prajite light sau foarte dense, are o aliniere impecabila si toata masinaria pare contruita impecabil. E drept ca implica ceva efort rasnirea, mai ales cu unele cafele, dar nu e un deal-breaker.

Deci as prefera, pentru espresso, Kinu Simplicity. Chiar si pentru filtru, datorita alinierii impecabile, dar acolo as adauga o sita pentru indepartarea fines-urilor, dar oricum nu sunt mare fan al folosirii manualelor pentru filtru. Doar ca parca era 1050 cand l-am luat eu, nu 870.
Honne, Fellow Ode Lab Sweet, Aergrind, Flair 58, Pavoni

Reply
870 e Phoenix.
E un clasic pe bursa acum la 1000 lei.

Ar mai fi si Arco...  Angel

Reply
Am vorbit cu colegul care vinde King m47 clasic. Ar trebui sa ajunga săptămâna asta .
Mersi pentru reply uri!

(31-01-2023, 22:56)cradun Wrote: Eu am folosit JX (nu JX-Pro, dar cu aceleasi cutite). Acum folosesc ocazional un Kinu Simplicity. Nici nu exista comparatie, mai ales pentru espresso. JX avea cutite similare cu ale lui Comandante, deci cumva orientat spre brew (macina usor, dureaza mai mult, fines-uri probabil mai putine si avea si un mic mic burr rub la setari foarte fine, gen de ibric - insa mult mai putin decat Comandante).

Cu Kinu Simplicity rasnesc in espresso cafele prajite light sau foarte dense, are o aliniere impecabila si toata masinaria pare contruita impecabil. E drept ca implica ceva efort rasnirea, mai ales cu unele cafele, dar nu e un deal-breaker.

Deci as prefera, pentru espresso, Kinu Simplicity. Chiar si pentru filtru, datorita alinierii impecabile, dar acolo as adauga o sita pentru indepartarea fines-urilor, dar oricum nu sunt mare fan al folosirii manualelor pentru filtru. Doar ca parca era 1050 cand l-am luat eu, nu 870.

Simplicity da, Phoenix era 870 cu gb.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)